Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

new york/aruba?

ansku80 - 19.02.2009 - 22:01

onko kokemusta taaperoikäisen kanssa matkustamisesta kyseisiin paikkoihin? lähdetään syksyllä matkalle ja pieni on silloin 1v. ja 1kk.


VASTAUKSET:


Ulla - 20.02.2009 - 22:56

Aruballe ottaisin mukaan "rantateltan", pysyy viileana ja pitaa taaperon auringolta suojassa, rannoilla varmaan hyvin viihdytte. Siella voi hyvin ottaa myos paikkarit ja itse saatte vieressa nauttia auringosta. Varautukaa taaperon hiekan syontiin!

New Yorkiin mukaan kevyet rattaat, joissa voi myos nukkua. Jos kovin menevainen/juoksevainen, mukaan myos valjaat. Katevat ihmisruuhkissa lentokentilla, kaduilla ja ostareilla.

Onko teilla lento Aruballe New Yorkista vai Miamista? Miamin ostoskeskuksista loytaisi varmaan helpommin rantaloma -tarvikkeita tuohon vuodenaikaan.


ansku80 - 21.02.2009 - 08:44

lento on new yorkista aruballe, en tullut ajatelleeksi edes tuollaista asiaa, new yorkissa ollaan muutama päivä ja tosiaan sitten painottuu rantalomaksi se loppuaika aruballa... onko sulla Ulla ollut lapsi matkalla mukana? lentojakin vähän oon pohdiskellut en oo koskaan lentänyt oman lapsen kanssa ja neuvolantäti hieman kauhistui tota matkan pituutta. matkarattaat oli tarkoitus ottaa, saiskohan niitä rantatelttoja ihan paikan päältä?!


Ulla - 23.02.2009 - 17:15

Siis mista se neuvolan tati oli niin huolestunut, etta jotain pahaa tapahtuu, koska matka on pitka..? Tottahan sita aitikin huolestuu, kun kerran neuvolassakin kauhistellaan PITKAA matkaa.

No mutta, matkustaminen vauvan tai lapsen kanssa on aivan normaalia. Lennoilla elatte lapsen normaalia paivarytmia: syomista, leikkimista, vaipan vaihtoa, nukkumista. Kasimatkatavaroiden pakkaamista kannattaa miettia ja jarjestella ne helposti saataviksi. Lennot menee yleensa yllattavan hyvin.

Juu lapsen kanssa ollaan noita saaria kierretty, ehka kymmenella saarella kayty mutta juuri Aruballa ei. Toisaalta koskaan ei ole edullista saarta vastaan tullut. Palveluita on kylla tarjolla, esim. noita telttoja voisi Arubaltakin loytya sukellus-ja snorklausmyymaloista. Hinnat on tietenkin mantereelle verrattuna kalliit.

New Yorkissa, jos teilla aikaa on, joku urheilukauppa (Sports Academy, Sports Authority..) voisivat uimaosastoillaan myos myyda. Macy's ja Target ehka myos, tosin syyskuussa voi olla jo hankalampi loytaa.

Samoilta hyllyilta katselisin mukaan myos kestouimavaippa-housuja/toppi -yhdistelmaa, aurinkosuoja 50. Kumipohjaisia, kankaisia uimakenkia, pieneen tilaan menevaa, aurinkosuojallista "uimapatjaa".

Mutta miksei noita juttuja loytyisi myos Suomesta tai kun hyvissa ajoin olette liikkeella, loydat ehka netistakin?


äitix1 - 24.02.2009 - 22:49

Me oltiin Aruballa (lennot Amsterdamin kautta), kun vauva oli 3 kk ja Grand Caymanilla, kun vauva oli 8 kk (silloin lennot Nykin kautta). Ei minkäänlaisia ongelmia matkalla. Vauva viihtyi reissussa paremmin kuin kotona ja itse asiassa 8kk kanssa oli jopa jotenkin helpompaa kuin 3kk kanssa, kun pystyi jo jonkin verran leikkimään rantahiekalla yms. Meillä oli uv-suojapuku ja uv-suojalierihattu ja fysikaalisen suojan sisältävä aurinkovoide, jota käytettiin etenkin kasvoissa yms.
Meillä kantoreppu osoittautui erittäin käteväksi matkalla. Iltaisin käveltiin pitkiä kävelylenkkejä rannalla ja vauva katseli/nukkui kantorepussa. Päivisin oltiin ihan rannalla ja vauva (8kk) kävi uimassa meressä. Vuokrattiin molemmissa kohteissa auto. Aruballa on helppo ajaa ja auto on kätevä, jos haluaa enemmän kierrellä saarta, muita rantoja, luonnonpuistoa tms. Meillä oli Aruballa huoneistohotelli, joka erittäin kätevä, kun huoneistossa oli mm. astianpesukone, uuni, mikro, pyykinpesukone, kuivausrumpu yms. Vuokra-autolla tehtiin isommat ruokaostokset supermarkettiin - lähinnä aamiaistarvikkeita ja välipalatarvikkeita.

Missä hotellissa te majoitutte?

Me ollaan 3 kertaa käyty Aruballa, loistava rantalomakohde ja helppo ja turvallinen lasten kanssa. Lempiravintola Aruballa Madam Janette's, loistavaa ruokaa ja Kay's Fine Jewelry -kaupasta ollaan saatu parhaimmat hinnat timantti yms. koruista


ansku80 - 25.02.2009 - 08:36

neuvolan täti oli huolestunut eniten lentojen pituudesta, paikat häntä ei sinällään mietityttäneet. kyseli, et miksi ei yhtään lähemmäs päätetty matkata... sen jälkeen tietenkin aloin miettimään, et miten ne lennot nyt sitten menee...

