Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

Ummehtunut haju kaapissa?

vieras - 01.06.2009 - 17:46

Eli miten saisi ummehtuneen ( vanhan ) hajun kaapin sisalta pois?


VASTAUKSET:


Auttaisivatko - 01.06.2009 - 19:09

etikka tahi sooda? Ekaksi tietenkin huolellinen putsaus, mutta senhän olet jo varmaan tehnytkin. Tuollainen niin kutsuttu "kellarin" tai oikeastaan "ullakon tuoksu" on kyllä aika "viipyilevä".


Ripottele - 01.06.2009 - 21:00

kaappiin soodaa ja anna olla jokusen tunnin tai vaikka seuraavaan päivään. Harjaa tai imuroi ja pyyhi vielä kostealla. Käsittelyn voi toistaa ellei kerta auta. Lisäksi tuuletus ulkona kuivassa paikassa ja pesu esim. Tolulla voi myös auttaa. Voi olla työn takana saada se haju kokonaan pois, mutta kyllä se ainakin ajan kanssa hälvenee ellei siihen ole mitään sientä tai hometta alkanut kasvaa.


... - 04.06.2009 - 21:11

Ummehtunu haju yleensä tarkoittaa jonkun sortin kosteus/homevauriota!
Meillä meni koko makuuhuone uusintaan pienestä "vanhan" hajusta vaatekaapissa - seinät ja lattia täysin homeessa pintojen alta, puski kosteutta kaapiston kautta ylöspäin kun ei enään muualle päässyt.


kokeilija - 06.06.2009 - 22:47

Kaapit voivat toisinaan haista ummehtuneelta ihan vain sen vuoksi, että niissä on ollut pitkään ovi kiinni.

Vanhat puukaapit ja -laatikot saa raikkaiksi etikalla. Pese kaappi ensin normaalisti puhtaaksi, kasta sitten rätti etikkaan ja hiero pinnat sillä. Anna kuivua ovet auki.

Hajun saa pois ja sitä voi ehkäistä ennalta myös katajavedellä. Keitä tuoreita katajanoksia vedessä, anna jäähtyä ja käytä sitä vettä pesuvetenä. Käytän konstia mökillä, eikä mökki haise koskaan ummehtuneelta, vaikka se seisoo yksin, kylmänä ja suljettuna koko talven.


vieras - 10.06.2009 - 19:07

Pestaanko pelkalla etikalla vai laimennetaanko vedella??


kolmannen saanut - 16.06.2009 - 19:12

Käytä ihan raakaa etikkaa vain! Väkiviinaetikkaa siis. (Kai niitä muitakin etikoita voi käyttää, mutta ei tarvitse...)

Etikkaa voi myös laittaa pesuveteen, mutta siitä olen itse saanut ristiriitaisia vinkkejä. Etikkahan hajoaa veteen, ja siksi se on luontoystävällistä, mutta samalla se voi hajota kokonaan ennen kuin se on vaikuttanut.

Etikkaa käytetään paljon puupinnoille, sekä lakatuille että käsittelemättömille. Sillä voi desinfioida leikkuulaudat, poistaa puupinnoista pahat hajut ja kiillottaa lakatut pinnat. Käsittelemättömään puuhun voi kaataa suoraan etikkaa päälle ja antaa imeytyä. Lakatun pinnan kanssa kannattaa kaataa etikkaa rättiin ja sitten hieroa sillä pintaa niin, että pinta ei jää märäksi.


LEA - 07.10.2009 - 09:22

itse laitan silloin tällöin sitruunan puolikkaat jääkaappiin .tulee raikas tuoksu ,kokeileppa sitä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|