Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<<  Raskaus & odotus | Vanhemmille | Etusivulle
Vanhemmille - VAUVA

Raskausoireita - äidit kertovat kokemuksistaan

| Nettiopas: Raskaus, odotus, synnytys |

Raskaus alkaa:
RASKAUSOIREITA
- Äidit kertovat kokemuksistaan

---

Yleisiä raskausoireita voidaan luetella selvä lista (ks. raskausoireet), mutta   miltä tuntuu, kun raskaus alkaa? Milloin ne alkavat? Minkälaisia raskausoireita odottajat kohtaavat? Äidit kertovat alkuraskauden kokemuksistaan.

Kommentit on kerätty Perhekerhon Raskaus & Odotus -keskustelupalstalta.

Sekalaisia oireita

Aloin epäillä raskautta, kun menkat olivat mielestäni pikkaisen myöhässä, epäsäännölliset olleet pari vuotta lopetettuani pillerit. Rinnat alkoivat jotenkin turvota pikkaisen isoimmiksi jo ennen kuukautisten myöhästymistä ja bussimatkalla töihin tuli yhtäkkiä niin paha olo, että oli pakko lähteä pois kesken matkan. Vaikkei pahaa oloa enää tullutkaan moneen päivään, menin tekemään testin ja plussaa se näyttikin =) Plussauksen jälkeen kunnon paha olo alkoikin, eli raskausviikolla 6+.
- Tuleva äippä

Mulla alkoi pahat olot kiusaamaan, kun oli kulunut vasta kolme viikkoa edellisistä menkoista...eli luultavasti viikko hedelmöityksen jälkeen. Testi näytti miinusta, mutta vein pissanäytteen labraan ja se oli sitten positiivinen.  Eikä mieleen edes tullut ekaksi, että voisin olla raskaana. Pahaa oloa kesti ensimmäiset 12 viikkoa. Nyt viikkoja 35+4 ja loppu häämöttää. Tosi nopeesti mennyt aika, ihanaa!!!
- ansku

Olen 39 v. ja tein raskaustestin 2 päivää sen jälkeen, kun menkat olisi pitänyt alkaa. Tein testin ja se näytti heti minuutin päästä plussaa. Soitin saman ikäiselle kaverille ja kysyin, voiko näkyä näin ajoissa. Pää oli hieman sekaisin ilosta. Oireet alkoivat saman tien, eli koko päivän inhottavaa ällötystä. Aamulla heräämisestä 2 min. alkoi väkisin yököttämään. Jos en kerinnyt ajoissa vaakatasoon, tuli limaoksennus ja helpotus saman tien. Vieläkin yllättäen aamuisin saattaa tulla samanlaista limaoksennusta. Rinnat olivat heti kipeät ja ovat vieläkin. Väsymys ei ole poistunut, mutta vähän helpottunut, keskiraskauden pirteydestä ei tietoakaan, issias vaivana v:lta 13 ja nyt v.18 menossa.
- maikki

Siis se väsymys on jotain ihan kamalaa! Mä nukahdin koulussa atk-tunnille. Kotona äkkiä ruuan tekoon, että ehtii nukkumaan sohvalle siksi aikaa, kun lapset katsovat pikkukakkosen, ja väkisin hereille. Nyt viikkoja 13+4 ja enää ei tarvitse päikkäreitä nukkua ja illalla jaksaa suht normaalisti valvoa. Eli ohi se menee.
- Hertta

Mulla on raskausviikkoja jotain 7+rapiat ja eka neuvola vasta viikolla 9. Ja olen ollut ERITTÄIN väsynyt ja huonovointinen ja tuntuu että voimat ei riitä rappujen nousuun.
- ÖÖÖÖ

Jätin itsekin pillerit pois n. vuosi sitten ja pari päivää sitten tein positiivisen testin menkkojen ollessa vajaan viikon myöhässä... En osannut yhdistää oireita suoranaisesti raskauteen, sillä ne olivat (ja ovat edelleen...) samankaltaisia kuin menkkakivut. Alavatsaa nipistelee, hieman kipeä/kuumeinen olo, palelee jatkuvasti, väsyttää, pissattaa jne.
Itsellä nyt hieman epäuskoinen olo... Tein varmuuden vuoksi kaksi testiä ja molemmat oli positiivisia, mutta siltikään tätä ei meinaa uskoa todeksi.  Uskomatonta =)
- Laura

Itse olen 10+2 ja nipistelyä on vähä väliä. Johtuu ihan siitä että kohtu kasvaa.
- Nanna

Pahoinvointi, kuvotus, etominen... 

Mulla oli just samanlaisia [pahoinvointi]oireita alkuraskaudessa. Meidän makkarin vaaleansiniset tapetitkin ällötti niin, etten pystynyt nukkumaan makkarissa.. =) Vaikeaa oli löytää shampoita, pyykinpesuaineita yms. joiden "haju" ei olisi ällöttänyt. Väsymys oli ihan hirveää ja olo oli tosi masentunut. Painokin tippui alussa 5kg. ONNEKSI tämä alkoi helpottaa n. rv 12 ja nyt rv 18 on suurin osa näistä oireista kadonnut kokonaan.
- Minna

Mulla on raskaus edennyt jo 22 viikolle, mutta täytyy myöntää, että vieläkin on välillä sellaisia ällötyskohtauksia. Varsinainen ympärivuorokautinen pahoinvointi loppui 14 viikolla.
- mamix

...Ja jokainen raskaus on erilainen, samalla äidilläkin. Ensimmäistä odottaessani oksensin yötä päivää noin 4 kk ja tiputuksen jälkeen vasta alkoi helpottaa. Toisen raskauden aikana voin kyllä pahoin, mutta oksensin tasan yhden kerran ja sekin oli joskus puolivälissä raskautta ja närästyksen johdosta. Nyt kolmas raskaus aluillaan, eikä pahemmin ole vielä ällöttänyt, ihan lyhyitä hetkiä kun tuntuu, että jokin haju "puistattaa", mutta ei sen kummempaa. Mua kanssa väsyttää ja mahaa nipistelee.
- joutsen

Oireeton raskaus

Mulla ei ole voinut sanoa, että koko alkuraskauden aikana mitään oireita. Alussa olivat rinnat vähän arat ja ehkä joskus vähän huono olo, mikä nyt voisi olla muutenkin. Eilen kävin ekassa ultrassa, ja kaveri voi hyvin ja heiluttikin äipälle =) Eli ei ne oireet vaivaa kaikkia vaikka asiat olisikin ihan ok. Nyt rv 11+2.
- Hanna

Mä odotan kolmatta, ja oireet joka raskaudessa olleet tosi vähäisiä, tässä raskaudessa melkein olemattomat, ainoa "oire" raskaudesta oli positiivinen raskaustesti! Ehkä ihan alussa olivat rinnat jonkun aikaa kipeät, mutta se meni ohi. Nyt viikkoja 23 ja kaikki hyvin, eikä edelleenkään oireita. Eli ei kaikilla välttämättä ole oireita. Tsemppiä!
-
AH2+1
--

| TAKAISIN: Raskaus, odotus, synnytys |

-

LISÄÄ AIHEESTA

KESKUSTELE

© Auer Media

<<  Raskaus & odotus | Vanhemmille | Etusivulle

.


 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | E-kortit | Keskustelut | Info | Palaute |