Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

Neuvoja leipomiseen kaivataan!

Aloitteleva leipuri - 23.04.2009 - 11:08

YES, eli ei ole kokemusta leipomusten tekemisestä, joten neuvokaa tietämätöntä:

1. Ohjeessa lukee; teelusikallinen valkoista tomusokerikuorrutetta. Miten se valkoinen tomusokerikuorrute tehdään? Vai pitääkö ostaa? Vettä ja tomusokeria sekoitetaan vai miten?

2. Pitääkö hyydykekakua tehdessä aina vuorata vuoka leivinpaperilla? Tai kannattaako se tehdä vaikka ohjeessa ei sitä erikseen mainita?

3. Miten suklaa kannattaa sulattaa? Eli keitänkö vettä ja siihen sisälle toinen kattila jossa sulaa vai kattila vain levylle ja sitten sulatan vai miten?

Joillekin nämä ovat varmaan itsestäänselvyyksiä, mutta minulle ei, joten kiitos jos joku jaksaa vastata!


VASTAUKSET:


Västäräkki - 23.04.2009 - 12:05

Hei! Varmuudella osaan vastata vain 3. kysymykseesi.Sulata suklaa vesihauteessa, eli kattilaan vettä ja se levylle.Tämän kattilan sisään pienempi kattila tai astia (mielellään metallinen->suklaa sulaa tasaisemmin ja pysyy sulana pidempään) johon laitat suklaat.Katso, että pienempi kattila/astia ei yletä levyllä olevan kattilan pohjaan, vaan kelluu vedessä.
Jos sulatat suklaata kattilassa, joka on levyllä saattaa se muuttua sellaiseksi "paksuksi töhnäksi" tai palaa kattilaan.
Muihin kysymyksiin en uskalla yrittää vastata, en ole itsekään mikään leipuri-ihme!


moikka - 23.04.2009 - 12:15

en minäkään varmasti näitä tiedä mutta luulisin että toi kuorrute in juuri sitä tomusokeri mössöö,eli tilkka vaikka vettä tomusokerinsekaan ja sekotus tai voi myös laittaa vaikka tuoremehua.. mutta tosi vähän,tulee löysää helposti..

ja kakkos kysymys..minä en ole ikinä laittanut kun teen hyydykekakkua leivinpaperia alle.. siis sellaseen kakkuun missä keksi muruseos pohjana..olen irtopohja vuokaan tehnyt..


moi - 23.04.2009 - 12:31

1. ei hajua
2. pohjan olen vuorannut irtopohjavuossakin, jotta sen saa siististi siirrettyä tarjoilualustalle. Irtopohjalta ei kannata tarjoilla sillä se naarmuuntuu turhaan
3. Onnistuu helpoiten mikrossa. Lyhyitä aikoja kerrallaan, välillä sekoittaen. Siis suoraan jossain purkissa, ei mitään vesihaudetta


moikka lisää vielä - 23.04.2009 - 12:49

että kun irtopohja vuuassa sen teen niin en sitä siirrä mihinkään (et sitten kyllä kannattas leivinpaperia varmaan käyttää) ja käytän muovista otinta ni ei tule naarmuja


mie - 26.04.2009 - 09:54

Suklaakysymys on ainoa, johon uskallan varmasti vastata: kannattaa sulattaa vesihauteessa, niin ei tule yllätyksiä. Mutta varo sitä, että suklaaseen ei mene pisaraakaan vettä! Silloin se menee omituisen rakeiseksi. Siksi kannattaa laittaa suklaa sellaiseen astiaan, joka on isompi ainakin reunoilta kuin se vesiastia. Eikä veden tarvitse edes kiehua, suklaa sulaa jo alle 60-asteessa.

Tomusokerijuttu voi tarkoittaa jotain sellaista valmiina myytävää kuorrutetta, mutta paljon halvemmaksi tulee valmistaa sitä itse. Siihenkin tarvitaan nestettä todella vain muutama tippa, ja se tahtoo aina unohtua ja tulee laitettua liikaa, sitten pitää laittaa lisää sokeria ja sitten sitä onkin valtava annos.

Ei kai siitä paperivuorauksesta mitään haittaakaan ole.


Jennuli - 27.04.2009 - 21:47

1. Tomusokerikuorrutetta myydään tuubeissa. Lähinnä jouluisin pipareiden koristeluun. Itse tehtynä helppo - siivilöi tomusokeria kulhoon, kaada keskelle tippa sitruunamehua/vettä/marjamehua tms ja sekoita lusikalla.

2. Kannattaa vuorata vaikka ei mainita. Irtopohjavuokaan on kätevä tehdä. Jos et vuoraa ja tarttuu kiinnin niin nuolijalla on helppo irrottaa reunat eikä naarmuta vuokaa.

3. Itse sulatan mikrossa alhaisella teholla. Oikeaoppisesti sulatetaan vesihauteessa eli kattilaan vettä ja päälle metalli-/lasikippo johon suklaa. Jos tarvii jotain lisätä niin mä saan vaan koko suklaan kökköön mikrottamalla.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|