Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

keuhkoputken tulehdus

Mimi - 17.10.2008 - 06:47

kuinka kauan keuhkoputken tulehdus kestää.Minulla nyt neljäs viikko meneillään.Lääkäri ei antanut mitään lääkettä,kun ei ole kuumetta.Tämä kuiva yskä ja hengen ahdistus ottaa jo hermoille.


VASTAUKSET:


sara - 17.10.2008 - 08:16

No onpa outoa...Mun käsittääkseni se ei mene itsestään pois, vaan vaatii antibioottikuurin! Itse olen ainakin semmosen saanut kun keuhkoputkentulehdus on ollut! Soita uudestaan terv. keskukseen ja kysy asiasta tai varaat uuden ajan. Voi olla että olen väärässä, mutta mielestäni keuhkoputkentulehdus voi hoitamatta jääneenä johtaa keuhkokuumeeseen, ja siitä on leikki kaukana! Voimia!


Heips ! - 17.10.2008 - 14:24

siis,milloin kävit lääkärissä? Juuri äskenkö? Jos ,niin kyll se lääkäri varmaan kuunteli keuhkot?
Kuka sulle teki diagnoosin,et sul on keuhkoputkentulehdus?
Osa niist kyl paranee itsestään!,mut jos siit on aikaa,suosittelen,et vaihdat lääkäriä,saatat vaik tarvita ahdistukseen "astmapiippua" kuuriluontoisesti.


Mimi - 17.10.2008 - 16:38

Kävin lääkärissä sunnuntain ja maanantain vlisenä aamuönä,kun oli niin paha olla.Lääkäri sanoi,että hyvät keuhkoäänet,mutta henkitorvi rohisee.Ei lääketä kotiin vain.Tänään ollut tukkoinen olol paleltaa oksettaa jäseniä särkee poskia kuumottaa,tää oli aamull nyt hieman parempi olo.Neljäs viikko menossa yskää käheyttä ja hengenahdistusta.kyllä tympii nuo lekurit.


Heips - 18.10.2008 - 10:42

Sait sää ees mitään yskän lääkettä?,kyll löytyy sellasii droppeja ,et yskä lähtee.
eihän se normaalia oo,et yskä pahenee koko ajan ,vaik useimmat niistäkin paranee ajan kanssa.
jos mahdollista sulle,niin mee jonkun yksityisen keuhkolääkärin vo:LLe.
Nyt tosin tänä syksynä on liikkellä ollut virustautia,johon ei auta oikeen mikään.
vaikea neuvoa,mut ihan omien tuntemusten mukaan....lääkärille!


Marjuska - 18.10.2008 - 17:02

Käyt uudestaan lääkärissä, itselläni oli ensin keuhkoputken tulehdus ja sen jälkeen keuhkokuume kuumeettomana.


haukionkala - 22.10.2008 - 10:41

Jos on virustulehdus, antibioottikuuria ei anneta. Ne menee itsestään ohi. Pyydä lääkäriltä jotain keuhkoputkia avaavaa lääkettä esim. Ventolinea (astmalääke). Alkaa henki kulkea.


anttirax - 03.11.2008 - 11:55

Toisin kuin täälläkin väitetään keuhkoputkentulehdus menee itsestään ohi yleensä vähemmässä ajassa kuin itse olet kärsinyt. Keuhkoputkentulehdus on usein virusperäinen, jolloin antibiooteista ei ole juuri hyötyä.

Seuraava on nettilääkärisivulta:

"Useinkin erilaisissa keuhkoputkentulehdustapauksissa yskä on hyvin voimakasta, hengitys rohisee tai vinkuu ja hengitys saattaa vaikeutua kokonaan. Reaktiot voivat joillakin olla lievempiä ja toisilla voimakkaampia. Jos hengitys alkaa vaikuttaa kovin työläältä, on syytä kääntyä välittömästi lääkärin puoleen. Yskänlääkkeistä voi joissakin tapaukissa olla apua."


