Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

tammikuiset

liinamaaria - 16.09.2009 - 13:30

1.1 kristina77(3), Castle(2), Helmiina
2.1 Reijamarjaana(2), ninni(2), Rakel(1)
3.1 Jonttufantti88(1)
4.1 julppe(1)
5.1 josekata, Ransu, Tirppaliisa(3)
6.1
7.1 fasu(1), masc(1), helmi83
8.1 Saareli(8), helmis08 (2)
9.1 Pähkinä(2), Tansku (2), elberi(2), Maikkuliini(2)
10.1 Mammutti(2), Virve(5)
11.1 Lilian(2), taotao(2), Lissu(2), Talviaurinko(1)
12.1
13.1
14.1 Mammy(2)
15.1
16.1 Martha(2)
17.1 Tiuku(1)
18.1 ~Jenni~(2), Kaisa(1)
19.1 Jonna(1)
20.1 Hömppäliisa(2), Anjuska(2), helmijohanna(2)
21.1 ##Viivi#(2), Usva(1)
22.1 maarit
23.1
24.1
25.1 Tammimasu(2)
26.1 liinamaaria(2)
27.1 Kay (1)
28.1 Papu, jessika (2)
29.1 Hiutale(1)
30.1 Norsku(2)
31.1 Mamma85(3), Mamma:-)(3)

hei vaan. miten tammiksilla on päivä lähtenyt käyntiin? täällä ihan ok huonosti nukutun yön jälkeen. esikoinen herää joka yö ja tulee viereen nukkumaan . oli taas pystyssä klo 6, mutta onneksi nukahti uudelleen. samoin kävi äsken päikkäreillä. ajattelin jo, että taas jää mun juttu lyhyeksi, mutta onneksi poika nukahti vielä uudelleen

liitoskipuja on alkanut tulla päivittäin. inhottavia ovat, mutta eivät sentään vielä kauheasti tahtia hidasta. huomenna on vihdoin lääkäri ja sit saa varmistuksen, että kohtu on sillä korkeudella kuin kuuluukin ja sit uskaltaa töissäkin liikkua taas vapaammin. tai sitten ei. mutta huomenna se selviää!

eilen kävin kirpparilla ja mukaan lähti kaikkea vaaleanpunaista. bodeja, sukkia, samettihaalarit, myssyjä ja pieni villakangastakki (62cm). heh. takille tuskin hirveesti käyttöä tulee, mutta miehen kanssa ollaan vuosikaudet ihasteltu moisia kaupassa ja mietitty, että miltä tuntuisi oma prinsessa sellaiseen pukea ehkä en olisi uutena raaskinut ostaa, mutta kirpparilta löysin tosi hyväkuntoisen ja edullisesti, niin miksikäs ei.

viikonloppuna olisi tarkoitus mennä miehen kanssa syömään kahdestaan, jos saadaan lapsi hoitoon. haaveena olisi myös päästä maalaamaan hoitopöytä uuteen kuosiin mutta parempi ettei suunnittele kauheasti etukäteen, ettei sit odottele liikoja. viikonloput kun sattuu olemaan niin lyhyitä kuitenkin.


VASTAUKSET:


liinamaaria - 16.09.2009 - 14:19

ai niin. uusi vaiva ilmeni viime yönä. kyljellä nukkuessa lantioon alkoi sattua. selällä ollessa taas vatsa tuntui jo hieman painavan liikaa. tuota lantion väsymistä oli esikoisen loppuraskaudessa paljon enkä tosiaan toivoisi sen alkavan nyt aiemmin. toivotaan, että oli toistaiseksi ohimenevää laatua!


mammy - 16.09.2009 - 14:48

Moi!

No täällä voidaan fyysisesti hyvin, mutta henkinen puoli onkin sellasta viulun kielien kiristelyä. Herne menee nenään tosi helposti.
Eilen otin vielä illan päätteeks pultit sellasesta asiasta kun anoppi lähetti esikoiselle synttärilahjan, toppatakin. Liian pieni ja se miksi meni herne syvälle nekkuun oli se, kun olin kuukausi sitten puhunut, että ostan pojalle talvivaatteet. Sit laitoin varovasti viestiä takasinpäin missä kiittelin paketista ym ja, että voi jo ostaa isompaa kokoa + että oli harmi kun olin jo ehtinyt ostaa talvivaatetta. No, anoppi on sellanen että hyvinkin loukkaantuu tosta ja voi olla että parin päivan päästä puhelimeeni tulee joku ilkean sävyinen tekstiviesti. Mieskin siihen jo kommentoi,että "miks sun piti nyt laittaa se viesti kun ite sanoit, että se voi pian loukkaantua siitä..." No siitä sit vuodatin varmaan saavillisen kyyneleitä, kun tuntuu, että aina kun on kyse anopista niin saa sata kertaa miettiä miten jonkun asian ilmottaisi ilman, että se loukkaantuu siitä. Ei ole kyllä vastannut vielä sanallakaan mitään, mutta odotellaan nyt muutama päivä.

