Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

ASKARTELU & DIY

DIY Rattaat ja metallikoristeet

DIY rattaat ja metallikoristeet kierrätyskartongista

Opi tekemään hammasrattaita ja muita itse tehtyjä vintage- ja steampunk -henkisiä metallikoristeita kortteihin, skräppäilyyn, mixed media taideteoksiin jne. Kaikki "metallikoristeet" on valmistettu kierrätyskartongista.

TARVIKKEET

- jäykkää paperia tai kierrätyskartonkia, esim kaurahiutale- tai muropaketit sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.
- koristereunasakset
- tavalliset sakset
- joku apuväline eri kokoisten ympyröiden piirtämiseen
- lyijykynä
- erilaisia kuviolävistimiä ja rei'ittimiä: tässä käytettiin tähtilävistintä (16 mm), kahta erikokoista ympyrälävistintä (16 mm ja 38 mm), sydänlävistintä (noin 26 mm), vakiokokoista toimistorei'itintä - ja pienimpien reikien tekoon vyönreikälävistintä
- liimapuikko tai askarteluliimaa kerrostettujen koristeiden tekemiseen
- tavallisia niittejä tai koristeniittejä, jos haluat koristeisiin lisää kiinnostavia yksityiskohtia
- akryylimaaleja/askartelumaaleja: musta, turkoosi, metallinhohtoinen kupari ja kulta
- siveltimiä (ja vaahtomuovituputin)


OHJEET

  1. Aloita leikkaamalla ja lävistämällä erilaisia muotoja. Jos ei sinulla ole ympyrälävistimiä, voit tehdä hammasrattaita kahtia taitetusta jäykästä paperista. Piirrä puoliympyrä ja leikkaa sen vierestä kuviosaksilla. Leikkaa sitten tavallisilla saksilla pitkin lyijykynäviivaa. Jos sinulla on ympyrälävistimiä, lävistä ensin ympyrän keskiosa pois ja leikkaa kuviosaksilla vierestä. Löydät alempaa tältä sivulta linkin Youtube-videoon, jossa on näytetty askel askeleelta, miten monenlaisia rattaita ja muita metallikoristeita voi tehdä erilaisia välineitä käyttäen.
  2. Kun teet kerrostettuja koristeita, leikkaa tai lävistä ensin osat ja yhdistä ne sitten liimapuikolla tai askarteluliimalla. Voit tehdä lisää yksityiskohtia pienellä vyönreikälävistimellä tai nitojalla. Nämä nätit, vintage-henkiset tähtinapit on koottu samankokoisilla lävistimillä tehdyistä ympyröistä ja tähdistä sekä tavallisen toimistolävistimen säiliöön kertyneistä jäännöksistä.
    Itse tehdyt kierrätyskoristeet: tähtikuvioinen vintage-nappi
  3. Maalaa kaikki hammasrattaat ja muut itse tehdyt koristeet mustiksi käyttäen mustaa akryylimaalia tai mustaa gessoa. Anna kuivua. Akryylimaali kuivuu hyvin nopeasti
  4. Maalaa turkoosilla sivellintä tai tuputinta käyttäen kevyesti niin että mustaa maalia jää näkyviin sinne tänne. Töpöttele sen päälle hiukan kuparimaalia. Levitä viimeiseksi kaiken päälle kultamaalia sormella tai kuivalla siveltimellä siten, että maalia tarttuu pinnalle, mutta kerrostettujen koristeiden syvemmät osat jäävät tummiksi. Käytä vettä maalien ohentamiseen, jos ne tuntuvat peittävän liikaa niin, että alemmat kerrokset häviävät.

    Itse tehdyt metallikoristeet - ohjeet maalaamiseen
    Vaihtoehtoisesti voit maalata itse tehdyt metallikoristeesi myös yhdellä maalilla esim. kullan tai hopean värisiksi, jos et tykkää kulutetun näköisestä vintage-tyylistä.

VIDEOTUTORIAL: Ohjeita ja ideoita

Pienellä määrällä erilaisia välineitä voi valmistaa hyvinkin monenlaisia rattaita ja vempaimia. Katso työvaiheet ja ideat Youtube videolta (puhuttu englanniksi): DIY rattaat ja metallikoristeet.

Seuraaviin kuviin on koottu erilaisia ideoita.

DIY koristeet kortteihin ja skräppäilyyn - Ideoita

NÄIN KÄYTÄT METALLIKORISTEITA

Itse tehdyt metallikoristeet eivät ole painavia niin kuin aidot metalliset koristeet ja siksi niitä on helppo käyttää monenlaisissa projekteissa: korteissa, skräppisivuilla, mixed media töissä, art journaleissa jne. Koristeet ovat erityisen hyvännäköisiä ryhmiin aseteltuina. Niiden kiinnittämiseen ei tarvita erikoisliimoja - voit käyttää tavallista askarteluliimaa, liimapuikkoa tai kaksipuolisia tarratyynyjä!

Steampunk time machine scrapbook layout with DIY cogs

Voit yhdistää itse tehtyjä metallikoristeita muihin koristeisiin ja luoda kivoja ja ainutlaatuisia kokonaisuuksia, kuten tällä valokuva-albumin steampunk aikakone -skräppisivulla.

MUITA IDEOITA

Itse tehty steampunk isänpäiväkortti Kortti-idea:

Ohje ja kuvat: © Auer Media / 03.11.2017


Askartelu - Skräppäily - Korttiaskartelu


Web
Analytics Made Easy - StatCounter