Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Saako silmälaseja??

Todella likinäköinen - 26.01.2009 - 12:34

Mieheni on todella likinäköinen..ainakin -10. Hän käyttää lähes aina piilareita ja joskus harvoin armeijasta ilmaiseksi saamiaan silmälaseja jotka ovat todella järkyttävät. Linssejä ei ole mitenkään käsitelty..silmät näyttävät pieniltä pisteiltä ja sivusta katsottuna linssit on järkyttävän paksut. Mieheni sanoo ettei hän järkevän näköisiä laseja saakkaan koska hänellä on niin huono näkö. En voi uskoa.. Kai nykyän huononäköistenkin silmälasit saadaan päivänvalon kestäviksi?? Haluaisin nyt ostaa miehelleni syntymäpäivälahjaksi hienot, ei hävettävät lasit..onko se edes mahdollista? ja paljonkohan silmälasit maksavat??? kertokaa ja kommentoikaa. Onko kaikki pahasti likinäköiset tyytymättömiä silmälaseihinsa?


VASTAUKSET:


sania - 26.01.2009 - 13:12

Käsittääkseni vahvojen miinuslasien paksuus lisääntyy linssin koon kasvaessa eli pienemmät kehykset ovat kai silloin paremmat. Ja linssejä voidaan ohentaa valitsemalla sopivanlainen lasilaatu. Ei minulla itsellä ollut aikanaan mitään ongelmaa sopivien lasien (reilu -7) löytämisessä. Mutta varmasti lahjallesi tulee hintaa. Ja miehesi täytyy olla mukana "lahjaa" ostettaessa, jotta oikeanlaiset lasit löytyisivät.

Oletteko missään vaiheessa selvittäneet leikkaushoitoa ja sen mahdollisuutta? Meidän suvussa on vahvana ominaisuutena likinäköisyys. Meistä serkuksista on taidettu 6 leikata viiden vuoden sisällä. Vanhvimmat miinukset oli 8. -Yhdelläkään ei ole sen jälkeen ollut silmälaseja.


likinäköinen - 26.01.2009 - 13:55

leikkaushoitoa on harkittu..mutta olen ymmärtänyt että pahasti likinäköisillä näkö heikkenisi mahdollisesti uudelleen ainakin jonkun verran vanhempana, jolloin silmälaseja joutuisi jälleen käyttämään. asia saattaa olla toki toisin nykyään.
Senlalle lisäkysymys että miten ennen leikkausta täytyi olla.. pitikö käyttää silmälaseja vai saiko käyttää piilareita leikkaukseen asti? Paljonkohan leikkaus nykyään maksaa?


Veljellä - 26.01.2009 - 14:23

silmät leikattu ja näkö oli 6 tai 7
Leikkauksesta lähti kotiin ja sanoi että mahtava fiilis kun näki ilman laseja
Muistaakseni pari tonnia maksoi


leikkaus - 26.01.2009 - 15:16

ennen leikkausta (niitäkin on useampia tapoja, tämä Lasikista) ei saa viikkoon pitää pehmeitä linssejä, kovia ei kolmeen viikkoon.

Aina on se mahdollisuus, että lasit pitää hommata uudestaan. Iän myötä lähinäkö heikkenee, eikä sitä mikään leikkaus estä.

Leikkauksissa tosiaan on rajoituksia. Jos näkö tosiaan on -10 tai vielä huonompi, voi olla että leikkausta ei tehdä. Mites, saako noin huonolla näöllä jo Kelatukea silmälasiostoksiin. En muista mistä lukemista sitä tukea saa. Armeijan lasit on varmasti halvimmat mahdolliset eli ohentamattomat ja ihan taatusti järkyt. Tiedän kuitenkin pari tyyppiä, joiden näkö n. -12 ja ihan järkevän näköiset lasit niillä on. Mutta paljon ne maksaa


sania - 26.01.2009 - 20:58

Piilareita ei saanut pitää muistaakseni viikkoon. Leikkaus on parin tonnin hujakoilla, vähän päälle.

Ikänäköä voi tietysti tulla myöhäisemmässä vaiheessa, mutta rajoittaahan se elämää vähemmän kuin vahva likinäköisyys.

Kelalta kannattaa tosiaan selvittää mahdollisuus tukeen. Kaverini sai "toisen silmän leikkauksen" ilmaiseksi aikoinaan kun oli niin suuri ero silmissä. Toisessa -2 ja toisessa -7.

Leikkaus oli helppo ja nopea. Itse menin seuraavana päivänä töihin täysin näkevänä.

Kannattaa ottaa yhteyttä silmäkirurgeihin, jotka ovat leikkauksia tehneet ja käydä siellä arvioittamassa leikkausmahdollisuus. Femtolasik leikkaus voidaan tehdä noin -14 asti, jos sarveiskalvo on riittävän paksu.


entäs - 28.01.2009 - 12:24

onko se miten inhottavan tuntuinen operaatio? Tuntuuko miten? Mua pelottaa et saisin varmaan ihan paniikkikohtauksen ku siinä kai pitää olaa ihan liikkumata?


sania - 28.01.2009 - 20:54

Itse sain esilääkkeen ennen toimenpidettä ja homma on tosi lyhyt. Itse pelkäsin kans että liikutan päätä ja laser "leikkaa" pieleen. Liikautinkin jännityksessä päätä. Laite sammui välittömästi. Itsellä laserointi kesti n. 20 sekunttia/silmä. Ei ottanut kipeää.


entäs - 29.01.2009 - 10:32

aijjaa. No eihän tuo pitkään kyllä ite laserointi kestä... kiitos tiedosta.


Optikko vastaa. - 30.01.2009 - 10:53

Jopa -10 vahvuiset linssit on mahdollista saada näyttäämään inhimillisiltä. Menkää optikkoliikkeeseen ja pyytäkää suurin mahdollinen ohennus, mikä MUOVILINSSISSÄ on 1.74. Toinen mahdollisuus on LASILINSSI, joka on mahdollista saada hyvin ohueksi: ohennuskertoin siinä voidaan saada jopa 1.9 jolloin linssistä tulee erittäin ohut ja siisti. Lasilinssi on hiukan painavampi, iskuherkempi, mutta myös halvempi, naarmunkestävämpi ja kuten todettu mahdollista saada ohueksi. Kun valitsette pienen kehyksen (mitä pienempi linssiaukko, sitä ohuempi reuna..) tulos on varmasti siisti.

Itse suosittelen lasilinssiä ja pientä kehystä. Tulos saadaan varmasti hyväksi

Toivottavasti tästä oli apua!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|