Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<< Etusivulle

<< Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle
Vanhemmille - Matkailu - Teneriffa


TENERIFFA - Los Cristianos, Playa de las Américas, Puerto de la Cruz

| Matkailu & Menovinkit |
TENERIFFA
Los Cristianos, Playa de las Américas,
Santa Cruz
Matkakertomus ja kuvia kuusihenkisen perheen viikon lomamatkasta Teneriffalle Espanjan Kanarian saarille lokakuun lopussa. Pääkohteina Etelä-Teneriffa, Los Cristianos ja Playa de las Américas. Mukana lapset 1, 3, 6 ja 8 v.
-

HAAVEISSA RENTO AURINKOLOMA

Sateisen ja pilvisen kesäloman jälkeen perheemme mieliin alkoi piirtyä tarkka lista ihanteellisen lomakohteen tärkeimmistä ominaisuuksista: aurinkoa, aurinkoa ja aurinkoa! Luottaen siihen, että tuhannet muut suomalaiset lapsiperheet eivät ole voineet erehtyä valitessaan kerran toisensa jälkeen talvikauden suosikkikohteekseen Kanarian saaret, mekin päätämme lähteä kokeilemaan onneamme Afrikan länsirannikolle.

Kun suunta on selvä, varsinaisen matkakohteen ja hotellin valinta ei tuota ongelmia, sillä näin isolle perheelle on pari viikkoa ennen syysloman alkua jäljellä jokseenkin tasan yksi vaihtoehto: Teneriffa, Los Cristianos ja hotelli Los Alisios. Otamme sen. Olisikohan pitänyt varata matka jo hieman aikaisemmin?

Hotelli Los Alisios, Teneriffa Los Cristianos
Hotellin sisäpihalla on suojaisa uima-allas, mutta vain vähän aurinkoa.
-
Los Cristianos sijaitsee mäkisessä
maastossa vuorten kupeessa.

PITKÄN LENNON JÄLKEEN IHANA LÄMPÖ

Matkaan kotikaupungistamme hotelliin kuluu käytännössä koko päivä. Noudamme koululaisen puolelta päivin koulusta ja saavumme perille vasta yöllä. Bussimatkalla hotelliin emme ehdi saada juuri mitään kuvaa ympäristöstä, mutta ilma on ihanan lämmin, suomalaisittain jopa helteinen.

Seuraavana aamuna lähdemme tutustumaan jalkaisin Los Cristianosiin, joka osoittautuu ihan sieväksi ja siistiksi mutta melko vaatimattomaksi ja hiljaiseksi pikku hotellikaupungiksi. Varsinkin kaupungin laitamilla lähellä hotellia on hyvin hiljaista ja ruokapaikat odottavat lähes tyhjillään asiakkaita. Ehkäpä parhaaseen sesonkiaikaan marraskuusta kevääseen tännekin ilmestyy enemmän elämää.

Aamupala prinsessan tornissa Los Cristianos tarjoaa lapsille ilmaisen leikkipaikan rannalla
Los Cristianos Playa de las
Americásin suunnalta katsottuna.

-
Los Cristianosin rannalla on ilmainen, aidalla rajattu leikkipuisto lapsille.

SANTA CRUZ JA PLAYA DE LAS AMÈRICAS

Vuokraamme auton nähdäksemme edes vilaukselta, mitä muuta Teneriffa tarjoaa suosittujen turistikaupunkien lisäksi. Määränpääksi valitsemme Teneriffan pääkaupungin Santa Cruzin, jonne päädymme mahtavien vuorten ja pienten rantakylien kautta. Pikaisen kierroksen perusteella päällimmäiseksi mielikuvaksi kaupungista jää, että se muistuttaa mitä tahansa muuta suurta, espanjalaista kaupunkia - oikeaa kaupunkia, jossa on muutakin kuin hotelleja ja viihdykettä matkailijoille. Santa Cruz olisi varmasti kiinnostanut vähän pidemmälläkin retkellä.

