Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

ISÄNPÄIVÄKORTIT

Steampunk isänpäiväkortti

Itse tehty isänpäiväkortti Steampunk koristeena hammasrattaat

Koristele isälle upea steampunk-henkinen kortti itse tehdyillä hammasrattailla - ohjeet sekä korttiin että DIY metallikoristeiden valmistamiseen löydät täältä! Rattaat ja muut "metallikoristeet" on tehty kaurahiutale- ja jäätelöpaketista. Korttipohja on maalattu akryymaaleilla, mutta voit myös tehdä kortin nopeammin käyttämällä taustalla skräppäilypaperia. Turkoosi ja sininen korostavat kauniisti rattaiden metallista väriä.

TARVIKKEET

- neliön muotoinen korttipohja
- pala kartonkia taustaksi, leikkaa hiukan pienemmäksi kuin korttipohja, voit kierrättää esim. kaurahiutalepaketin
- 2 kapeaa suikaletta aaltokartonkia
- liimapuikko tai askarteluliimaa rattaiden ja muiden koristeiden liimaamiseen
- akryylimaaleja/askartelumaaleja: musta, turkoosi, kupari metalliväri ja kulta metalliväri
- siveltimiä (ja vaahtomuovituputin, jos sinulla on sellainen)
- vaihtoehto: jos et tykkää maalatusta taustasta tai jos ei sinulla ole aikaa maalata, voit käyttää taustalla myös sopivaa skräppäilypaperia
- kierrätyskartongista itse tehtyjä rattaita ja muita metallikoristeita
- kaksipuolista teippiä tai askarteluliimaa tai liimapuikko, jolla saat taustan kiinnitettyä korttipohjaan


OHJEET

 1. Leikkaa kierrätyskartongista korttipohjaa hiukan pienempi, neliön muotoinen pala, josta tulee kortin tausta.
 2. Leikkaa kaksi kapeaa suikaletta aaltokartongista (voi olla kierrätettyä tai kaupasta ostettua, esim. Tigerista saa halvalla). Aaltokartonki jää maalin alle, joten värillä ei ole väliä.
 3. Liimaa suikaleet taustaan kuten kuvassa. Käytä liimapuikkoa tai askarteluliimaa.
 4. Maalaa koko kortti mustaksi käyttäen mustaa akryylimaalia tai mustaa gessoa. Anna kuivua. Akryylimaalit kuivuvat hyvin nopeasti. Voit maalata siveltimellä ja/tai pienellä vaahtomuovituputtimella.
 5. Maalaa turkoosilla sivellintä tai tuputinta käyttäen niin että mustaa maalia jää näkyviin sinne tänne. Maalaa kortin reunat kuparilla ja tuputa hiukan kupariväriä myös aaltokartongin päälle. Lisää kultamaalia kortin reunoihin sekä aaltokartongin pinnalle sormella tai kuivalla siveltimellä levittäen siten, että maalia tarttuu pinnalle, mutta aaltokartongin syvemmät osat jäävät tummiksi.
  Näin maalaat korttipohjan akryylimaalilla
  Vaihtoehtoisesti voit jättää taustan maalaamisen väliin ja kiinnittää palan skräppäilypaperia aaltopahvisuikaleiden väliin.
 6. Kiinnitä tausta korttipohjaan ennen kuin lisäät koristeet. Käytä kaksipuolista teippiä, askarteluliimaa tai liimapuikkoa kiinnittämiseen. Jos maalattu tausta on kihartunut, laita painava kirja tai muuta vastaavaa kortin päälle vähäksi aikaa, jotta se oikenee.
 7. Valmista hammasrattaat ja muut metallikoristeet käyttäen kuviosaksia, lävistimiä ja akryylivärejä, jos et ole tehnyt sitä jo aikaisemmin. Löydät ohjeet, ideoita ja Youtube-videotutorialin täältä: DIY rattaat ja metallikoristeet. Voit kierrättää esim. kaurahiutalepaketin ja tehdä siitä koristeita.
 8. Rakenna rattaista ja muista metallikoristeista mieleisesi asetelma ja liimaa ne korttiin. Liimaa alin kerros liimapuikolla ja käytä askarteluliimaa (valkoista PVA-liimaa) päällikerrokseen ja niihin koristeisiin, jotka eivät tunnu tarttuvan pelkällä liimapuikolla. Jos tuntuu, että osat eivät pysy paikoillaan askarteluliimallakaan, laita jotain painavaa niiden päälle kuivumisen ajaksi - ne tarttuvat kyllä lujasti kiinni, kunhan liima kuivuu! Voit käyttää myös tarratyynyjä tai paksua tarrateippiä haluttujen osien esiinnostamiseen.

Vintage-henkinen steampunk isänpäiväkortti

Itse käytin Papermanian ruskeita korttipohjia, jotka on valmistettu kierrätyspaperista - voit käyttää mitä tahansa korttipohjia. Helmiäis- tai kupariväripohja sopisi tähän korttiin erinomaisen hyvin.

Metallivärejä voi ostaa askartelukaupoista ja joistakin kirjakaupoista. Esim. Plus Colorilla on hyvä ja halpa kultamaali, jota on monessa paikassa saatavilla, ja myös Plus Colorin turkoosi on ihan ok. Jos et saa käsiisi kuparimaalia, voit korvata sen punaruskealla akryylimaalilla. Ohenna maaleja tarvittaessa vedellä, jotta alemmat kerrokset kuultavat läpi.

ITSE TEHDYT METALLIKORISTEET

DIY rattaat ja metallikoristeet Katso ohjeet:

Lisää isänpäiväkortti-ideoita löydät täältä: Isänpäiväkortit.

Isänpäivän leivontaohjeita ja muita isänpäivään liittyviä ideoita löydät täältä: Isänpäivä.

Hyvää Isänpäivää!

Ohje ja kuvat: © Auer Media / 03.11.2017


Askartelu - Isänpäivä - Korttiaskartelu


Web
Analytics Made Easy - StatCounter