Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

Mimmonen talo?

tallaaja - 02.09.2009 - 20:14

Kertokaa hyviä ja huonoja esim taloista. Minkälainen kannattee ostaa? Mitä asioita kannattee miettii ennenku al.kirj. paprut?


VASTAUKSET:


. - 02.09.2009 - 21:14

Sehän riippuu täysin siitä, mitä tarviitte. Ja loput rahasta. Eli kannattee ostaa sopiva ja sellanen mihin rahat riittää

Kerro vähän tarpeistanne, niin koitetaan auttaa paremmin.


tallaaja - 02.09.2009 - 22:06

kasvavalle perheelle, 3.lla lapsella hyvällä alulla.
Käytännöllinen ,epähieno , hirsitalo jossa uni maistuu ja pullatkin paistuu . Jossa tilava olohuone et vieraatki tulee toistekkin. Kaikinpuolin laps ystävällinen sisustus et mehutkin kärsii kaatuu ja vesivärit loiskua. Auttoiko tää yhtään


j.. - 03.09.2009 - 00:30

no kyllä nyt kannattaa aina haistaa taloa. kuulostaa aika tyhmältä mut jos haisee ummehtuneelta niin varma merkki homeesta. kuntokartoitus hyvä ottaa ennen mitään allekirjotuksia.
pitää myös miettiä tarkkaan et koska joutuu remppaamaan ja mitä. jos on 1960 luvulla rakennettu talo, jossa on alkuperänen käyttövesijärjestelmä ja sähkö, niin tulee aika kalliiksi. käyttövesiputkien keskimääräinen ikä on maks. 40 vuotta ja kalliiksi tulee vaihtaminen, jos ei ite osaa.. tämä lista jatkuu pitkään joten ota tarkkaa selvää mikä kannattaa ja mikä ei.

jos on vähänki remonttitaitonen, niin kannattaa ostaa remontoitava kohde, että näkee kuinka terve se talo todella on.


j.. - 03.09.2009 - 00:34

lisäys: sadevesijärjestelmä, jos ei talo sijoitu niin et sadevesi muutenkin valuis poispäin. Vesi on pahin vihollinen oli se rakennus tai rakennelma. Vesi ei tule kuin pisara kerrallaan mutta sekin riittää pidemmän päälle.


. - 03.09.2009 - 20:10

Minä tykkään 2kerroksisista. Kun makkarit on ylhäällä ja olohuone, keittiö yms alhaalla niin makkarit on paljon helmpompi rauhoittaa nukkumiselle. Ja kun makkareissa lähinnä nukutaan, niin niiden ei tarvitse olla niin isoja. Alakerrassa on sitten tilaa touhuta. Lisäksi vähänkin suuremmissa 1kerroksisissa menee tilaa hukkaan käytäviin yms huonoihin tilaratkaisuihin. Lapsiystävällisyyteen vaikuttaa paljon se, millaiset pinnat talossa on.

Joo talo ei saa haista ummehtuneelta tai "vanhalta". Kunnossa oleva talo ei haise. Kosteushan se on se suurin riski vanhoissa. Tarkastele kattoja ja seiniä, ettei näy vaurioita. Koputtele kaakeleita jne. Mitään salaojia ei vanhemmissa ole, joten sitä tärkeämpää että juuri toi edellä mainittu sadevesi on johdettu tarpeeksi kauas talosta. Ulkopuolella kannattaa katsoa myös, että maa kallistuu ainakin parin metrin matkalla pois päin talosta ja että alimmat verhoilulaudat eivät ole kovin lähellä maata. Nykysuositus on min 40cm mutta ei vanhoissa juuri koskaan ole niin korkeaa sokkelia.


äksy - 08.09.2009 - 10:49

Leveät räystäät estävät kosteushaittoja ja ovat energiataloudellisemmat kuin nyk. räystäättömät talot.
Myös sokkelin oltava tarpeeksi korkea ja hyvin eristetty. salaojitus oltava kunnossa.
Ei missään nimessä suoraa sähkölämmitystä ainoana lämmitysjärjestelmänä.
Konellinen ilmanvaihto tärkeä.
Jos on takka, niin se ei saisi olla ulkoseinän vieressä, sillä osa lämmöstä menee harakoille.yms.


t - 08.09.2009 - 10:57

Millä perusteella ei suoraa sähköä? No ehkä ei jossain vanhassa hatarassa talossa, mutta matalaenergiataloon melkeinpä ainoa järkevä ratkaisu, jos ei halua pelleteillä pelata. Meillä menee lämmitykseen sen verran vähän sähköä, että mikään muu järjestelmä ei meidän elinaikanamme maksaisi itseään takaisin. Takka meillä on tietenkin käytössä ja ilmalämpöpumppu myös.

Koneellinen ilmanvaihto on tärkeää muovipussitaloissa, mutta ei esim hirsitaloissa.


äksy - 08.09.2009 - 19:02

T- teillä ei siis ole ainoana lämmönlähteenä suora sähkö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


t - 09.09.2009 - 10:51

No joo. Onko Suomessa paljonkin omakotitaloja, joissa ei ole tulisijaa? Oikeassahan sinä olet, minusta tulisija on vaan niin itsestäänselvyys. Ilmalämpöpumppu meillä toimii lähinnä lämmöntasaajana, mutta on se joskus syksyllä ja keväällä lämmittämässäkin. Se taas on ihan hyödyllinen kapistus lähes joka taloon, lämmitysmuodosta välittämättä.


Ö - 09.09.2009 - 16:20

Hyvinrakennettua vanhaa puutaloa ei kannata alkaa eristelemään nykyaikaisin keinoin, silloin ei kierrä ilma ja talo homehtuu. Kyselkää mitä remontteja tehty. Purut on paras eristys joita ei kannata lattiastakaan poistaa. Kunnon varaava takka ja muutama sähköpatteri varalle niin ei koneilmastointeja tarvita ja sähkökatkosten tullessa pärjää kuin ennenvanhaan.
Ulkoseinien laudoitus kannattaa tarkistaa, etenkin ikkunoiden alta. Ylensä niistä kohdista löytyy mätää lautaa ulkoverhoilun alta. Nenä on hyvä apuväline sisätiloissa, jos haisee mummolle, on ehkä kosteutta jossakin. Myös muurahaiset ja sokeritoukat kertovat kosteudesta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|