Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

koululaisten aamiainen

justiina - 21.08.2009 - 09:12

Meillä kolmen koululaisen aamiainen koostuu muroista/paahdetusta leivästä ilman vihanneksia tai edes juotavaa(!). Eli aika surkeilla eväillä lähdetään kouluun. Lapset ovat jo sen verran isoja, että osaavat jos haluavat tehdä aamiaisen itse. Olen miettinyt ongelmaan ratkaisua, eli miten saisin lapset syömään terveellisen ja nopean aamiaisen, jotta he jaksaisivat paremmin opiskella. Aion (lue: muistan pari päivää, sitten se jää ) ensi viikosta alkaen tehdä illalla valmiiksi jääkaappiin smoothieta, johon laitan jogurttia, marjoja/hedelmiä, ja leseitä. Kyllähän sillä pärjää jo hyvin, ja lisäksi jos jaksavat, niin leipää tai muroja. Mitä teidän koululaiset syövät aamulla? Ilmeisesti aika yleinen ongelma (muistan omastakin lapsuudesta), ettei aamupala maita.


VASTAUKSET:


meikalainen - 21.08.2009 - 09:50

tänä aamuna tyttö söi lähtiessään kaakaota mukillinen ja vaalealeipä, jonka päällä levitettä, kalkkunasiivu ja popsi vielä n. 5 cm pätkän kurkkua...

tämä oli ns. keskiverto aamiainen. Toisinaan lähtee kouluun vain syötyään pelkkää puuroa ja lasillisella maitoa... Viiliä ja jogurttia ei koskaan syö aamuisin, vaan mieluummin sitten päivällä välipalaksi. Hedelmien syönti melko vähäistä allergien takia (tarkoitan suppea valikoima) ja niiden "kestävyyskin" vaihtelee vuodenajoista riippuen. (siitepöly aikana herkkyys kasvaa).


Kala - 21.08.2009 - 10:51

Tänään söivät hedelmiä, maitoo, ruisleipää, toisinaan keitän kaura- tai mannapuuroa. Tomaattia, kurkkua ja omenaa vetävät enemmän kuin kaupasta jaksan kantaa


meill'ä - 21.08.2009 - 13:01

syövät kyllä kaurapuuroa joka kouluaamu, viikonlopulla en edes tarjoa


Salmari - 21.08.2009 - 16:57

Useimmiten laipä tai pari ja lasi maitoa tai kaakaota. Joskus sitten pelkkä viili tai jugurtti. Joskus joku hedelmä. Ei noi kovin paljon syö aamulla. Pääasia että jotain, että jaksaa ruokailuun asti.


Ipana - 21.08.2009 - 17:25

syö leivän johon ei huoli muuta kuin margariinia. Päälle kaakao. Joskus jukurtti tai muroja. Olen yrittänyt 7 vuotta saada laittamaan leivän päälle kinkkua/juustoa yms, ei syö. On ehkä maailman nirsoin lapsi.


Aphrael - 21.08.2009 - 20:50

Meillä poika (9v) syönyt jo vuosikaudet aamuisin 2-4 leipää (ruisleipää tai jotain täysjyväleipää), päällä pelkästään margariinia. Leivän kaverina sitten syö kurkkua/paprikaa tms. Useimmiten lisänä myös jogurtti ja aina maitoa lasillinen.

Ipana: Meillä ei ole myöskään poika ikinä suostunut leivän päälle laittamaan muuta kun margariinia (tai tuorejuustoa). Juustoa ei syö ollenkaan, kalkkunaleikkelettä saattaa syödä sellaisenaan "leivän vieressä" kuten itse sanoo. Samoin kasvikset syö erikseen lautaselta. Mä itse tosin uskon, että asia juontaa siitä kun pienenä oli hurjasti ruoka-aineallergioita eikä siihen leivän päälle tosiaan saanut mitään ensimmäiseen kolmeen vuoteen.. No mutta samapa tuo laittaako niitä leivän päälle, kunhan jossain vaiheessa päivää kuitenkin syö niitä kasviksia ja proteiiniakin


ninsku - 21.08.2009 - 23:16

tyttö 14v huolehtii tosi hyvin aamiaisestaan,joka yleensä koostuu myslistä tai puurosta,ruisleivästä+leikkeleet ja rehut
Joskus jugurttia tai hedelmää.
Olen pyrkinyt opettamaan häntä syömään aamuisin monipuolisesti ja tukevasti
Työni alkamisajan takia olen myös melkein aina kotona aamuisin,kun hän lähtee kouluun
Näin ollen tiedän,että hän ei lähde tyhjällä vatsalla pitkälle koulupäivälle.


bansku - 22.08.2009 - 17:26

Meidän 9v. tyttö syö joka aamu saman eli "herkkuleivän". Herkkuleipä on ruisleipä jonka päällä beceliä, tonnikalaa ja juustoa ja mikrossa lämmitettynä.Kaakaota tai mehua juomiseksi. Kysyn aina välillä et jos ottais jotain muuta mut ei.


Iso A - 22.08.2009 - 17:30

Meillä on puuro, vielä kelpaa 12 vuotiaallekin, koska on huomannut että jakssa pitkään. Puuron kanssa vuorottelee, maustamaton jogurtti+mysli ja munakas.


Saara2 - 24.08.2009 - 08:50

Meillä aina puuroa ja jos joskus jonkun leivä syövät siihen päälle niin hyvin jaksaa..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|