Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - ÄITIPARKKI


| Vastaa viestiin | ÄITIPARKKI |

Reaktio mahdolliseen vauva

uutiseen - 13.09.2009 - 18:52

Mmm... tuossa ilmoitin miesystävälle raskaustestiä (käyttämätöntä kun vasta testin ostin) että mahdollisuus raskauteen on, kun kuukautiset viikon myöhäs ja pahoinvointia. On siis kyse entisestä miesystävästä ja hän on muuttamassa pois kaupungista 200 km päähän. Erottiin viikko sitten.

Mietin kyllä kannattaako kertoa vai ei, edes epäilyistä, et älkää tuomitko mua siitä että asiasta hänelle sanoin. Mainitsin siis myös että mä en odota häneltä mitään, en rahaa, en aikaa, en mitään. Kun itse kuitenkin haluan vauvan pitää, jos olen raskaana.

Ensin mies halas pitkään ja kuunteli kun kerroin, sitten hän sanoi yhtäkkiä että hänen pitää mennä, törmäsi oveen, yritti laittaa minun kengät jalkaan ja lähti hyvin nopeasti ovesta ulos.

Mikä on normaalia vai ei, mutta... mietin vaan vähän tässä nyt yksikseni istuessani että kuuleekohan tuosta miehestä mitään enää... iso yllätys se hänelle varmasti oli , vaikka yhdessäoloaikanamme emme käyttäneet ehkäisyä, eli vauva oli tervetullut jos oli tullakseen.

Miten miehenne ovat reagoineet vauvauutiseen, tai sen mahdollisuuteen?


VASTAUKSET:


Siis - 13.09.2009 - 19:09

jos ette ehkäisyä käyttäneet on mies todellakin velvollinen kantamaan oman osansa vastuusta. Vaikka mieli näin jälkikäteen muuttuisikin.. Turha itkeä kun paskat on jo housussa.


Ensiksi - 13.09.2009 - 19:10

pakko sanoa, että TOTTAKAI lapsen isälle pitää kertoa lapsesta!!

Toiseksi miehen reaktio oli ihan ymmärrettävä, pelästyi varmasti, mutta uskon että palaa vielä asiaan..tai pakkohan hänen on

Kolmanneksi tietenkin vaadit, että mies tunnustaa isyyden. Nyt ei ole kyse sinun tai miehesi fiiliksistä vaan lapsesta, jolla on esim. perimisoikeus isäänsä ja hänellä on oikeus tähän sekä muutenkin isään. En ymmärrä miten kukaan voi ajatella ettei lapsen parhaaksi olisi se, että molemmilla vanhemmilla on hyvä suhde lapseen. JOS olet raskaana, niin miehen kanssa keskustelua vaan, kyllä ne asiat selviää


huoh - 13.09.2009 - 19:48

Mä en ymmärrä näitä spekulaatioita... "jos olen raskaana" ym. Mitä järkeä "ilmoitella" miehelle (siis tilanne esim, kuin ap:lla) että ehkä kaiketi mahdollisesti olen raskaana. Niin typerää. Osta se testi, tee se ja sitten palaa asiaan, jos tarvis.

Ja mitä ihmettä, ettet vaadi mieheltä mitään? HÄH? Lapsi on ihan yhtä paljon hänen kuin sinunkin. Totta kai miehesi kantaa vastuunsa sekä rahallisesti että ajallisesti (jos siihen kykenee) lapsestaan! Ja jos siitä on vielä yhdessä haaveiltukin.

Ja kaikkein tärkein: LAPSELLA ON OIKEUS ISÄÄN!


En - 13.09.2009 - 20:23

sitten taas ymmärrä yhtään tätä, että "vauva saa tulla, jos on tullakseen, emme käytä ehkäisyä" ja kuitenkin mies on muuttamassa, tuskin ihan yllätyksellisesti ja äkkipikaa 200 km:n päähän!!!!!!!! Miten näin vastuuttomia aikuisia voi ollakaan??? Sinä, ap et tajua, kuinka raskasta pienen vauvan kanssa voi olla jopa kahdestaan, puhumattakaan yksin... No eipähän ole minun ongelmani. Voi mahdollista vauva raukkaa, kun jo syntyessään on ns ilman isää!!!!


Nennu - 13.09.2009 - 21:10

Rehellisyys ennen kaikkea: ap, hienoa, että kerroit. Teit mielestäni oikein.

Lapsi ei ole välttämättä lainkaan raukka, polo eikä parka, vaikka syntyisi "isättömänä".
On naisia, jotka kantavat vanhemmuuden vastuun 110%sesti ihan yksin, eikä minulla toistaiseksi ole varaa epäillä ap:n kykyä toimia juuri em. tavalla.


