VASTAUKSET:
häh? - 07.10.2009 - 00:01
et voi mennä töihin tienaamaan, kun pelkäät että menetät päivärahat??!! huhhuh!!!!!!
tässä - 07.10.2009 - 00:07
http://www.tyj.fi/default.asp?id=26
tilanteessasi tulisi kyseeseen soviteltu päiväraha.
Tuolta osoitteesta löytyy siitä enemmän.
tässä - 07.10.2009 - 00:10
Monesti on niin (omalla kohdallani oli näin, kun olin työttömänä)
ettei kannata mennä tekemään satunnaisesti töitä.
Työt vaikuttavat siihen päivärahaan ja monesti on niin, että saman verran saat rahaa kävit töissä tai et.
Eli silloin se työnteko ei oikein kannata, kun siitä ei lainkaan rahallisesti hyödy. Paitsi jos "terapeuttisista" syistä menee töihin.
hmm - 07.10.2009 - 07:23
Satunnaiset työt saattvat toisinaan vaihtua ihan pysyväksikin työsuhteeksi, joten siinä mielessä töihin kannattaa mennä ellei halua loppuikäänsä olla yhteiskunnan loinen, joka toisten verovaroilla makoilee kotona.
itse - 07.10.2009 - 08:20
alotin koulun ekoista 2 viikon työttömyysturvarahoista ottivat veke koko kuun kodinhoidontuen eli 400. Ois kannattanu makoilla vaan kotona kaiken ne vähentää pois, kannattaa käydä eka kyselemässä ettei käy niinkuin minulle.
työtön - 07.10.2009 - 08:58
Työttömän työtuloista puolet vähentää päivärahaa. Käytännössä asian tekee vaikeaksi se, että sinun pitää toimittaa työttömyyskorvauksen maksajalle ensin todistus työtunneista ja sinulle maksetusta palkasta, ennen kuin saat sen kuukauden päivärahat. Erinomaisen hankalaa, jos teet töitä päivärahajaksosi viimeisenä päivänä, saat siitä palkan joskus pari viikkoa myöhemmin ja todistuksen vielä myöhemmin. Saat siis työttömyyskorvauksesi pahimmassa tapauksessa jopa kuukauden myöhemmin kuin tavallisesti muutaman työtunnin takia - joista saatu palkka siis vähentää työttömyyskorvaustasi, eli saat siltä ajalta soviteltua päivärahaa. Tämä on se syy, miksi kaikki työttömät eivät suin päin ryntää kaikkiin mahdollisiin tarjolla oleviin pätkätöihin. Jos siis saat 100 € palkkaa, työttömyyskorvauksesi on siltä jaksolta 50 euroa pienempi ja saa sen ehkä paljon myöhemmin kuin normaalin maksuaikataulun mukaan saisit kokonaan työttömänä ollessasi.
Aina kannattaa kuitenkin muistaa se, että ehkä niistä pätkistä voikin muodostua hyvin pitkäaikainen työsuhde. Jos esimerkiksi menet päiväksi töihin sairausloman sijaiseksi, voit saada pitempiaikaisen työn vaikkapa äitiysloman sijaisena tai ehkä se sairasteleva työntekijä jää sairaseläkkeelle, ja se sairausloman sijainen saattaa olla etusijalla paikkaa täytettäessä.
itse - 07.10.2009 - 13:39
olen tehnyt osa-aikaisia hommia ja olen kyllä ollut tyytyväinen siihenkin systeemiin.
Liittosi neuvoo mielellään, kertoo tuntirajoista ja muusta. Meillä ainakin laskevat siin puhelimessa jo, että jos tienaat tän verran viikossa ja sit neljän viikon tai kk jaksossa tän verran, saat päivärahaa vielä tän verran lisäksi. Toivottavasti oma liitosi toimii yhtä hyvin!
nyt nikittä - 07.10.2009 - 16:50
Mielestäni valtiovalta kiusaa tuolla sovitellulla päivärahalla ihmisiä, koska sillä nimenomaan estetään lyhyet työsuhteet. Vaikka ei haluaisikaan lusmuilla, niin koko byrokratia maksaa varmaan enemmän kuin se, että annettaisiin koko palkka, kun on työssä ja koko päiväraha, kun ei ole työssä.
Mutta sehän olisi bvyrokraateille liian helppoa.Varsinkin, kun viikonlopulta ei edes saa päviärahaa, niin miksi ei sitten voisi hankkia ilman menetyksiä ne rahat silloin muualta.???
niinpä - 07.10.2009 - 18:51
Juuri samaa mieltä nyt nikitän kanssa. Olen tehnyt paaaljon pätkää. välillä 1 pv, välillä 3, joskus jopa enemmän.
PITÄKÄÄ MIELESSÄ, että vain 18 viikkotuntia kartuttaa teidän "liiton päivä".. eli jos saat vaikka tehdä 15 tuntia töitä, se on melkein vain se työn ilo, tulevaisuutta ajatellen sillä ei ole muuta iloa kuin se, et palkkapäivänä tipahtaa vähän palkkaa. Jos saat tehdä vaikka 20 tuntia, niin siitä on sekin ilo myöhemmin, et liitto laskee; kappas tuossapas onkin yksi työviikko kartuttamaan tämän ihmisen päiviä....
Että kannattaa harkita. Mä olen siinä pisteessä, että aion vaatia vähintään 18 tunnin sopparin, et liikahdan.
mie - 08.10.2009 - 15:09
Aivan, jos siis saa olla hyvällä palkalla vähintää 18 tuntia viikossa ja joillakin aloilla, ainakin opetustyössä riittää pienempikin tuntimäärä (12 t) kun siinä kokoaikatyöksi lasketaan jo 16 viikkotuntia ainakin luokanopettajilla.
VASTAA
VIESTIIN