Niin - 16.11.2008 - 21:33

Nykyisin ei suositella yskänlääkettä otettavaksi.
Tänä syksynä on ollut liikkeellä tosi pahaa yskää, joka kestää monta viikkoa.


iisa123 - 23.12.2008 - 20:28

Itse kärsin viikon kuumeesta, yskästä ja kurkkukivusta. Menin sitten lääkäriin ja hän totesei keuhkoputkentulehduksen. Sain 3 päivän antibioottikuurin sekä vahvaa yskän lääkettä!
vaihda lääkäriä!


ania - 04.01.2009 - 20:06

Keuhkoputkentulehdus voi kestää pitkäänkin, ja niitä löytyy sekä bakteerin että viruksen aiheuttamina. Yleensä bakteerin aiheuttama tulehdus on voimakkaampi ja paikallisempi, se tosissaan ahtauttaa keuhkoputket ja saa aikaan vinkunaa, rohinaa, kipuja ja kuumeilua. Virusperäinen tulehdus on usein vähän lievempi mutta koska aiheuttajana on virus, tulehdus ei parane lääkekuurilla vaan menee itsestään ohi. Sairastin vuosi sitten virusperäisen ja se kesti 12 viikkoa, mutta loppui kyllä. Jos lääkäri epäilee virusperäistä (selviää liman väristä - jos yskimäsi lima on melko kirkasta, on aiheuttajana virus, jos taas paksua ja/tai klönttistä keltavihreää niin aiheuttajana on todennäköisesti bakteeri) niin mitään kuureja ei määrätä koska pöpötkin osaavat immunisoitua lääkkeille jos niitä syötetään liukuhihnalta. Joten jaksamisia vain, hakeudu lääkäriin jos kuume nousee korkeaksi tai yskiminen ja ahdistus kestää yli kaksi kuukautta.


pöpö - 20.01.2009 - 08:56

Onko normaalia että ysköksissä on verta. Olen potenut kovaa yskää ja flunssaa kohta kaksi viikkoa eikä se ota loppuakseen. Kurkussa on kuin lankavyyhti ja juuri pitkällään ollessa on pahin yskänärsytys. Myös niistäessä tulee verta. Eihän tää mikään lääkäripalsta ole mutta onhan se kiva kun jonnekin saa valittaa. Olen käynyt työterveyslääkärillä kaksi kertaa, mutta ei se mitään auttanut, kun ei oo kuumetta en käynyt ees keuhkokuvissa.


tiukassa on - 02.02.2009 - 14:02

Itselläni alkoi kauhea yskiminen /keuhkoputkentulehdus yli 2 vk sitten. Lievää lämpöä koko ajan. 5 pv sl, sitten pe lekuriin, joka määräsi Amoxinkuurin. Henkeä ahdisti kovasti, yskin kauheasti, mutta lima vain korisi keuhkoputkissa. Kotikonstein höyryhengitystä tinturan kera useita kertoja päivässä, Eginafortea, Carmolistippoja, vitamiineja, ym. Ei auttanut. Lima tuntui irtoavan vain sisäänpäin hengitettäessä eli yskin limat keuhkoihin. Hengitys viheltävää, hengenahdistusta. TOiseen keuhkon alkoi myös yskiessä sattumaan niin ettei itku ollut kaukana yskiessä ja kun oli pakko yskiä. Sunnuntaina kuume vain kohosi lähes 39. Ti lekuriin, puhallutettiin pef, tulos huono. Annettiin spiiraa, puhallustulos hieman parani. Lääkekuurin jälkeen CRP oli 19. Lääkkeeksi Prednisolon alkuannos 2 x 20 mg sen jälkeen 1 tbl x pv viikon kuurina sekä Ventoline inhalaattori tarvittaesa. To lääkäriin,keuhkoon sattui tosi kovasti ja olo oli tosi sairas. Lääkäri totesi märkäisen keuhkoputkentulehduksen. Kuunneltaesa tosi kovat rahinat keuhkoissa. Aloitettiin Doximysinkuuri ja Redop Comp yksänlääke. Soittoaika lääkärille 4 pv:n päähän, yllätys, tulehdusarvot eivät olleet korkeat. Keuhkokuvien lausunnossa jotain...., että ääriviivat ....erottuvat selvästi.... ei keuhkokuumetta. Itse ihmettelen, koska keuhkoon sattuu yskiessä tosi kipeästi. Keuhkoissa tuntuu selkeitä kipeitä kohtia. Limaa on, ei meinaa millään irrota. Lima on välillä valkeaa, välillä kellertävän vihreää tiukkaa limaa. Oon sairastanut aikaisemmin lapsena ja aikuisenakin keuhkokuumeen ja keuhkopussin tulehduksenkin. Tuntuu, että minun keuhkot ovat huonot vaikka en edes polta tupakkaa. Muistelen myös keuhkolääkärin sanoneen joskus, että sairastettu keuhkokuume näkyy röntgenissä selvästi jälkeenpäin, muutaman viikon kulutta sairastamisesta. ? Eli meneekö viruskeuhkokuumeen sairastelut sitkäen keuhkoputkentulehduksen piikkiin?


jonsu - 03.02.2009 - 08:00

joo keuhkoputken,tulehdus itelläkin jatkunu jo 4vk . välillä tuntunu,tosi pahalta jatkuvaa yskimistä öisin ja kun on makuulla. ja kun,muutenki keuhkois pientä vikaa ni ei naurata.tekis mieli päästä urheilee ,jo jotai mut hiukan ko hengästyy ni on taas pitkää huono olo alkaa järkyttävä köhiminen.