No - 13.09.2009 - 21:31

niin kuin joku aiemmin jo mainitsi: LAPSELLA ON OIKEUS ISÄÄN, vaikka kuinka helvetin itsekeskeinen äiti olisikin ja tekisi päätöksensä pitää yksin lapsensa.


juu - 13.09.2009 - 21:38

samaa mieltä nennun kanssa... Kyllä lapsi osaa elää ilman isääkin, toki on hyvä että kerroit lapsen isälle mahdollisesi olevasi raskaana. Mieheni ystävä kuoli vähän reilu kuukausi sitten ja hänen vaimonsa oli raskaana melko lopussa, no vauva syntyi sitten ilman isää parin viikon päästä, enkä yhtään luulekkaan että lapsesta ei tulisi hyvää ihmistä, kun ei ole isää, tai onhan hänellä isä, mutta ei koskaan häntä elävänä nähnyt. Puhukaa, puhukaa ja vielä kerran puhukaa.


lotta - 14.09.2009 - 08:58

Nähtävästi tässä taas yritetään saada miestä palaamaan takaisin raskauden avulla. Kirjoituksensa perusteella ap vaikuttaa niin keskenkasvuiselta, että hyvinkin voi niin toimia. Toivottavasti tuohon soppaan ei tule lasta, et selvästikään ole valmis siihen. Hoida miessotkut ensin ja mieti vasta sitten lapsen saamista!


Ulla-Maija - 14.09.2009 - 10:07

Täysin samaa mietä Huoh ja Lotan kanssa.

Taas tämä tyypillinen:
Mies jättää ja naisella ei oo enään mitään keinoja saada miestä takas niin tekee siitä lähtemisestä sitten oikein vaikeaa: "Minusta ei niin helpolla erotakaan!"

Jos olisi tuon katkeruuden läpi ajatellut vähänkään miestäsi, olisit tehnyt sen testin ensin ja sitten vasta ilmoitellut asiasta jos tarvis.

Ja miksi ihmeessä et mee nyt sinne vessaan ja kuse sille tikulle niin tämäkin ongelma ratkeas. ??

Ja minä oikeasti toivon että ilmoitat sille miehelle rehellisesti sen tuloksen äläkä piinaa sitä tuollaisella asialla. Kyllä sinä pääset siitä miehestä irti, usko mua. Hoida tämä nyt kunnialla.


ap - 14.09.2009 - 10:31

ENsinäkin minä en todellakaan halua tuota kyseistä miestä takaisin, sillä erottiin HÄNEN valheiden takia, MINÄ pistin stopin suhteellemme. Ja kun sanoin että en halua hänen rahojaan tms. tarkoitin että mies voi halutessaan ilmoittaa jos ei halua olla missään tekemisissä lapsen kanssa, jos ei sitä halua. Jos taas haluaa, hän on enemmän kuin tervetullut LAPSEN elämään, ei minun elämääni.


Ulla-Maija - 14.09.2009 - 10:38

No mutta miksi et tee sitten sitä testiä? Kuukautiset viikon myöhässä, kyllähän se jo näkyy testissä ja jos se sulla jo on ostettunakin. Mitä sitten odotat? En ymmärrä?


ap - 14.09.2009 - 10:39

joo no minä en ymmärrä miksi sinä luulet että tänä aamuna en sitä testiä olisi tehnyt??


Ulla-Maija - 14.09.2009 - 10:48

Aa, katos. Tämä on eilinen ketju.
Teitkö? No mitä se testi näytti?


ap - 14.09.2009 - 10:56

pos. oli ja laitoin miehelle tekstiviestin et ku herää niin soittaa et pitäis nähdä. Tein varmaan tässäkin asiassa sitten jotain väärin..? Luuletteko etten itse ole hämilläni tästä tilanteesta? En todellakaan kuvitellut että tässä kävisi näin


Ulla-Maija - 14.09.2009 - 11:13

Ohhoh. No näitä tapauksia on vain niin paljon että sellainen kuva tuosta nyt vain ensimmäisenä tuli. Pahoitteluni siitä.

Mutta onnea plussasta.
Aika ikävään tilanteeseen vauva tulee,(kait?) mutta oon kyllä vahvasti sitä mieltä että on sitten tarkoitettu jos niin tulee. Eipä se omakaan elämäntilanne parhaimpia ollut kun vauva tuli. Mutta kylläpä ne järjestyy. Ja onhan sitä 9kk aikaa suhtautua asiaan ja saada ne asiat järjestymään.
Onnea joka tapauksessa.
Ja tottakai teit oikein kun laitoit miehelle viestiä. pahoitteluni vielä edellisestä-.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|