Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

Tupaantulijaisista..

kysymys.. - 02.04.2009 - 12:25

Voiko tupareihin kutsuttaessa laittaa kutsuun jonkinlaista pientä listaideaa mahdollisista tuparilahjoista? Muuten tulee kuitenkin sadat pussilakanat ja pyyhkeet, mutta olis jotain pikkujuttuja jotka olis tarpeellisia, muttei itse tullut hankittua..

Tarjoiltavaksi ajattelin tehdä valkosulkaa-juustokakun: ohjeita? Mitä muuta lisäksi? (sekä suolaista että makeaa)


VASTAUKSET:


äksy - 02.04.2009 - 12:53

Mun mielestä voisi laittaa, jos ne on tarpeeksi halpoja, sillä itse olen jättänyt menemättä juhliin, kun toivottiin lahjaksi niin kallista tavaraa, etten olisi millään voinut sitä ostaa.
Voisithan myös sopia, että jokainen toisi jotain ruokaa, niin itse pääsisit helpolla ja moni tekee mielellään jotain herkkuja.


Salmari - 02.04.2009 - 13:00

Musta taas olis aika moukkamaista kutsuun laittaa lahjalistaa. Mieluummin vasta sitten sanoa toiveita, jos joku kysyy. Kun laitat vastauspyynnön tiettyyn päivään mennessä, niin samalla kun soittaa tulostaan, niin voi tiedustella toiveita.
Tää on sitten vain mun mielipide, ei kannata loukkaantua.


Salmari - 02.04.2009 - 13:01

Musta taas olis aika moukkamaista kutsuun laittaa lahjalistaa. Mieluummin vasta sitten sanoa toiveita, jos joku kysyy. Kun laitat vastauspyynnön tiettyyn päivään mennessä, niin samalla kun soittaa tulostaan, niin voi tiedustella toiveita.
Tää on sitten vain mun mielipide, ei kannata loukkaantua.


samaa mieltä - 02.04.2009 - 13:24

ketuttaa tyypit, jotka tekee juhlistaan tavaran/rahankeräysiltoja. Alkuper. tark. pahasti silloin metsässä.


Raakku - 02.04.2009 - 14:41

Mun mielestä tuparikutsuun ei kuulu mikään lahjatoivelista, kuten ei muihinkaan KUTSUIHIN. Ehkä mä olen vanhanaikainen... Mulle tulis kutsunsaajana ihan sellanen fiilis että se lahja on joku "sisäänpääsymaksu".

Jos joku kysyy niin tietysti sitten niitä toiveita esitetään.


Kala - 02.04.2009 - 15:57

Olen myös sitä mieltä, että jos joku kysyy toivetta, niin sitten voi kertoa, muuten se vaikuttaa Salmarin sanaa käyttääkseni moukkamaiselta.


????!!! - 02.04.2009 - 23:30

Mä olen tupareihin vieny yleensä viinipullon tai huonekasvin tai jotain muuta pientä. Oonkohan ihan typerä jos oiskin pitäny jotain erikoista ja kallista ostaa`???? Apua,ei ole tullut mieleenkään ennen tätä.

Mun mielestä häihin ostetaan lahja, jos kutsutaan muihin kemuihin niin lahja on vapaaehtoinen eikä mikään "pääsymaksu".


samaa - 03.04.2009 - 08:57

mieltä salmarin kanssa, ilmoittautues on helppo kysellä toiveita.

Toisekseen tupareihin ei mun mielestä oo tapana mennä kalliiden lahjojen kanssa. Itte oon samoilla linjoilla edellisen kanssa, viinipullon veisin tai jonkun hauskan "oma tupa oma lupa" tyylisen taulun. Ei tulisi mieleenkään viedä mitään pussilakanoita


Lahjalista - 03.04.2009 - 09:53

ehdottomasti. Sillä se helpottaa vieraiden pähkäilyä/valintaa... Itselleni ei tulis mieleenkään mennä tupareihin ilman lahjaa...

terveisin nimimerkillä

tänä vuonna jo 4 kertaa tupareissa


En todellakaan - 03.04.2009 - 11:28

veisi tupareihin kalliita lahjoja tai pussilakanoita.
Ruisleipä ja suolapaketti, kukkia tai just jotain viiniä. Eikä todellakaan mitään kallista. Uskomatonta, että nykyään kaikesta pyritään vetämään suurin mahdollinen hyöty. Voi tätä materialismin aikaa!!!


