Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

Pyyhkeet repeilee

Mankeloija - 09.07.2009 - 14:14

Hei! Minulla on ollut muutaman vuoden eurotech-sähkömankeli, joka on alusta asti repinyt pyyhkeitä ja lakanoita varsinkin mankelin keskiosassa pyörittäessä. Onko vika mankelissa vai mankeloijassa. Olisiko jotain vinkkiä, miten saisin tekstiilini pysymään kauemmin ehjänä?

Kiitos!


VASTAUKSET:


mie - 10.07.2009 - 10:02

Miten se on mahdollista? Olen koko ikäni mankeloinut erilaisilla mankeleilla, mutta koskaan ei vielä ole varsinkaan keskeltä mitään revennyt.

Tarkoitatko, että lakanaa jää jotenkin telan yli reunoista siten, että tarttuu johonkin kiinni? Eihän siinä telassa muuten ole mitään sellaista, jossa voisi jotain revetä. Itse asiassa lakanat kuuluu taittaa siten, että ei jää mitään telojen yli laidoilla. Vaikeaa se kyllä on ja varsinkin isot parisängyn lakanat ja pussilakanat pitää taittaa niin moneen kertaan, että siitä tulee helposti liian paksu.
Jos ole muitakin mankeleita käyttänyt, niin varmaan osaat selittää tarkemmin, mihin ne repeävät.


Mankeloija - 12.07.2009 - 13:11

Hei!

Kiitos viestistä! Ei ole kokemusta muista mankeleista. Pyykit ei tartu mihinkään kiinni, vaan jotenkin kiristyvät niin kovasti pyöriessään telan ympärillä että alkavat ritisemään. Onkohan pyyhkeet liian paksuja telalle? Pitäisikö ne mankeloida läpi. Olen vain niin laiska, etten jaksaisi pyyhkeitä tai lakanoita syöttää monta kertaa läpi. Telalla pyörittäminen olisi helpompaa


mie - 13.07.2009 - 10:25

Kyllä ne on tarkoitettukin nimenomaan telan ympärille käärittäviksi. Jos ne ovat liian paksuja, niin ei kai niitä sitten kannata siihen tunkea. On kyllä aika erikoista, kun tavallisessa mankelissa se ennen jumittuu ennen kuin kiristää niin paljon että repeävät. Ja mulla on kokemusta yhdstä jos toisestakin kotimankelista, mutta koskaan ei ole noin käynyt.
En kyllä mainitsemaasi merkkiä tunne, onko siinä keskellä jotenkin kapeampi se telojen väli tai jotain muuta kummallista? Tavallisissa se on samanlevyinen ja niissä voi tulla ongelmaksi lakanoitten saumat, joiden kohdalla on niin paksu kohta että ei mene läpi. Onnistuuko sitten tavallisten pussilakanoitten mankelointi tavalliseen tapaan 4 kerrokseen taitettuna?


Mankeloija - 13.07.2009 - 11:58

Pussilakanat menevät 4 kerrokseen taitettuna ja pyyhkeet 3 kerroksisena. Mankeli kyllä pysähtyy, jos yrittää liian paksuna laittaa.

Kun minulla ei ole aikaisempaa kokemusta mankeloinnista, niin en tiennyt onko tälläainen repiminen normaalia.

Tilasin aikoinaan mankelin hobby hallista. Takuuaia on todellakin mennyt jo umpeen, mutta voishan yrittää selvittää voisiko mankelia jotenkin huoltaa, koska tiedän nyt ettei tällainen repiminen ole normaalia.

Laite on kotimainen, joten pitäpä yrittää googlettaa, jos valmistaja olisi vielä olemassa.

Kiitos avusta!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|