Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

Nivelvaivoista kärsiviä?

Vaivainen - 22.08.2008 - 14:07

Aamuyöllä alkaa särkeä selkää, aamulla kun herää on selkä todella jäykkä. Jalkapohjat ovat kipeät, ja on kuin puukonterillä kävelisi koko matkan vessaan (pyyhkiminen on vaivalloista). Sormet ovat aamuisin "tuppelot" ja ihan turha kuvitella pystyvänsä solmimaan esim. kengännauhat. Kahvin, ja muutaman aamuaskareen jälkeen tuntuu taas paremmalta

Mitään kamalan kovia kipuja ei ole (paitsi päänsärky noin kerran kuukaudessa), ei niin kovaa, että lääkärille tarvitsisi lähteä. Kuitenkaan en enää pysty esim. tiskirättiä puristamaan kuivaksi niin, ettei sormien niveliin koskisi. Pullon ja tölkkien aukisaaminen tuntuu vaikealta. Ikää on nyt hieman päälle kolmekymmentä, ja kovasti ihmetyttää, että ovatko nämä nyt vain iän mukanaan tuomia haittoja, vaiko kenties jotain sairautta?

Onko joku jolla olisi jokin nivelsairaus todettu? Kuinka on alkanut, ja missä vaiheessa olet hakeutunut lääkärille? Kiitos jos viitsitte kertoa


VASTAUKSET:


Vaivainen2 - 22.08.2008 - 23:28

Kappas, anteeksi En olisi huomannutkaan erhdystäni jos et olisi tullut mainitsemaan, täytyy oikeasti ryhtyä hiukan tarkemmin lukemaan ihmisten nikkejä otsikoiden takana


Vaivainen2 - 22.08.2008 - 23:31

Nuo sun oireet muuten kuulostaa aika tutuilta, mutta olen ajatellut että ne vain on tähän turvotukseen liittyvää jota yritän edelleen raskauden jäljiltä saada pois. Täytyy kai hiukan alkaa tarkkailemaan enemmän tuota puolta, josko ei olisikaan pelkästä turvotuksesta johtuvaa, kun eihän sitä ylimääräistä nestettä loputtomiin voi olla.


PS - 24.08.2008 - 20:54

En halua pelotella tai muuta, mutta mun työkaverillani (35v, ei suvussa vastaavaa aiemmin) oli muutama vuosi samanlaisia oireita (ei selkävaivoja) ja lopulta hänellä todettiin reuma käsissä ja jaloissa. Ihan vaan mielenrauhan vuoksi kannattaisi mennä lääkäriin ja vaatia pääsyä kunnon tutkimuksiin! Toivottavasti oireesi ovat kuitenkin jotakin viattomampia!! Mutta tarkistuta ihmeessä!!


sitä se on - 25.08.2008 - 16:16

noilla oireilla itsehoita yli 10 v. kunnes lääkäri totesi saman l. fibromyalgia.
Etsin kirjastosta aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Kokeilin "ravintohoitoa" ja sain itse diagnosoitua taudin ennenkuin lääkäri. Helppoa ei ollut kertoa ja saada lääkäri vakuuttumaan siitä että srehän on. Tosi pölkky ja raskas olo. Univaivat ja se s...in särky äämuisin se on hirvittävää suorastaan. Kanttii tark. lääkärillä.


Miia - 28.08.2008 - 09:41

Nivelreuma tai fibromyalgia. Mulla on kans jotain sentapaista. Nykyään nivelsärkyjä vähemmän, mutta polvet ja alaselkä edelleen paha paikka. Polvet särkee usein ja alaselkä aamuisin enemmän tai vähemmän jäykkä ja kipeä. Särkyjä ollut myös muissa nivelissä, mutta nykyään oon niiltä säästyny.
Yks lääkäri joskus olevinaan diagnosoi fibromyalgiaksi, pari muuta sitten sanonu, että ei oo sitä. No, en sitten lopultakaan tiedä mitä on, mutta näin oon eläny jo vuosikaudet. Selkä kenkutellu yli kymmenen vuotta ja polvetkin ainakin kuusi vuotta.


tiny - 29.08.2008 - 20:23

itselläni ei selkä ole koskaan kovasti vaivannut mutta käsien ja jalkojen nivelet sitävastoin kovastikin, aamujäykkyyttä ja muutenkin tumpelo olo, ja nimenomaan purkkien, rättien ym. avaaminen/kiertäminen sattuu aivan älyttömästi.

reuma tutkittu 17 vuotiaana eikä mitään todettu, siihen jäi, nyt yli kolmekymppisenä ja kun vaivat vaan pahenee niin kävin uudestaan lääkärissä ja yllätys yllätys taas kirjoitti lähetteen reumakokeisiin.

itse tiedän ettei reumasta ole kyse mutta ei aavistustakaan mistä voi johtua, tämän kanssa on vaan ollut pakko opetella elämään kun ei muutakaan voi.

nuo lääkärit ei tunnu edes ottavan kovin tosissaan tälläistä "nuorta" joka valittaa nivelkivuista.

nytkin odotan kutsua suunhoidon erikoisyksikköön kun on erittäin paha nivelkuluma leuassa(leuka loksahtaa pois paikoiltaan silloin tällöin) ja kohta 2 vuotta jonossa eikä kutsua kuulu ja vaiva sentään todettu röntgenillä kun vaatimalla vaadin.

mutta kieltäydyn uskomasta että olisi "normaalia" iän tuomia vaivoja, ei kolmikymppisen kuulu vielä nivelkivuista kärsiä, eli pakko jostain sairaudesta johtua.


Home - 28.09.2008 - 07:54

Oletko altistunut homeelle.....

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|