Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<<  Raskaus & odotus | Vanhemmille | Etusivulle
Vanhemmille - VAUVA

Esikoinen leikkaussalissa

| Nettiopas: Raskaus, odotus, synnytys |

Synnytyskertomus:
Lopulta leikkaussaliin - onneksi!

---

Esikoisemme laskettuun aikaan oli vielä 3 päivää aikaa. Olimme juuri käyneet synnytystapa arviossa ja koska lapsemme arvioitiin olevan isokokoinen, saimme käskyn käynnistykseen viikonlopun jälkeen.

Seuraavana yönä ennen kahta heräsin tunteeseen joka ei ollut tuttu ... supisteli!

Yritin siinä sitten vielä nukkua, mutta eipä aikaakaan, kun kipu jo nosti minut ylös. Soitin sairaalaan ja sain ohjeen ottaa särkylääkettä. Otinkin - ilman mitään vaikutusta. Istuin kiikkustuolissa ja luin neuvolasta saatuja ohjeita supistuksen vastaanottamisesta. Kuuden aikaan herätin mieheni lämmittämään saunaa koska ajattelin siitä olevan apua. Saunottiin ja syötiin aamupalaa, soittelin äidilleni ja siskoilleni että nyt se on menoa.

Kymmeneltä menimme sairaalaan jossa minut tutkittiin, todettiin olevan auki kahdelle sormelle ja ehdotettiin vielä kaupungille kahville lähtemistä. Menimme mieheni kotiin, jossa kärvistelin supistusten tullessa 10 minuutin välein kahteen asti, jolloin meillä oli määrä käydä uudelleen näyttäytymässä sairaalassa. Siellä todettiin tilanteen edistyneen ja sain uudet ihanat vaatteet päälleni. Meidät vietiin synnytyssaliin. Nuori kätilö tuli, ja tutkimuksen jälkeen päätti puhkaista kalvot, koska "synnytetään se lapsi hänen työvuoronsa aikana."

Supistukset voimistuivat. Olin pettynyt, koska olin jo synnytyspelkopolilla ilmaissut haluni kivunlievitykseen vedessä, enkä nyt päässytkään sinne kalvojen puhkaisun jälkeen. Istuin sitten kiikkutuolissa ja otin supistuksia vastaan. Tipasta tuli oksitosiinia ja minuun sattui. Jalkani turposivat todella paljon ja  vyöhyketerapeutin sormenjäljet jäivät sääriini vielä pitkäksi aikaa hänen poistuttuaan paikalta. Aneltuani aikani kätilö suostui antamaan ilokaasua, jota sitten imin supistuskäyrän tahdissa. Jossain vaiheessa en enää pystynyt kivuiltani rentoutumaan ollenkaan, synnytys edistynyt ja kätilö päätti hommata epiduraalin.

Anestesialääkäri tuli melkein heti ja oli tosi pahalla tuulella. Kiire yö kuulemma, ja joka huoneessa tavarat eri paikoissa ... stressi hänelläkin. Epiduraali auttoi ihan hetkeksi, kunnes supistusaallot palasivat uudestaan. Nukahdin aina niiden välissä, sillä aloin olla jo melko väsynyt. Olihan kulunut jo 17 tuntia siitä, kun supistukset alkoivat.

Kätilön työvuoro päättyi ja uusi kätilö tuli huoneeseen. Sain häneltä lisäpuudutteen, jonka seurauksena kipu ei muuttunut, mutta koko oikea puoleni tuntui halvaantuneen. Silmääkään en saanut kunnolla auki. Kello oli 21.00 ja olin avautunut 6cm. Pian minua kehotettiin hengittämään kunnolla, sillä lapsen sydänäänet heikkenivät. Siinä läähättäessäni tuli lastenlääkäri, otti lapsen päästä verikokeen ja totesi, että jos ei tunnin kuluttua ole edistystä tapahtunut,  katsomme tilannetta uudelleen. 

Tunnin kuluttua otettiin uudet verikokeet ja minut päätettiin viedä edistymättömyyden takia leikkaussaliin. Kun sain spinaalipuudutuksen, kaikki tuskat loppuivat kuin leikaten, enkä meinannut millään pysyä hereillä. Olin onnellinen että saimme päätöksen leikkauksesta, sillä minusta tuntui, etten olisi kestänyt enää yhtään supistuskipua.

Leikkaussaliin päästyämme ei mennyt kuin 10 minuuttia, kun rinnalleni annettiin suloinen pieni lapsi. Tyttäreni oli syntynyt! Minut vietiin heräämöön, ja tyttäremme jäi isänsä ja hoitajien kanssa pestäväksi. Leikkauksen aiheuttajaksi paljastui lopulta virhetarjonta, jonka aiheutti lapsen pään ja minun lantioni epäsuhta. Terve tyttäremme sai Apgarin pisteet 9-9-9, painoi syntyessään 4000 g ja oli 54cm pitkä. Olemme onnellisia suloisesta lapsestamme :)

- Satu  

LISÄÄ KERTOMUKSIA

<<  Raskaus & odotus | Vanhemmille | Etusivulle

.


 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute |