Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - TERVEYS


| Vastaa viestiin | TERVEYS |

klamydiako?

nimetön - 02.04.2008 - 10:56

Onko joku tämän "sairastanut"?Miten ilmeni?Mulla alaselkää tuikkii,vatsaa nipistää erikohdasta ja värkki tulehtunut.Kävin viime viikolla lääkärissä ja sain hiivaan lääkkeen,mutta ei auta.Nyt epäilen tota.Miehelläni oli 4v sitten suhde.


VASTAUKSET:


Salmari - 02.04.2008 - 11:15

Voiskos olla virtsatulehdus? klamydiasta ei ole kokemusta, onneksi
Tuo alaselän kipu vaan vois viitata virtsatulehdukseen.


Junior - 03.04.2008 - 14:07

virtsatie infektiossa pissiminen sattuu ikään kuin polttaa.

Yli puolet klamydiatartunnan saaneista miehistä on oireettomia. Klamydian oireina voi olla miehillä virtsakirvely, vuoto virtsaputkesta tai alavatsa- ja kiveskipu. Vuoto on selvästi lievempää kuin tippurin aiheuttama, usein potilas huomaa harmahtavan tipan virtsaputken suulla aamuisin. Valtaosa lisäkivestulehduksista on klamydian aiheuttamia, ja oireena on kivesten toispuoleinen turvotus ja arkuus.

Klamydiatartunnan saaneista naisista jopa 75 % on oireettomia. Naisille klamydia voi aiheuttaa epänormaalia valkovuotoa, kuukautishäiriöitä, yhdynnän jälkeistä veristä vuotoa, tihentynyttä virtaamistarvetta, virtsakirvelyä sekä alavatsakipuja. Jos tavallisesta virtsanäytteestä todetaan tulehdussoluja ilman bakteereita, on klamydian mahdollisuus otettava huomioon ja potilaalta otettava klamydianäyte. Klamydiatulehdus esiintyy yleensä sekä emättimessä että virtsaputkessa. Tulehdus voi hoitamattomana levitä emättimestä ylöspäin kohtuun ja munasarjoihin aiheuttaen sisäsynnytintulehduksen ja siitä pikkulantioon ja ylävatsan alueelle. Tällöin oireena on voimakas, oikealla puolella ylävatsaa tuntuva kipu, joka lisääntyy etenkin liikkuessa ja syvään hengitettäessä. Tämä oire on vaikea erottaa äkillisen umpilisäketulehduksen aiheuttamasta oireilusta.


Fwili - 03.04.2008 - 14:08

Naisilla tulehduksen seurauksena voi esiintyä virtsakirvelyä, tihentynyttä virtsaamisen tarvetta tai valkovuotoa. Alavatsakipu, lämpöily ja verinen vuoto voivat viitata sisäsynnyttimien tulehdukseen. Naisilla klamydia voi aiheuttaa myös maksakapselin tulehduksen, jonka tyypillinen oire on äkillinen oikeanpuoleinen ylävatsakipu. Krooninen hoitamaton klamydia sisäsynnyttimissä aiheuttaa munajohtimien arpeutumista, joka voi johtaa lapsettomuuteen ja kohdun ulkopuolisiin raskauksiin. Naisilla ja miehillä sairastettu klamydia voi laukaista ns. reaktiivisen artriitin, jonka oireita ovat niveltulehdukset sekä mahdolliset silmä- ja limakalvosairaudet.


kokemusta.. - 07.04.2008 - 08:26

Hiivatulehdukseen verrattavat oireet, valkovuoto ja kutina. Mies täysin oireeton, testi sen sit vain kertoi ja kummatkin hoidettiin.


-- - 11.04.2008 - 19:41

jooh klamydia saattaa alkaa ottaan "munasarjojen"kohtaan(särkemään) ja sekin tartunnan jälkeen 0.5-1 -vuoden kuluttua. ja siinä vaihees se todallaki on hoidettava. Mut enpä oo kuullu että siinä tommosia oireita. Muista en sit tiiä.itellä kokemuksen syvä rintaääni.


Kokemusta x2 - 12.04.2008 - 11:42

Minulla ei kyllä ollut kummallakaan kertaa mitään oireita.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|