Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<< Etusivulle

<< Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle
Vanhemmille - Matkakohteita - Retkikohteita lasten kanssa Suomessa

lomakohteita lapsiperheille suomessa

  | Matkailu & Menovinkit |

Kesäloma Suomessa -
7 kivaa retkikohdetta

---

Lapset sen tietävät: parasta retkeilyssä on tietysti jäätelö! Jotta voisi pysähtyä nauttimaan jäätelöstä, on kuitenkin ensin lähdettävä johonkin. Perhekerho listasi lapsiperheille sopivia lomakohteita päivän tai parin retkille.

1. NAANTALIN MUUMIMAAILMA: Huvipuistoja ja hulluttelupaikkoja on maailma täynnä, mutta maailmassa on vain yksi aito, oikea Muumimaailma, ja sehän on tietysti nähtävä! Naantalin muumimaailma on hauska paikka erityisesti perheen pienimmille, mutta ihan miellyttävä retkikohde se on kaiken ikäisille lapsille ja aikuisille. Varsinaisia huvipuistovempaimia sieltä ei löydy, mutta muuten siellä saa mukavasti menemään useammankin tunnin muumitaloa ja muita muumitarinoista tuttuja paikkoja tutkiessa. Hyvällä tuurilla voi jopa päästä kättelemään itse muumipeikkoa, halimaan Niiskuneitiä tai todistamaan Haisulin putkaanviemistä. Viereinen Väskin Seikkailusaari tarjoaa toimintaa isoillekin lapsille. Myös Naantali sinänsä on kiva kesäkaupunki, jossa kaikki mielenkiintoinen on lyhyen kävelymatkan etäisyydelle. Muumimaahan menijöille on oma parkkipaikka, josta pääsee muumijunalla varsinaiseen Muumimaailmaan. Vain 20 km ajomatkanpäässä Naantalista on Turku.
>> www.muumimaailma.fi/, www.naantali.fi/, www.naantalinmatkailu.fi/, www.turkutouring.fi/, www.turku.fi/

2. LIEDON ZOOLANDIA: Kun nyt kerran ollaan Etelä-Suomessa kiertelemässä, reitille osuu myös Liedon Zoolandia, josta löytyy yhdellä retkellä sekä minikokoinen huvipuisto että minikokoinen eläintarha, ja sateen sattuessa pääsee peuhaamaan sisätiloihin toimintahalliin, jossa lapset voivat pitää hauskaa vaikkapa labyrintissa, pallomeressä tai minipomppulinnassa - lasten mielestä siellä on kyllä ihan hauskaa myös aurinkoisella kelillä. Zoolandia sopii erityisesti alle kouluikäisille - uimapuku mukaan!
>> www.zoolandia.fi/, www.lieto.fi/

3. TAMPEREEN SÄRKÄNNIEMI: Kun matkaa jatketaan Tampereelle päin. mikäpä muu sieltä tuleekaan vastaan kuin suosittu huvipuisto Särkänniemi. Vempaimia vilisee niin isoille kuin ipanoille, ja lisäksi tietysti myös delfinaario, eläintarha ja näsinneula. Erinäisillä etukorteilla voi saada alennuksia tai ilmaista jatkoaikaa, joten kannattaa plärätä oman kaupparyhmänsä asiakaspostit ennen retkelle lähtöä. Säästyvät eurot voi sitten hyvillä mielin törsätä syömällä vielä vähän lisää jäätelöä!
>> http://www.sarkanniemi.fi/, http://www.tampere.fi/matkailu/

4. PELLE HERMANNIN PUISTO PORISSA: Tampereelta parin tunnin päräytys länteen, ja ollaankin jo länsirannikolla Porissa. Aivan kaupungin keskustan tuntumasta, Jazzeista tutun Kirjurinluodon tuntumasta löytyy valtaisa lasten leikkipuisto nimeltään Pelle Hermannin puisto - ja mikä parasta, pääsy puistoon on täysin ilmainen! Kun kaikki paikat on koluttu läpi, voikin siirtyä lintulammikoille päin ja toivoa, että jäätelökioskille ei ole ehtinyt muodostua turhan pitkää jonoa, sillä leikkimisen jälkeen lapsilla on tietysti armoton jäätelönnälkä. Uimassa Porissa voi käydä joko Kirjurinluodolla tai kaupungin ulkopuolella kuuluisalla Yyterin hiekkarannalla.
>> www.pori.fi/kuvia/merirosvolaiva.html, www.porijazz.fi/, www.yyteri.net/

5. PUUHAMAA, TERVAKOSKI: Ajamalla Hämeeseen päin löytyy  seuraavaksi kohteeksi suosittu Tervakosken Puuhamaa. Näin kehutaan  Puuhamaan monipuolisia mahdollisuuksia Perhekerhon Matkailu ja menovinkit -keskustelupalstalla: "Tervakosken Puuhamaa on kesän ykköspaikka, sinne suuntaamme taas tänä kesänä (4 lasta, 2-8v). Siellä on kaikille jotain, myös aikuisille...!! Tekemistä riittää ja todellakin kaiken kruunaa viimeisenä käytävä (samaan hintaan kuuluva) "uimapuoli", joka on myös monipuolinen kaikkine uima-altaineen, vesiliukumäkineen, saunoineen jne."
>> http://www.puuhamaa.fi/, Matkailu ja menovinkit -keskustelupalsta

Lapset lomalla - Korkeasaari, Helsinki ja Linnanmäki
6. KORKEASAARI, LINNANMÄKI, HELSINKI: Eläimiä pääsee katselemaan myös etelässä, Korkeasaaren eläintarhassa. Perille pääsee joko ajamalla suoraan saarelle ja kävelemällä parkkipaikalta polkua pitkin tai lautalla kaupungista. Linnanmäki - suomen vanhin ja kuuluisin huvipuisto - onkin sitten ihan oma maailmansa, ja kuuluhan nyt yleissivistykseen, että on käynyt  Helsingistä. Päivän retkellä ei Helsingistä millään tahdo selvitä, mutta mitä useampi retkipäivä, sitä useampia tilaisuuksia päästä syömään myös jäätelöä!
>> www.linnanmaki.fi/, korkeasaariwww.virtualhelsinki.net/tour/

7. YLLÄTYSRETKI: Miksi aina tyytyä tavanomaiseen? Ota joskus tiekartta mukaan (siltä varalta että eksyt) ja lähde perheen kanssa kiertelemään sivuteitä ja tuntemattomia pikkukyliä suurten kaupunkien välissä. Suomi on pullollaan tuntemattomia kyläkauppoja, kesäkioskeja ja pysähtymispaikkoja, joissa voit tarjota perheellesi unohtumattoman jäätelökesän pienellä rahalla ja ilman turhia hömpötyksiä. Nähtävyydet unohtuvat, mutta jäätelön maku pysyy muistoissa ikuisesti.
Hauskaa kesää!

  

<< Matkailu | Vanhemmille | Etusivulle

.

.

 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | E-kortit | Keskustelut | Info | Auer Media | Palaute |