Teneriffa vuokra-autolla Santa Cruz - Teneriffan pääkaupunki
Teneriffan valtatiet kiertävät saaren ympäri karujen vuorten kautta.
-
Santa Cruz de Tenerife
- Teneriffan pääkaupunki
Atlantin rannalla - Playa de las Americas Playa de las Americas
Lapset odottamassa seuraavaa isoa aaltoa Atlantin rannalla Playa de las Américas,
poikkikatu lähellä rantaa

Illalla ennen auton palauttamista piipahdamme vielä Playa de Américasissa - naapurikaupungissamme - ja kastamme varpaamme ensimmäistä kertaa Atlantin veteen. Erityisesti lapset hullaantuvat Atlantin lämpimiin pärskeisiin, ja lupaamme palata myöhemmin viikolla taksilla samoihin maisemiin. Näin myös teemme. Playa de las Americás on upeine rantoineen, hotelleineen ja rantakatuineen juuri sitä, mitä turistirysään matkustava odottaakin - toisille hyvässä, toisille pahassa mielessä. Meille jää näiltä rannoilta pelkästään mukavia muistoja.

LASTEN MIELESTÄ PARASTA: VESI JA VESILEIKIT 

Atlantin aaltojen ohella lasten mielestä parasta tällä matkalla oli hotellin uima-allas, jossa muutkin samassa hotellissa asuvat lapset näyttivät viihtyvän mainiosti. Viihtyvyyttä ilmeisesti lisäsi se, että hotellilla oli runsaasti erilaisia ilmapatjoja ja renkaita vapaasti hotellivieraiden käytettävissä. Niiden kanssa leikkiessä aika kului riemukkaasti ja mikäpä altaalla oli pulikoidessa, kun ilma pysyi lämpimänä aamusta iltaan ja illasta aamuun. Yölläkin oli ihanan lämmintä istua "vilvoittelemassa" parvekkeella.

Myöhäinen aukiolo - Tykkimäki avautuu vasta klo 12 Aamupala prinsessan tornissa
Vauvakin pääsee kokeilemaan
vesileikkejä äidin seurassa.
Kansainvälistä ystävyyttä
ilman kielimuureja.

Vesileikit vetivät lapsia puoleensa jopa niin voimakkaasti, että kun yritimme ylipuhua mukaan tulijoita Teneriffan kuuluisaan Loro Parque -eläinpuistoon, kukaan lapsista ei kiinnostunut, mutta vesipuistoon pääsyä kerjättiin niin sinnikkäästi, että siellä oli lopulta pakko käydä. Vesipuisto Aqualand sijaitsee Costa Adejessa, Playa de Américasin keskustasta hiukan ylös vuorille päin.

Vesipuisto Aquapark Teneriffalla
Vesipuistossa oli muutama lasten mielestä hauska kohde, mutta hauskuutta hiukan laimensi se, että osa kohteista oli rajattu pituuden mukaan ja pituusrajat oli esitelty todella huonosti. Perheen koululainen häädettiinkin pois heti ensimmäisestä kohteesta hyvin ikävällä tavalla. Kielitaidottoman vartijan päätehtävä näyttikin tässä kohteessa olevan kookkaiden mutta pahaa aavistamattomien lasten retuuttaminen aidan sisällä sijaitsevan mittatikun alle toinen toisensa jälkeen.

Toinen ikävä yllätys oli se, että hyvin hintavista pääsylipuista huolimatta myös aurinkotuoleista ja joissakin kohteissa tarpeellisista uimapatjoista kiskottiin vielä erikseen kohtuuttomia summia.

Jos asuu lähellä vesipuistoa ja hankkii halvemman sarjalipun, vesipuisto on varmasti mukava paikka ihan vain maauimalana, mutta muuten puiston taso ei ihan vastannut pääsylippujen hintaa. Ainoa perheen kaikille lapsille sopiva kohde oli vesialtaan keskelle rakennettu linna, jossa lapset viihtyivät noin tunnin verran.

LOPUKSI

Kaiken kaikkiaan matka sujui erittäin mukavasti, ja Teneriffaa voi hyvällä syyllä kehua loistavaksi lapsiperheen matkakohteeksi. Harrastusmahdollisuuksia löytyy myös isommille lapsille, aikuisille ja pidempään saarella viihtyville. Mielenkiintoista olisi ollut esimerkiksi tulivuorelle kiipeäminen ja kasvitieteelliseen puutarhaan tutustuminen. Etelä-Teneriffan lisäksi valmismatkoja järjestetään myös muualle, kohteina esim. Los Gigantes ja satamakaupunki Puerto de la Cruz.

- Teksti ja kuvat: Anneli Auer

KESKUSTELE

KATSO MYÖS

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ

<< Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle

.

.

 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | Juhlat | Joulu | E-kortit | Keskustelut | Info | Auer Media | Palaute |