Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<<  Raskaus & odotus | Vanhemmille | Etusivulle
Vanhemmille - VAUVA

Synnytyskertomukset - Ensisynnytys - Hyvä päivä syntyä

| Nettiopas: Raskaus, odotus, synnytys |

Hyvä päivä syntyä
- ensisynnytys

---

Odotin ensimmäistä lastani ja joka aamu lasketun ajan jälkeen totesin:  tänään on hyvä päivä syntyä.

No, 40+4 aamuyöstä klo 4.00 kävin vessassa ja kömmin takaisin sänkyyn. Mieheni oli toisella paikkakunnalla töissä ja vähän jo jännitti yksin nukkua. Uni ei kuitenkaan tullut ja kieriskelin sängyllä, kunnes tunsin kummaa "rutinaa". Pomppasin ylös ja tunsin kuuman lapsiveden valuvan lattialle. Jipii -  ja apua! Nyt se olisi menoa.

Kirmasin kylppäriin ja kävin pikasuihkussa. Laitoin hiukset ja meikkasin, eihän sitä voi rähjäiseltä sairaalassa näyttää...

5.30 alkoi supistuksia tulla 10min välein ja alkoivat olla todella epämiellyttäviä. Kuten ystäväni olivat sanoneet; sen tietää, kun on kyse synnytys supistuksista. Tilasin taksin ja soitin miehelleni, että syö tuhdin aamupalan (eihän sitä tiedä milloin seuraavan kerran syömään pääsee) ja ajelee sairaalaan. Taksikuskina oli nuori miehenalku joka taisi hieman hätkähtää, kun sanoin että nyt mennään synnyttämään. Supistuksia tuli automatkalla ja naamani taisi olla aikamoisessa kurtussa, sillä enpä ole koskaan matkustanut keskustan läpi 100km/h vauhdilla :)

Saavuin 6.05 sairaalaan ja minut kytkettiin heti johonkin laitteeseen, joka mittasi supistuksia ja vauvelin sydänääniä. Auki olin vasta 2 cm. Oli muuten aika ahdistava vempain, kun siltä käyrältä pysty ennustamaan, milloin seuraava supistus tulee. Ja alkoi tuntua aika kipeältä.

Sain tyhjennysveden rectumiin ja pääsin vessaan ja suihkuun. Kun sieltä selvisin oli käveleminen jo vaikeaa, sillä supistukset polttivat ja lantioni oli kuin tulessa. Sain jonkin mikä-lie piikin jalkaani kipua lievittämään. Ei kyllä muutosta tapahtunut. Onneksi mieheni tuli ja päästiin synnytyssaliin, jossa  sain ilokaasua. Ei hyvää! Siis ei ainakaan minulle, alkoi oksettaa. Kivut alkoivat olla sietämättömät, mutta kivunlievitystä ei kuulunut, vaikka kuinka huusin. Samaan aikaan oli sairaalassa 7 muuta synnyttävää naista eli hieman oli ruuhkaa ja minä odottelin sitä kipulääkettä.

Klo 12 sitten sain spinaalipuudutuksen ja ah, sitä tunnetta. Olin jo auennut tarvittavat sentit ja nyt sitten odoteltiin työntösupistuksia. Vauvan pää painoi lantiotani, enkä pystynyt enää liikkumaan enkä omin voimin kääntymään.

Klo 13 alkoi tuntua, että nyt pitää työntää jotain ulos. Tuntui kyllä kakkahädältä ja taisi siitäkin rippeitä jossain vaiheessa tulla. Punnertelin tunnin verran, välillä yksinkin, kun hoitajia oli niin vähän. Tosi toimiin päästiin 14.30. Työnsin, puuskutin, ähisin, rukoilin lopetusta, kirosin kaikki huoneessa olijat ja ties mitä muuta, mutta päätä ei ulos saatu. Vanhempi kätilö ilmoitti, että lantioni on aika kapea, että voi tehdä vähän kipeää. Kas, jotenkin sen olin jo aavistanut, kun siinä ähelsin tuskissani.

Taas työntelin ja lopulta kätilö leikkasi välilihan (ei sattunut ollenkaan, vain pieni raapaisu) ja saatiin pää ulos. No, ilmeni että vauveli on harteikasta sorttia ja sitten se paniikki iski. Toinen kätilö painoi vatsasta ja toinen kiskoi päästä (tai mistä lie) vauvaa ulos ja mieheni piti minua aloillaan sängyssä, kun yritin pois lähteä (fiksua :). Tunsin, etten jaksa enää ja taisi se tajukin kadota, mutta vihdoinkin tyttömme putkahti ulos ja kivut loppuivat siihen. Siitä eteenpäin en enää ajatellut itseäni, vaan hihkuin riemusta ja saimme mieheni kanssa viettää kolmistaan pitkän tovin.

Näin jälkeenpäin ajateltuna, selvisin synnytyksestä helpolla. Paraneminen oli nopeaa ja olokin piristyi muutaman päivän jälkeen. Ja mikä tärkeintä:  tyttömme oli hyvissä voimissa ja terve.

Eiku vuoden kuluttua uusiksi :) tai katotaan ny..

- Rambo

-

LISÄÄ SYNNYTYSKERTOMUKSIA

<<  Raskaus & odotus | Vanhemmille | Etusivulle

.


 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | E-kortit | Keskustelut | Info | Auer Media | Palaute |