Äsken kävin ostamassa pinnikseen patjan, pinnasuojat ja verhot. Ei mennyt vaaleepunaseksi vaan löysin vaaleanruskeat missä on pieniä vaaleanpunaisia palloja. Aika söpöt.
Mies lähtee tod näk taas huomenna töihin...kiva kun tää kotonaolo aika meni vaan kinasteluks Pinnis tuli kasattua ja tänään voi kantaa vauvan huoneesta ylimääräsen sängyn pois.

Että nämä oli mun sydämmellä....huomenna edelleenkin se ultra. Niin ja..närästys on alkanut vaivaamaan.

Terkuin, Mammy


~Jenni~ - 16.09.2009 - 16:33

Hei!

Minulla on kanssa vaikeuksia nukkua, ei oikein missään asennossa ole hyvä kun painaa mahaan. Jotenkin kylellään kai yritän nukkua.

Minulla on viisauden hampaat alkanu vaivaamaan. Eilen ottivat pois yhden hampaan, mutta onneksi ei ole ollut kipeä yhtään. Mutta vielä olisi yksi hammas alhaalla mikä pitäisi pois ottaa, mut siihen pitäisi syödä antibiootti eka niin odotellaan jos kestäisin nyt siihen että olen synnyttänyt.

Te olette jo selvästi alkaneet paljon ostella vauvalle kaikkea Minulla on esikoiselta sängyt yms valmiina, mut pitäis ostaa uudet vaunut sekä isofix turvakaukalo. Esikoisella oli sellainen tavallinen ja en tykänny yhtään aina sit turvavyötä pyöritellä joten nyt ollaan mietitty tuota isofix systeemiä..Tosin en tiedä käykö tuohon autoon mikä vaihdettiin.

huomenna saan kelalle paperit, jotta saisin sen äitiyspakkauksen. Onko moni jo saanut sen? Tai aijotteko edes ottaa sitä?


Talviaurinko - 16.09.2009 - 16:46

~Jenni~ kyseli äiityspakkauksesta. Odotan ensimmäsitä, joten aion ottaa tuon pakkauksen. Tosin noita kelan papruja täyttelen vasta tän kuun lopulla.

Olen ostanut vasta muutamia vaatteita. Kovin tuntuu hankalalta miettiä, mitä kaikkea se pikkuinen talvella tarvitsee, joten olen sitten jättänyt myöhempään Vaunuille tai muille tarvikkeille en ole uhrannut ajatustakaan vielä... Onko joku harkinnut ostavansa vauvanvaatteita huuto.netistä? Itse olen nyt muutamana iltana katsellut niitä ilmoituksia ja edulliseksihan se tulisi...

Vointi on nyt kumman hyvä, suorastaan loistava. Töissä on aivan tajuton vauhti päällä ja kotonakin jaksaa iltaisin vielä touhuta. Mitä nyt selä välillä vihoittelee, mutta pahemmilta säryiltä olen välttynyt. Kop kop, puuta koputtelen.

Miehen kanssa on jotenkin niiiiiin auvoista, pidetään peukkuja että pysyy myös sillä tolalla! Yhdessä iltaisin kuunnellaan pikkuihmisen elämöintä mahassa, mieskin jo pääsee naureskelemaan sambaharjoituksille, kun laittaa korvan kiinni masuun. Fiilis on siis mitä mainioin.

Hyviä vointeja myös muille tammiksille!

Talviaurinko 23+2


masc - 16.09.2009 - 16:54

voi kun meilläkin olis miehen kanssa auvoista... tuntuu, että koko ajan on joku huonosti

vointi on kyllä ollut kovin energinen ja kävin taas tänään salilla vähän varovasti reenailemas selkää, josko nuo juilimiset lähtis lihasten vahvistuessa veke

huomenna sitten täyttyy jo 24 viikkoa :O hui.


mammy - 16.09.2009 - 16:58

Vaatteista:

Niin mä olen lähinnä hankkinut pitkähihasia bodeja, potkupukuja, sukkahousuja, pari yökkäriä, pari myssyä, sukkia, villavaatteet ja parit fleece housut.
Mä olen ostanut suurimmanosan kirppikseltä. Tosi kivoja ja halvalla. Jos on mahku niin kannattaa kierellä kirppiksillä, koska sieltä voi tehdä uskomattomia löytöjä. Ostan jo isompiakin varastoon.
Vielä pitäs ostaa joku lämpönen haalari.Lindeksillä oli kivoja, pehmosia.