äitix1: meillä hotellina on sellainen kuin Amsterdam Manor, jos oikein käsitin niin on pienehkö hotelli. jos on tietoa kyseisestä hotellista niin antaa tulla vaan oliko auton vuokraus kallista ja oliko teillä mukana turvakaukalo vauvalla?

kiva kun ootte antaneet vinkkejä tosiaan en oo aikaisemmin meidän pienen kanssa matkannut muualla kuin laivalla...


äitix1 - 25.02.2009 - 20:46

En usko, että lennot tulee olemaan teillä ongelmana. Kunhan vaan varustautuu leluilla ym. viihdykkeellä ja jollain hyvällä naposteltavalla yms. Tietysti helpottaa, jos saa eturivin paikat niin on vähän enemmän tilaa lapsen esim. leikkiä. Ja jos esim. Finnairilla menette New Yorkiin niin yhtämittainen lentomatka ei kuitenkaan tule kovin pitkäksi, me kun viimeksi tultiin New Yorkista Suomeen niin lentoaika oli vain hieman yli 7 tuntia. Kannattaa lentoyhtiöltä etukäteen kyseistä mahdollisuutta eturivin paikkaan - esim. Finnair vahvistaa etukäteen yhdelle ns. vauvakoripaikan, loput paikoista jaetaan sitten lähtöselvityksessä. Joskus meillä on toiminut sekin, että portilla ollaan henkilökunnalta kysytty lapsen kanssa mahdollisuutta vaihtaa eturivin paikkaan, jos sellaista ei lähtöselvityksessä olla saatu.

Me vuokrattiin auto vaan yhdeksi vuorokaudeksi Aruballa, hinta oli muistaakseni n. 40 euroa sisältäen kaikki vakuutukset. Oma turvakaukalo oli mukana. Jos vuokraa auton viikoksi niin vuorokausihinta on sitten halvempi.

Itse Amsterdam Manor hotellissa ei olla oltu muuta kuin sen rannalla vietettiin aikaa vähän aikaa. Hotellihan sijaitsee Eagle Beachillä, joka on huomattavasti rauhallisempi kuin Palm Beach, tosin meren aallot ovat siellä vähän isompia. Amsterdam Manorista on ainakin kaupunkiin kätevä mennä bussilla - maksaa muistaakseni pari dollaria per henkilö/suunta.


Kätsy2 - 27.02.2009 - 14:16

Aruballa oltiin 2006 talvella Amsterdam manorissa,tosin lasta ei ollut vielä silloin.
Ihana paikka ja varmasti lähdetään uudelleen ja sitten on tuo poikakin mukana matkassa.
Lennettiin ensin Finnairilla Amsterdamiin ja sieltä suoraan Aruballe KLM:llä.Palvelu KLM:n lennoilla loistava ja jalkatilat ruhtinaalliset.

Hotelli oli oikein mukava ja siisti (taitaa olla jotain n. 70 huonetta),eli oikein mukavan kokoinen.
Katselin hotellin sivuja,ja huomasin,että on remontoitu 2007 ja kaikista huoneista löytyy myös keittonurkkaus/varustus ja huoneet oli niiiin viihtyisän näköisiä.Eli hyvä lapsiperheen kannalta.

Me otettiin lisämaksusta aamiainen,joka oli tosi tuhti amerikkalaiseen tapaan.Tarjolla oli vähän kaikkea pihvistä lähtien...
Ranta on heti hotellin edessä,tiestä vaan yli ja olet rannalla.Ihana valkohiekkainen ranta ja rannalla tarjoiltiin hotellin asukkaille jäisiä hedelmävartaita aika ajoin.Huoneisiin tuotiin joka päivä päivän lehti ja jotain pientä purtavaa (suolaista tai makeaa).
Palvelu hotellissa tosi ystävällistä ja muutenkin joka paikassa rento ja ystävällinen meno.

Bussilla pääsee kätevästi heti hotellin edestä esim. keskustaan.Meillä oli auto vuokralla 3 pv.Pieni saari on helppo kiertää läpi ja vuokraamoista saa lasten turvaistuimia kyllä.

Saarella kuitenkin on hintataso melko kallis,eli jos mahdollista hommatkaa vaan rantateltta yms. tarvikkeet ajoissa jostain muualta,saatte varmasti halvemmalla.
Ja sitten tossa hotellin välittömässä läheisyydessä ei ole juurikaan kauppoja,ei edes pientä markettia.

Hotellin uima-allas oli tosi pieni,eikä siinä sitten tullut kertaakaan uituakaan,kun tuo ihana ranta on niin lähellä ja vesi lämmintä,turkoosin sinistä...

Hyvää matkaa!Vastailen mielelläni,jos tulee jotain kysyttävää hotellista tai Arubasta yleensä.


ansku80 - 01.03.2009 - 21:20

matka on varattu syyskuulle, käyttekö tällä palstalla usein, lähempänä saattaa tulla paljonkin kysymyksiä ?


Kätsy2 - 01.03.2009 - 22:52

Mä ainakin kattelen melkein päivittäin,joten kysele lähempänä jos tulee jotain mieleen...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|