Milzu - 02.03.2009 - 14:33

Itsellä todettiin keuhkoputken tulehdus vasta ku kävin sairaalassa ja hyvä kun kävin, koska pahimmassa tapauksessa se voisi kehittyä keuhkokuumeksi. Sain jostain viruksen. Oireet alkoivat viikko sitten kuumeilulla, jonka jälkeen se jysähti oikein kunnolla. Kuume ei lähteny pois, vaan se oli lievästi koko ajan päällä. Sitten ilmeni kauhea kurkkukipu ja yskiminen. Ei ollut ikinä niin kipeä kurkku kuin nyt, ihan kuin se olisi käynyt raastimen läpi. ja yskiminen ei lopu ei sitten millään. Heikottaa tietty, mutta tuntee heti antibioottien purevan tähän tautiin. Huomenna tulee viikko kun olen ollut sairaana. Ja uskon että paranen viikon sisällä. Suuri tekijä on myös se, että ei tupakoi kun on sairaana, sillä se pahentaa suunnattomasti paranemista. Olen ollut 4 päivää polttamatta ja lopetan tupakoinnin nyt kokonaan.


tupu - 30.03.2009 - 10:24

minulla oli oireita 2 kuukautta ennen kuin todetiin keuhkoputkentulehdukses. kun kävin lääkäreissä pyysin aina lääkettä kuivaan yskään en saanut ennen kuin nyt vasta.


tupu - 30.03.2009 - 10:26

minulla oli oireita 2 kuukautta ennen kuin todetiin keuhkoputken tulehdukses. lääkärissä pyysin aina lääkettä kuivaan yskään sain vasta nyt lääkettä


peluri - 12.04.2009 - 17:43

No mä itse olin noin 4 pv kipeenä, ja 5. päivä paheni tilanne huomattavasti, ja siksi kävin lääkärissä! lääkäri totesi että on keuhkoputken tulehdus ja poskiontelon tulehdus.. Antoi heti antibiootti kuurin ja nytten otan sitä! ihmettelin kyllä viestistä että ei minustakaan keuhkoputkentulehdus itsestään parane! Onse ihme juttu jos lääkäri ei ole määrännyt mitään.!


Liisa - 26.04.2009 - 18:33

Voin huomenissa kertoa mitä lääkäri sanoo tilastani. Olen ollu reilun kuukauden yskässä ja oireet viittaa aikaisemmin sairastamiini keuhkoputkentulehduksiin, eli tiukka uskä. koskee yskiessä, nuhaa ja rohinaa. Suorastaan v-mäinen olo.
Siksi olen pitänyt näin kauan, kun joku sanoi että keuhkoputken tulehdus hoituu ilman lläkettä ajan kanssa. Nyt kärsivällisyys loppu ja huomenna lääkäriin.

Yhskänen


Liisa Yhskänen - 28.04.2009 - 19:02

Niinpä vain oli keuhkoputken tulehdus.Lääkkeeksi antiopiotti ja jo toisena päivänä huomattavasti helpompi olo. Yskä "irtoaa" eikä ahdista, joten eikun kevääseen käsiksi.


googletin tämänkin - 04.05.2009 - 17:18

Ettekö te osaa googlettaa asioita? Tässä nyt vaikka yksi linkki.
http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito?suositus=khp00013


Suvi - 14.09.2009 - 21:52

Itsellä kaks viikkoo ollu oireita ja viikonloppuna kaveri pakotti lääkärissä käymää. Tänään kävin niin keuhkoputken tulehdus löyty.
Sain Amoxinia viikon kuurin kahdesti päivässä otettava tabletti.
Ja kärsin tästä joka syksy. Viime syksynä oli niin pahana et jouduin syödä monet kuurit ennen kuin meni ohi.
Toivotaan että nyt helpottais kun ens kuussa on ulkomaan matka.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|