Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

Kalenteriaskartelu

DIY Matkapäiväkirja Lontoo

DIY Lontoon matkapäiväkirja itse tehty traveler's notebook

Kun teet matkapäiväkirjan itse alusta alkaen, saat siihen sisällytettyä juuri sen, mitä haluat ja matkastasi jää hauska, käsin kosketeltava muisto! Katso vinkit ja videotutorial - matkapäiväkirjan tekeminen on helpompaa kuin luulitkaan!


Tämä Lontoon matkapäiväkirjaan koottiin junk journal tyyliin sekalaisista papereista kuten valkoisesta ja värillisestä tulostuspaperista, vesiväripaperista, ilmaisesta Lontoon kartasta, vanhoista englanninkirjan sivuista, vanhan lastenkirjan tyyliin sopivasta kuvasivusta jne. Koristeluun käytettiin kyniä, vesivärejä, washi-teippejä sekä lehdistä ja mainoksista leikattuja kuvia sekä tietysti matkalta mukaan tullutta materiaalia.

Kun A4-paperin leikkaa neliön muotoon ja taittaa kahtia saa hyvän mallin muiden papereiden leikkaamiseen ja taitteluun tyypilliseen traveler's notebookin -muistikirjan kokoon. Tämä on hyvä ja kätevä koko matkamuistojen tallentamiseen. Kaikkia sivuja ei kuitenkaan kannata leikata neliöksi, vaan A4-paperin voi kääntää poikittain ja taittaa joko toisen tai molemmat sivut, jolloin valmiiseen päiväkirjaan tulee käteviä taitteita, joiden taakse voi kirjoittaa, tallentaa kuitteja tai liittää kuvia.

Muistikirjan kanneksi käy mikä tahansa riittävän tukeva paperi tai kartonki, joka on kooltaan hiukan A4-kokoa isompi, jotta kirjan sisus jää peittoon. Esimerkiksi paksu skräppäilypaperi sopii hyvin tähän tarkoitukseen.

DIY traveler's notebook muistikirja junk journal tyyliin

Jos liität matkapäiväkirjaan myös omia valokuviasi, kuvat kannattaa pienentää ennen tulostusta tai tilaamista. Tavalliseen valokuvakokoon mahtuu ainakin neljä pientä kuvaa, jotka ovat sopivan kokoisia matkapäiväkirjan sivuille.

Ellet satu omistamaan todella isoa nitojaa, matkapäiväkirjan sitominen käy nopeasti ja kätevästi lankaa ja neulaa käyttäen - tämän kirjan sitomiseen kului alle 2 minuuttia. Rei`itys on tehty reikätyökalulla. Yksityiskohtaiset ohjeet (englanniksi) löydät täältä: How to bind a junk journal ja neljän minuutin video-opastus vaihe vaiheelta (englanniksi) löytyy Youtubesta täältä: Junk Journal Binding Tutorial.

LONTOON PÄIVÄKIRJA VIDEOLLA

Jos haluat nähdä, mitä Lontoon matkapäiväkirja pitää sisällään, se selviää Youtube-videolta, joka sisältää myös pikaisen opastuksen itse tehdyn traveler's notebookin kokoamisesta. Jos haluat nähdä pelkän matkapäiväkirjan selauksen ja pätkiä Lontoon matkalta, hyppää suoraan kohtaan 03:45 josta kirjan selaus alkaa!

Youtube video tutorial:


Ohje ja kuvat: © Auer Media / 08.10.2018Web
Analytics Made Easy - StatCounter