Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

Halpoja ruokia

Ruokaa - 08.05.2009 - 12:49

Kertkaahan Mitkä ruuat olisivat halpoja valmistaa?


VASTAUKSET:


mie - 08.05.2009 - 13:32

jos lihaa haluaa, niin kaikki parhaat uunilihat ovat halpoja, kuten possun lapa. Juureksia sekaan ja pataan hautumaan pariksi tunniksi ni johan on hyvää ja halpaa.


Tyttönen- - 08.05.2009 - 15:09

Kaalilaatikko.

Hernekeitto.


Nuppu - 08.05.2009 - 16:34

Makaronilaatikko, nakkikastike ja perunamuusi, nakkikeitto, kinkkukiusaus... näitä meillä syödään aika usein. makaronilaatikkoon kun tarvitaan vaan jauhelihaa, saman verran makarooneja (eli jos lihaa 400g niin makaroonejakin saman verran), sipulia, maitoa ja pari kananmunaa (mausteet). sitä tulle paljon, ja meillä siitä syödään ainakin pari päivää. sama kinkkukiusaus. nakkikeittoa kun tekee halvimmista nakeista (paketti alta euron), ostaa pari pussia keittojuureksia ja laittaa paljon perunaa (+ liemikuutio) niin tulee meillä kaksikin kattilallista


mie - 09.05.2009 - 12:16

No kerraathaan ...

Kannattaa aina laskea sen yhden aterian hinta. Kalliimpikin raaka-aine saattaa tulla halvemmaksi, jos siitä saa suuren annoksen ja muuta ainekset ovat sitten sitäkin halvempia. Vaikkapa punaisen lapun täyslihapihvit yht. 5 €/annos voivat riittää oman maan perunoilla jatkettuna vaikka kymmenelle hengelle jossain merimiespihvissä.

Halpa aine voi tulla kalliiksi, jos se ei kenellekään kelpaa eikä talossa ole edes koiraa, jolle sen voisi syöttää. Siksi ne omat ostokset kannattaa tehdä mittatilauksena oman perheen tarpeisiin eikä itsepäisesti ostaa sitä halvinta, jonka saa sitten heittää roskiin.

Perunat ovat muuten riittoisampia, kun ne keittää kuorineen. Ja hyvälaatuiset kalliimmatkin ovat edullisempia kuin ne halvat ja huonot potut, joista puolet menee hukkaan.


Halpaa - 10.05.2009 - 00:34

ainakin makkarakastike ja potut. Ja just noi kaikki laatikkoruuat, kuten makaronista tehdyt. Puurot halpaa ja siihen joku omatekoinen kiisseli...

Kalaa löytyy tarjouksista joskus tosi mukavaan hintaan(kirjolohi 3.90/kg jopa) Siitä myös edullista soppaa saa, kun perunaa ja juureksia laittaa mukaan. Eikä esim. nuo Rainbow-seitikuutiotkaan(tai vastaavat halpikset) kalliita ole, suhteellisesti, kun myös sopaksi laittaa...

Yksi halpa on tehdä itse juurespihvejä. Perunaa, porkkanaa, sipulia, lanttua ja mitä vaan, ja kaapin saa tyhjättyä samalla.

Toinen samanlainen jätösjuttu on tuo pyttäri, johon saa kaikki vanhat kamat uppoomaan.


juures - 10.05.2009 - 21:07

Juurekset, puurohiutaleet ja soijarouhe. Kauden vihannekset ja hedelmät. Lihasta ns edullisemmat ruhon osat: lapa, sisäelimet jne.


BadMama - 11.05.2009 - 11:28

Useimmat pasta- ja perunaruoat, sekä ihan perusaineksista valmistetut padat ja keitot.


Ulpukka - 12.05.2009 - 21:44

Lisään: puurot, sosekeitot, pinaattikeitto, kiusaukset ilman kermoja jne.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|