Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

Kodin jätteiden kierrätys

BadMama - 28.09.2009 - 10:40

Kierrätättekö? Miten toteutatte käytännössä?

Olen uudistamassa perheemme roskissysteemejä ja kierrätyssysteemejä ja ideat ovat tervetulleita !


VASTAUKSET:


Katjuska - 28.09.2009 - 11:40

Meillä sekajäteastia tyhjennetään 1 kk. Omistamme kompostorin, jonne mm. ruuanjätteet, suodatinpussit ja hedelmien ja juuresten kuoret. Kaupan pihalla keräysastiat lasille, pahville, metallille ja sanomalehdille. Sinne pistän kauppareissujen yhteydessä jätteitä. Ja esim. jauhopussit käy sytykkeeksi takkaan...


Manttu - 28.09.2009 - 12:07

Meillä on roskiskaapissa astiat kaatopaikalle menevälle sekajätteelle ja biojätteelle. Pihalla oleva sekajäteastia käydään tyhjentämässä joka toinen viikko. Omalla pihalla on pikakompostori, johon biojätteet viedään.

Kodinhoitohuoneessa on kaappi, jossa on muovilaatikot metalli-, pahvi-, paperi-, lasi- ja energiajätteille. Aika ajoin nämä roskat sitten rahdataan keräyspisteisiin. Tuo energiajakeen kerääminen on vähentänyt kaatopaikalle menevän jätteen määrää niin, että vaihdetaan roskisauto käymään harvemmin.


Salmari - 28.09.2009 - 12:10

Kerran kuussa tyhjennetään energiajäte ja kahden kuukauden välein kaatopaikkajäte (sekajäte). Pihalla on sitten oma lämpökompostori, johon laitetaan ruuantähteet (ellei ole koirille syötetty), hedelmien ja kasvisten kuoret ja suodatinpussit.
Kaupan pihalle viedään kierrätykseen kaikki mitä nyt voi kierrättää: pahvi ja paperipakkausjäte, keräyspaperi, metallijäte...
Ja vaatteet, mitä voi vielä käyttää laitetaan kans eteenpäin, joko myydään tai lahjoitetaan.


Menni - 28.09.2009 - 12:31

Metallit , kartongit, paperit , lasit ja biojäte eritellään .
Meillä ei "hienoja" systeemejä ole vaan eteisen nurkassa sojottaa kori keryspaperille ja keittiön roskiskaapissa on ämpyrlä biojätteelle ja korit lasille ja metalleille .
Niitä sitten vielä kun joku muistaa tyhjennellä niin homma melkein toimiikin ...

Kerrostalossa kun asustellaan niin helppoa on kierrätys täällä, kun tuossa omalla pihalla nököttävät "kierrätyspömpelit" vierivieressä, siistissä rivissä


Kala - 29.09.2009 - 06:30

Ämpyrlä?


hmm - 29.09.2009 - 07:52

Kerrostalossa erilliset astiat sekajätteelle ja biojättelle, mutta kun ne molemmat astiat tyhjennetään samaan autoon kippaamalla, niin mitä hyötyä asukkaiden lajittelusta? Pahvit ja kartonkijäte kerätään toiseen autoon.


Salmari - 29.09.2009 - 08:23

Siinä autossa taitaa olla erilliset "lokerot" molemmille jätteille. Nimikin sen kertoo: lokeropakkaaja, tai mikä se nyt oli...


Menni - 29.09.2009 - 12:18

Kala: Ämpyrlä tulee sanasta ämpäri , on eräänlainen "slangisana" . Muistaakseni Pelle Hermanni käytti tuota muotoa aikoinaan ja siitä sitten tarttui "puhekieleeni" Joko osui ja uppoi ????


Kala - 29.09.2009 - 22:43

Kiva sana

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|