Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

Hääasiaa

vierailija - 11.04.2009 - 12:59

Mitä kukkia voisi itse kasvattaa mitä voisi sitten kesällä käyttää häissä. Väri teema on kulta ja jokin seuraavista siinä kullan kanssa: viininpun., violetti, oranssi... Ja sitten on toki vaalea/ luonnonvaalea liinoissa värina ja mahdollisesti muuallakin.


VASTAUKSET:


Marbella - 11.04.2009 - 23:08

Riippuu vähän minkälainen viherpeulako on, ja siitäkin minä kuukautena häät on. Kesäkuulla ei kauhean moni siemenestä kasvatettu (ainakaan mulla) yleensä kerkiä vielä kukkimaan. Varmimpia on isosiemeniset, esim. hajuherne ja krassi mun kokemuksien mukaan. Hajuherneitä on monen värisiä, krassit on pääosin punasia tai keltasia. Auringonkukka on kans yks vaihtoehto! Mut kantsii tarkistaa kerkiääkö se kukkimaan.

Orvokit on kans mun mielestä ihania, mut ne on niin halpoja että kannattaa varmaan ostaa kesän ihan valmiina. On sen verran halpoja. Ne vois olla ihan nättiä pöytäänkin jossain söpös ruukus. Ja on värejä!


mie - 12.04.2009 - 13:52

Häissä on muutenkin stressiä tarpeeksi, joten älä kasvata vaan osta valmiina. Kesällä torilta saa edullisesti leikkokukkia. Eikä ne siemenetkään imaisia ole.


ap. - 12.04.2009 - 15:25

meillä on erittäin tiukka budjetti häissä, ja varmasti itse kasvatetut kukat tulevat halvemmiksi kuin valmiiksi ostetut! Jos rahaa on niin sittenhän voi kaiken ostaa valmiina, niinkuin teillä varmaan on ollut.


piitu - 13.04.2009 - 10:43

Luonnosta saat päivänkakkaroita, puna-apiloita, ruiskaunokkeja ym.....
Varmoja kasvatettavia on ainakin kehäkukat.


minsku - 14.04.2009 - 12:36

Löytyiskö teiltä ketään tuttavaa/sukulaista, jonka puutarhasta vois kukkia käydä hakemassa?
Me käytiin mummon pihalta poimimassa kaikki hääkukat. (Asiaa helpotti ettei meillä ollut tarkkaa väriteemaa)
Serkkutyttö sitten (lahjaksi)teki niistä hääkimpun ja pöytäkoristeet. Kauniit niistä tuli ja ihan ilmaiseksi


tuikku - 14.04.2009 - 16:04

Meillä oli häissä teemaväreinä kulta ja valkoinen. Kukkina oli paljon mm. valkoista lobeliaa. Ostettiin lobelian taimet ja kasvatettiin niitä komeamminksi pihalla ennen häitä. Villiviinin oksia laitettiin lobelioiden lisäksi pöytäkoristeiksi ja sinne joukkoon tuikkuja, joiden pohjalla oli kullattuja pieniä kiviä.

nuo lobeliat ei paljoa maksaneet. Alle euron kappale ja jo yksi kukka on näyttävä, kun sen kasvattaa isommaksi.


Tuskin - 19.04.2009 - 12:58

tätä enää kukaan lukee, mutta kirjoitanpa kumminkin. Riippuu kyllä missä vaiheessa kesää häät ovat, mutta yksi hyvin kukkiva on kehäkukka. Värit vaihtelevat tummasta oranssista kirkkaaseen keltaiseen. Krassi kukkii myös pitkään ja on helppo kasvatettava. Valkoisista kukista marketta on riittoisa kukkija. Toisaalta samannäköistä saunakukkaa on pientareet pullollaan kesällä. Marketta kannattaa ehkä ostaa valmiina taimena ja kasvatella kotona isoksi. Pikkutaimi ei ole kallis. Mitäs vielä.. samettikukka kukkii myös pitkään ja on edullinen, samoin orvokit, kuten tuossa ylempänäkin jo oli puhe.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|