Kay - 16.09.2009 - 20:42

Täällä kärvistellään kauheissa selkäsäryissä. Onneksi tänään neuvolassa ohjeisti varaamaan ajan fysioterapeutille, josko se vähän auttais. Ei tarvi ku pari tuntia olla jalkojen päällä, niin tietää ettei tarvi loppupäivänä kävellä.

Aion kyllä otta äitiyspakkauksen kun ensimmäistä odotan, vasta viikon päästä saan sen hakemuksen laittaa kylläkin..

Mulla jotenki lähti ihan käsistä toi vaatteiden ostelu ku tuli 20 viikkoa täyteen Huuto.netistä tilasin ja sain just tänään ne. Sit oon kans kirpparilta ostanu. Totesin et ei kyllä kauheesti kannata uutena ostaa, ku kirppariltakin (tai huuto.netistä) voi saada lähes käyttämättömiä tosi halvalla.

Ainii, ja sit kaivettiin äitin kanssa viikonloppuna mun vanhat vauvan vaatteet varastosta (oon 23 v.). Äiti on säilyttäny melkeen kaikki, ja suurin osa oli vieläpä tosi hyväkuntosia!


Tiuku - 16.09.2009 - 22:18

Miekin olen lueskellut kuinka "kaikki muut" ovat hankkineet jo koko lapsen huoneen valmiiksi enkä mie itse ollut siinä vaiheessa edes ajatellut, että vauvalle pitäisi jotain hankkiakin Kyllähän myö yksi ilta mietittiin hieman, mitä kaikkea sille oikeasti pitää hankkia, vaikka ei niitä mitenkään ylös kirjoitettu.

Mutta nyt on kuitenkin jo muutama asia saatu hoidettua, eli pinnasänky tulee isosiskolta kun selvisi että siinä on muutettava pohjan korkeus. Myös syöttötuoli saadaan heiltä ja kunhan sisko saa "siivottua" vaatekokoelmansa, pitäisi niitäkin alkaa sitten katsella. Heillä kyllä on kaksi tyttöä ja meille tulossa poika, mutta kyllä mie aion pukea meitin pojun pinkkeihin vaatteisiin näin kotosalla ainakin (:

Hoitopöytä-asiakin hoituu sillä, että hankitaan sellainen pinnasängyn päälle laitettava hoitotaso. Hyllytilaa löytyy omasta takaa, joten ei ole tarvetta varsinaiselle hoitopöydälle.

Vaunuja olen nyt tutkaillut parin päivän aikana ja nyt tekemäni topikin ansiosta löysinkin parit varsin kätevät vaihtoehdot. Budjetti vain pitäisi saada hoidettua kuntoon, eli pitäisi saada anoppi luopumaan rottinkisängyn hankkimisesta ja ehdotuksena olisikin se, että hankkisi sitten meille kunnon vaunut puoliksi äitini kanssa (:

Anoppi tosiaan haluaisi ostaa pojulle rottinkisängyn, kun "ei niin pientä saa pinnasänkyyn laittaa". Mutta mie en todellakaan halua mitään sellaista, koska eihän se menisi kovin kauaa hänellä ja veisi sitten vain turhaa tilaa.


josekata - 17.09.2009 - 11:53

Moikka kaikille! Täällä alkaa olemaan aika tuskaista tämän ainaisen nivuskivun kanssa. Ei kykene kävelemään kunnolla..ei imuroimaan..kauppakassien kantelusta puhumattakaan!! Järkyttävää suorastaan. Nyt rupee olemaan riippuvainen ukon avusta,joka sotii mun luonnetta vastaan.
Mä oon aina ollut se joka tekee,ja tuntuu että mikään ei toimi eikä mitään tapahdu jos et ite ole paikalla. Mutta nieltävähän tämä nyt on. Mistäköhän niitä tukivöitä muuten vois hankkia??
Pikkuselle ollaan vaatteita ostettu kirppareilta aika pino..mutta kaikki muu onkin sitten hankkimatta..
Sokerirasitus oli ok,ja vauva on vilkas. Se piristää mieltä vaikka välillä on näitä "huonoja" päiviä.
Hyviä vointeja kaikille.
Terkuin josekata+kaapo 24+2

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|