Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

digikamera

digiajasta pihalla - 12.04.2009 - 15:03

juu, ei liity odotukseen, mutta kertokaahan millaisia digikameroita teillä on, mitä suosittelisitte?

Ajattelin jos vielä ostaisi ennen synnärille lähtöä (jos ehtii) uuden kameran, kun nykyään tuo digikuvien teettäminen suoraan kirjoiksi on niin halpaa ja helppoa. Olis mukava teettää vauvan ekasta vuodesta pieni kirjanen isovanhemmille ja ittelle tietenkin Mitenkäs niissä muistikortit toimii, saako sen suoraan tuikattua tietokoneeseen? Minkäkokoinen muisti on riittävä? Ittellä on nyt vain kokemusta kännykuvien teettämisestä, mutta känny ei synnärillä saa olla auki.

Esimerkkinä vaikkapa halpa(130e) Canon Powershot A480, 10megapikseliä, 3xoptinen zoomi, onko tuo ihan riittävä peruskameraksi. Videotoimintoja en tartte.


VASTAUKSET:


mikä - 12.04.2009 - 15:51

ettei, ostat vaan pari kunnon muistikorttia. canonissa on piuha, mitä myöten kuvat saa koneelle. Kameraa valitessa vertaile myös siihen tulevien muistikorttien hintaa. Niillä on vieläkin hintaeroja paljon. Laatu on kyllä hyvä. Onnea vauvanhakumatkalle!


tuunu - 12.04.2009 - 15:59

Henkilökohtaisesti pidän noita paristoilla toimivia todella ärsyttävinä, niitä saa olla vaihtamassa ja lataamassa ihan koko ajan. 2-4 gigan kortti lienee riittävä. Korttia ei saa suoraan koneeseen, mutta kamera piuhan kanssa tai esim usb-kortinlukijalla. Itse sain ton kortinlukijan kortin mukana ja musta se on kätevä ja nopea, ei tarvi ajureita tms, mitä monet kamerat vaatii.


ap - 13.04.2009 - 12:31

sori ensinnäkin toi alku mun viestissä odotuspuolelle kun laitoin saman viestin, mutta tännehän tämä kuuluukin...

tuunu: eli jokin akkukäyttöinen susta paree vai? kyllähän sitäkin pitää ladata...

Tarviikohan tietokoneelle sitten vielä erillisen kuvankäsittelyohjelman? Tuo nykyinenhän on imuroitu nokian sivuilta, jossa noita kännykuvia saa katottua.

Eli toi muistikorttiko ostetaan ihan erikseen, että se ei vielä sisälly kameran hintaan ollenkaan?

tässähän näitä kysymyksiä taas Täytyy huomenna ajella lähimpään mustaan pörssiin, varmaan helpompi sieltä ostaa ja kysellä, kuin summissa netistä tilata...


tuunu - 13.04.2009 - 14:21

Täytyy toki akkuakin ladata, mutta kyllä se ainakin oman kokemuksen perusteella kestää paljon pidempään kuin paristot. Kyllä niissä usein tulee joku muistikortti mukana, mutta yleensä joku mitättömän pieni, johon mahtuu parikymmentä kuvaa. Erillistä kuvankäsittelyohjelmaa et välttämättä tarvitse, useimmissa koneissa on joku ihan perustarpeisiin riittävä ohjelma valmiina. Käy siellä kaupassa kyselemässä ja tarkasta sitten hintoja useammasta paikasta


koneesta - 13.04.2009 - 21:41

riippuen voit kyllä tökätä muistikortin koneeseen suoraankin
itse tykkään canonista kun on suomeksi valikot,helppo käyttöinen
mutta jos löydät IS eli kuvanvakaimella olevan ota sellainen mieluummin niin kuvat ei heilahtele


tuunu - 14.04.2009 - 18:03

canon ixuksissa olis kuvanvakain ja akku, eikä maksa paljoa powershotteja enempää.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|