Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<<  Raskaus & odotus | Vanhemmille | Etusivulle
Vanhemmille - VAUVA

Vähän lapsivettä - Synnytys käynnistykseen

| Nettiopas: Raskaus, odotus, synnytys |

Synnytyskertomus:
Vähän lapsivettä -
Synnytys käynnistykseen

---

Kaksi päivää ennen laskettua aikaa kävin ultrassa syynä lapsiveden vähyys.  Sanoivat että osastolle vain, lapsen painoarvio oli jo 4,5 kg raskausdiabeteksen vuoksi! Halusin vielä kuitenkin yöksi kotiin, viimeinen ilta kotona ilman uutta tulokasta.

Seuraavana aamuna saavuin osastolle käynnistykseen. Sain heti pienen murusen Cytotecia. Sitten otettiin käyrää ja odoteltiin. Neljän tunnin päästä sama homma, ja taas siitä neljän tunnin päästä. Mitään ei tapahtunut... Jäin yöksi sairaalaan, aamulla jatkettaisiin. Yö meni miten kuten, inhotti olla sairaalassa. Itketti ja halusin kotiin!

Aamulla huonetoveri vietiin saliin, pillerit olivat auttaneet. Minä sen sijaan sain annoksen geeliä kohdunsuulle. Ja vielä päivälläkin, mutta pientä selkäkipua lukuunottamatta, ei geelistäkään ollut mitään hyötyä. Ja taas yksi yö sairaalassa.

KÄYNNISTYS JATKUU

Seuraavana aamuna lääkäri tutki, ja en ollut kuulemma kuin juuri ehkä sormelle auki!!! Lupasi kuitenkin että nyt mentäisiin suoraan oksitosiinitipalle saliin. Minä menin soittamaan miehelle, että alkaa tulemaan sairaalaan päin, pääsen tippaan ja se varmasti auttaa!

Vaan kuinkas sitten kävikään? Olin tipassa noin kuusi tuntia. Annostusta lisättiin puolen tunnin välein ja siinä maattiin ja odoteltiin suppareita. Kyllä ne sitten vihdoinkin alkoivat, juuri ennen tipan pois ottoa. Tippa siis otettiin pois, ja supparit loppuivat. En ollut syönyt koko päivänä mitään ja nyt oli taas mentävä yöksi osastolle. Ruokaa ei saanut syödä, jos vaikka leikataan tai tippa uusitaan. Vauveli pyöri mahassa, enkä olisi saanut nukuttua ilman petidiinipiikkiä. Oli raukka itsekin ylikierroksilla sellaisesta rääkistä. Sanoin miehelle, että ei taida muksu tulla pois ennen kuin on 18 vuotias :)

Aamulla lääkäri tarkasti, enkä ollut auennut ollenkaan. Kysyi minun mielipidettäni, menisinkö kotiin vai mitä. Sanoin että sen verran kipeää on tehnyt, että kotiin en lähde! Lääkäri päätti sitten käydä soittamassa leikkuriin, että leikkaavat jos ja kun tulee tilaa. Soitin ukolle ja sanoin, että tänne ja heti, meistä tulee pian vanhemmat!!! 

Sain tipan, kun olin ollut syömättä niin kauan. Sitten odoteltiin. Katsoin telkkaria, mies yritti tehdä ristikkoa. Sanoi jännäävänsä niin, että oksentaisi. Sovittiin, ettei hän tule leikkaukseen mukaan. Sitten huoneeseen tuli kaksi sairaanhoitajaa, jotka katetroivat. Se tuntui hyvin inhottavalta... :(

Sitten mentiin!

HYÖRINÄÄ LEIKKURISSA

Leikkurissa oli aikamoinen hyörinä, sain toiseenkin käteen tipan, hengitysmaskin, verenpainemittarin sun muuta sälää. Sitten kyljelleen ja nips, spinaalipuudute oli laitettu.

Seuraavaksi aloitettiin. Vaikka en tietenkään nähnyt mitään, niin oli aika härskiä, kun heilui ihan hulluna siinä leikkauspöydällä. Niin kovin ottein lasta autettiin ulos :) Mietein hiljaa vain, kuinka hyvä oli, ettei mies tullut mukaan. Olisi raukka vielä pyörtynyt!

Lääkkeet tekivät kyllä tehtävänsä, olo oli tosi mukava (!!!) eikä jännittänyt ollenkaan. Välillä sain verenpainetta nostavaa lääkettä, kun tuli hieman huono olo.

Tyttö syntyi klo. 14.24, pituus 51cm ja painoa 4285g. Tyttö tuotiin näytille, ja poru siinä pääsi. Kaikki hoitajat ja lääkärit onnittelivat, ja olo oli mahtava!

Vauva vietiin isälleen osastolle, minä jäin kursittavaksi. Jotain ongelmia kyllä ilmaantui, kuulin kun joku leikkaajista sanoi että kohtu ei supistu kunnolla. Sitten minut ilmeisesti nukutettiin, sillä seuraava muistikuva on heräämössä. Siellä hoitajat laittoivat minulle kipukellon, joka painettaessa annosteli kipulääkettä tipan kautta. Ja kyllä sitä painelinkin, kun hoitaja tuli ja painoi vatsapeitteiden läpi kohtuni nyrkkinsä sisälle!!! Se sattui ja pahasti! Verta olin menettänyt yli litran, ja kaiken lisäksi sain allergisen reaktion antibiootista jota sain kohtutulehduksen ehkäisemiseksi. Tosin se tulehduskin minulle kyllä tuli... ;)

Kun vihdoin ja viimein lääkehuuruissa pääsin osastolle omaan huoneeseeni, miehen ja "pienen" tyttäreni luo, se hetki alkoi kultaamaan kipuja ja unettomia öitä!!!

- Lilli

-

LISÄÄ KERTOMUKSIA

<<  Raskaus & odotus | Vanhemmille | Etusivulle

.


 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | E-kortit | Keskustelut | Info | Palaute |