Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

tuulihattujen teko

tuikku - 03.05.2009 - 11:35

Nyt kaipaan kipeästi apua tuulihattujen tekoon. Eli ohjeita on, mutta en ihan ymmärrä niitä.

ensinnäkin: vesi-voi-jauhoseosta pitää keittää, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Mitäs tuo käytännössä tarkoittaa. Pitääkö massaa keittää niin, että siitä tulee pullakaikinantyyppinen yhtenäinen "pallo". Tuleeko siis tuulihattutaikinan riittävä kiinteys (jotta sen saa pursotettua) tässä vaiheessa? Osaatteko sanoa suunnillee, kuinka kauan taikinaa pitää keittää?

2) kananmunien yhdistäminen taikinaan: onko tässä vaiheessa tarkoitus vatkata pitkään vai yhdistetäänkö munat vain nopeasti taikinaan?

Yritin äsken tehdä taikinaa, mutta huonolla menestyksellä. siitä tuli aivan liian juoksevaa, että siitä saisi mitään pursotettua. Joskus monta vuotta sitten muistan, että tuulihatut eivät olisi nousseet kuohkeiksi. Sen tiedän, että uunin luukkua ei saisi avata liian aikaisin. Voisitteko antaa kaikki mahdolliset vinkit tuulihattutaikinan onnistumiseen, että joskus onnistuisin noiden herkkujen teossa.


VASTAUKSET:


Taikinasta - 03.05.2009 - 15:18

tulee kiinteää keitettäessä,koko ajan sekoittellen .En nyt muista tuleeko pallo mutta varmaankin koska reunoista irtoaa.Muistelisin että munat nopeasti sekoittaen ...useampi vuosi kun olen tehny...


äksy - 03.05.2009 - 16:22

Taikina tarttuu siihen sekoituskauhaan sellaiseksi möntiksi. Itse olen joskus kauan sitten tehnyt, mutta en saanut sitä pursotettua, vaan nostelin lusikalla kökköjä, koska mun taikan oli aika paksua.
Ne kyllä kohosi hyvin ja oli hyvänmakuisia.


tuikku - 04.05.2009 - 09:32

Kiitos, eli pitäis vaan kauemmin keittää. Pitää yrittää vielä toisen kerran, jos vaikka onnistuis. Tuulihatut olis niin ihania vierasvaroja pakkaseen ja tietty itelleki herkuksi.


Rakel - 16.05.2009 - 10:35

Kanavalla Viisi (voicen iltaohjelmistossa) tulee sellanen ohjelma ko Rachel Allan leipoo (org. nimi Bake!), oliskohan tullut torstaisin, ja se teki just viimeksi tuulihattuja näin;
- kylmä vesi, jauhot ja voi palasina kattilaan, sitten keitetään kunnes taikina irtoaa kulhosta (vrt pullataikina) ,
-sitten taikinaan lisätään kananmunia niin, että eka pari munaa lisätään yksitellen, ja sekoitetaan kunnolla ennen seuraavaa,
-vika muna vatkataan ensin kuohkeaksi ja sitten siä lisätään kunnes taikina on sellaista, että se "valuu kuin esirippu" kauhasta, silloin on sopivaa pursotettavaksi.
Eli jos taikina on ekan parin munan jälkeen vielä liian paksua, lisätään munaa vähän ja taas sekoitetaan kunnes taikina kiiltävää, samettimaista ja hitaasti valuvaa.
sitten taikina pursotuspussiin ja haluaman muotoisia tuulihattuja pellille, voitelu ohuelti munalla ja uuniin jne.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|