Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

Hyla herkut

Äiskä ymmällään - 30.09.2009 - 17:39

Auttakaas viisammat!Miten huomioida hyla ruokavalio lasten synttärikutsuilla?Ajattelin tarjota mm.kinkkuhyrriä tms.,riisimurokarkkeja sekä muffineita,joihin laittaisin maitoa ja kermatoffeeta.Entäs tavallinen pullataikina,miten tehdään hyla versio?
Voisko joku valottaa?Hyla valio meidän perheessä uusi ja outo asia.
Kaikenlaiset hyla juhlatarjoiluvinkit lasten (5vuotiaita juhlavieraita)synttäreille tervetulleita!


VASTAUKSET:


tj - 30.09.2009 - 20:20

Tosi monesta tuotteesta löytyy nykyään Hyla- eli vähälaktoosinen versio. Kaikki ei siis löydy Hyla-nimellä koska se on Valion tuotemerkki. Mutta pullataikina siis joko vähälaktoosiseen tai laktoosittomaan maitoon tai veteen. Kermatoffeekin täytyy sitten tehdä laktoosittomaan tuotteeseen ja muffinit ja ne hyrrätkin


Äiskä ymmällään - 30.09.2009 - 22:00

Mutta eikös noissa kermatoffeissa ole se kerma kielletty vähälaktoosittomilta?Entäs tuoteselosteissa mainitut täysmaitojauhe,rasvaton maitojauhe,maitoproteiini?Mites suklaata sisältävät tuotteet?


samaa viidakkoa - 01.10.2009 - 08:14

sama myös täällä, hyla jutut viidakkoa mulle ja siksi päädynkin ostamaan kaupasta VALMIIT laktoosittomat / hyla tuotteet, koska silloin ei ainakaan omalle kohdalle pääse tapahtumaan mitään uhkaavaa


*** - 01.10.2009 - 08:48

Yleensä tuotteissa lukee jos ne on vähälaktoosisia. Monissa voi lukea myös että hiilihydraattia, josta laktoosia ....g. Esim arla-ingmanilla tuotteet on into-tuotemerkin alla, valiolla on tuo hyla. Ja sitten on kokonaan laktoosittomia.
Suklaissa yleensä on laktoosia, tummissa useimmiten ei ole.


Salmari - 01.10.2009 - 09:09

Jos on laktoosi-intoleranssi, niin ei siedä sitä maidon laktoosia=maitosokeria. Maitoallerginen taas ei siedä sitä maitoproteiinia eli valkuaisosaa.

Eli maitoproteiini käy kyllä jos pitää ola laktoositon/vähäläktoosinen.


- 01.10.2009 - 10:43

olen tehnyt pullan jo vuosia veteen, vaikka omasta kodista ei maitoallergisia löydykään. Näin on aina turvallista vierasvaraa tarjolla ja ihan yhtä hyvää pullaa tulee ilman maitoakin. Ja pullataikina ei muuten kaipaa sitä munaakaan....


Äiskä ymmällään - 01.10.2009 - 11:48

Kiitos!Tuli jo hieman valaistusta asiaan täältä.Löytyiskö ohjeita vielä namujen tekoon huomioiden toi vähälaktoosittomuus?


osta - 01.10.2009 - 14:35

jotain hedelmäkarkkeja


mie - 02.10.2009 - 08:21

Ei tähän asiaan muuta apua ole kuin se, että opettelet lukemaan tuoteselosteet. Namujen tekoon käytät vaan laktoosittomia tuotteita ja sillä selvä. Eihän riisimurokarkkeihin muutenkaan tule mitään laktoosia sisältävää, siis ainakaan niihin, jotka tehdääm vain kookosrasvasta, kaakaosta, sokerista ja riisimuroista.

Siis laktoosi on maitosokeria! Sitä ei ole olemassa missään sellaisessa, jossa ei ole maitoa tai jota ei ole valmistettu maidosta - paitsi jos on käytetty lisä- tai apuaineena vaikkapa lääkkeessä. Sitä ei ole esim. tummassa suklaassa, hedelmissä ja muissa sellaisissa, jotka eivät sisällä maitoa. Ja kyllä laktoosikin on hiillihydraattia, niin kuin muutkin sokerit.
Jos vain laktoosi on kielletty, maitoa voi käyttää ja myöskin maitojauheita ja kermaa, kunhan ne ovat LAKTOOSITTOMIA tai VÄHÄLAKTOOSISIA.
JOs itse valmistat kermatoffeeta, tee se laktoosittomasta/vähälaktoosisesta kermasta. Jotkut kestävät maitoa kypsennettynä ja hapatettuna (mm. jugurutssa ja pullassa), mutta vieraitten kanssa sitä riskiä ei kannata ottaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|