Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

Matkailu - Etusivu

MATKAILU - KOKEMUKSIA

GDANSK - syysloma Puolassa

Gdansk - syysloma Puolassa


Koulun syysloma on juuri sopivan pitkä kaupunkilomalle. Valitsimme matkakohteeksi äidin ja tyttären yhteiselle lomalle Gdanskin, koska kumpikaan meistä ei ollut käynyt siellä aikaisemmin ja koska kotikaupungistamme Turusta sai Wizz Airin kautta tilattua suorat lennot Gdanskiin - kätevää ja nopeaa! Lentomatka Turusta Gdanskiin sujui jopa nopeammin kuin bussimatka Turusta Helsinkiin.

Gdanskin vanha kaupunki

Koska kohtuuhintaisia hotellihuoneita ei enää ollut hakua tehdessäni vapaana Gdanskin vanhan kaupungin ytimessä, päädyimme hieman syrjemmälle Dom Muzyca -hotelliin. Ensimmäisenä iltana hissi oli rikki eikä hotellin ilmainen wifi toiminut, mutta molemmat ongelmat korjaantuivat nopeasti. Hotelli oli siisti, kahden hengen huone tilava ja aamianenkin oli hyvä ja monipuolinen - ei mitään valittamista, voisin mennä samaan hotelliin toistekin.

Hotelli Dom Muzyka lähellä Gdanskin vanhaa kaupunkia

Löysimme hotellilta mukavan kävelyreitin joen rantoja ja siltoja pitkin vanhaan kaupunkiin. Kävelymatka kesti noin 10 minuuttia ja samalla sai nauttia syksyisistä maisemista. Emme saaneet sateita niskaamme kertaakaan koko neljän päivän kaupunkilomamme aikana.

Siltojen kautta Gdanskin vanhaan kaupunkiin

Gdanskin vanhassa kaupungissa Dluga-kadulla ja sen ympäristössä sijaitsee useita ruokapaikkoja ja kuppiloita. Ruokailun lisäksi vanhassa kaupungissa voi ihailla upeita, vanhoja rakennuksia, seinämaalauksia, taidekäsitöitä ja meripihkakoruja.

Gdanskista voi ostaa taidekäsitöitä


Gdansk vanha kaupunki - ravintoloita ja seinämaalauksia

Dlugi-torin ympäristöstä löytyy niin Hard Rock Cafe kuin kasvisravintoloita ja kaikkea siltä väliltä. Hintataso on Suomea jonkin verran edullisempi. Lokakuun puolessa välissä voi vielä kauniilla ilmalla istua iltaa ravintolan ulkoterassilla, jos niin haluaa.

Gdansk vanha kaupunki by night - kaunis yövalaistus

Gdanskin vanha kaupunki on kaunis ja tunnelmallinen yövalaistuksessa. Kaduilla oli suhteellisen rauhallista myös illan pimetessä ja ainakin meidän havaintojemme mukaan kaupunki vaikutti melko turvalliselta.

Shoppailua ostoskeskuksissa

Jos haluaa lähteä shoppailemaan vaatteita, kannattaa suunnistaa Madison ostoskeskukseen keskustaan (Galeria Handlowa Madison) tai vähän etäämmälle Galeria Baltyskaan.

Gdansk Galeria Handlowa Madison ostoskeskus

Madisonin lähistöllä on muitakin kauppoja ja mm. rautatieasema. Kävimme testaamassa myös paikallisen kampaamon Madisonin lähellä (nimeä en valitettavasti muista), ja saimme kohtuullisella hinnalla hiusten tasoituksen ja värjäyksen melkein saman tien.

Gdansk Galeria Baltyska ostoskeskus

Madisonissa kävimme jalkaisin, koska sinne oli vain noin puolen tunnin kävely hotelliltamme. Galeria Baltyska oli sen verran kaukana, että otimme taksin. Molemmissa kauppakeskuksissa on osin samoja kauppaketjuja kuin Suomessa, mutta tarjolla on toki muutakin. Vaatteiden lisäksi voi ostaa sekalaista pikkutavaraa ja ruokakauppakin löytyi. Naposteltavaa ja tuliaisia tosin sai halvemmalla hotellimme lähikaupasta. Samoin jalkineita kannattaa käydä katsomassa sivukatujen pikkuliikkeistä, jos haluaa tehdä löytöjä säästöhintaan.

Neljän päivän syysloma meni nopeasti ihan kaupungilla ja ostoskeskuksissa kierrellen. Jos aika käy pitkäksi, Gdanskista pääsee myös veneajelulle, ja museotarjontakin on ihan mielenkiintoinen. Kesäaikaan Gdanskiin matkustava voi käydä myös läheisessä eläintarhassa.

Taksin hinta yllätti

Gdanskissa voi maksaa tavallisella, suomalaisella debit-pankkikortilla, mutta olin varmuuden vuoksi vaihtanut myös Puolan setelivaluuttaa, jota tuli käytettyä aika vähän. Eniten yllätti taksin hinta - tai lähinnä taksin hintojen vaihtelu. Sama matka eri suuntaan saattoi heittää huomattaviakin summia, vaikka käytimme vain virallisia takseja. Esimerkiksi taksi Lech Valesan lentokentältä Gdanskin vanhaan kaupunkiin maksoi 60 pl, mutta kotimatkalla taksi pyysikin samasta matkasta hintaa 100 pl.

Taksin hinta lentokentältä Gdanskin keskustaan yllätti

Kaiken kaikkiaan Gdanskin matkasta jäi ihan mukavat muistot. Inhimillisen kokoisessa kaupungissa oli mukavaa ja leppoisaa kuljeskella, eikä lyhyt lentomatka stressannut. Juuri sopivan virkistävä kohde syyslomalle!

Lisää lomaideoita ja kokemuksia matkoilta:


© Auer Media

Muista lisätä Perhekerho
suosikkeihisi!

Matkailu - Etusivu


Web
Analytics Made Easy - StatCounter