ap - 03.04.2009 - 12:33

Sekä minulle että tutuilleni on tullut tuparilahjoiksi pussilakanoita, muumimukeja, astiasarjoja yms. Minä EN tarvitse mitään noista. Astioita olen saanut niin paljon että kaapit pursuavat niistä. Ja mielestäni kyseiset lahjat OVAT kalliita ainakin verrattuna niihin mitä todella tarvitsisin ja mitkä eivät montaa euroa maksa.
En tekisi lahjalistaa sen vuoksi etten itse voisi kyseisiä tavaroita ostaa tai että lahja olisi "sisäänpääsymaksu" vaan JOS HALUAA TUODA LAHJAN antaisin muutamia vinkkejä jotka tulisivat ainakin tarpeeseen. Aina kun olen juhlia pitänyt KUKAAN ei ole tullut tyhjin käsin, joten jos sukulaiset ja tuttavat joka tapauksessa tuovat jotakin eikö olisi parempi että se tulisi tarpeeseen eikä tarvitsisi miettiä päätään puhki yrittäen keksiä jotain mitä kutsujen pitäjä VOISI tarvita ja mikä olisi tarpeeksi hienoa että hän arvostaisi sitä??
Olen kuitenkin vielä nuori ja nuorista ajatellaan ettei kahvipaketti tai suolapurkki kelpaa vaan lahjan pitäisi olla vähintään arabiaa tai iittalaa, joten lahjalistan tarkoitus olisi valaista ihmisiä tajuamaan että vaatimaton ja tarpeellinen lahja on parempi kuin kallis merkkituote.


heidi - 03.04.2009 - 16:05

itse en laittaisi lahjalistaa.. mutta jokainen tyylillään. itse vien yleensä lahjakortin tuparilahjaksi jos en tiedä mitä toinen tarttee, tai si muuten kylästellessä katselen sillä silmällä mitä vois ostaa. tai si kyselen tutuilta. tai si just kukkia, kahvia, viiniä yms. jokainen ostaapi sen hintaisen ku varaa on,, ja itsetehdyt lahjat parhaita.


utelias - 04.04.2009 - 00:59

Ap.lle: mitä ajattelit lahjalistaan laittaa? jos kyse tosiaan on pienistä jutuista, niin voisihan niistä vihjaista jotenkin hauskasti, esim. runomuodossa.


ap - 05.04.2009 - 14:10

Hei utelias, toihan oli mahtava idea! Toisaalta olen alkanut ajattelemaan lahjalista-ideasta luopumista kokonaan, koska kyse on sen verran pienistä jutuista että voin ne hankkia itsekin Ja saapahan ainakin nähdä miten tuttavat käyttävät mielikuvitustaan lahjojen suhteen


Liisa - 05.04.2009 - 20:58

Mun äiti sai kutsukortin hyvältä ystävältään häihin.. Lahjoista ei tarvitse huokailla, kun säästöporsaamme tahtoisi ruokailla ja tilinumero perässä..
Mun mielestä aika mautonta

Jokainen taplaa tyylillään, mut en vaan ymmärrä niitä lahjatoiveita.. me kun mentiin naimisiin, ni ilmotettiin jo alussa, ettei haluta mitään lahjoja.. tietty joku toi jotain pientä, mut sai ainaki ite valita rahatilanteen ja maun mukaan.. varsinki ku yleensä häissäki lahjatoiveet aika kalliita!


Janika - 05.04.2009 - 22:44

Minäkään en tykkää saada kutsua juhliin ja sitten perässä seuraa lista toivelahjoista.
Voihan se olla ,että kaikki 25 vierasta valitsevat sen leivänpaahtimen tuliaisikseen ja eihän niitäkään tarvi kuin yhden ?
LAHJA on juuri sitä,että joku ostaa sinulle jotain mihin a)hänellä on varaa ja b) hän luulisin sinun tykkäävän. Lapset kirjoittavat toivelistaa joululahjoihinsa,ei aikuiset....
Jos ei lahjasta tykkää,niin ainahan sitä voi kysyä lahjan antajalta onko sitä mahdollista vaihtaa tai palauttaa kun semmonen jo omasta takaa löytyy...
tai sitten pistää lahja kierrätykseen tai pakata pois.
On kiva olla vieras joka on kutsuttu juhliin sen vuoksi,että juhlijat haluavat meidät seuraansa,ei sen vuoksi,että ovat tiettyä kodinkonetta vailla...


tuntuu - 06.04.2009 - 10:39

että monesti lahjahässäkkä menee kilpailuksi; kuka tuo hienomman lahjan. Itse ostaisin juuri tyyliin leipä ja suolaa eikä vähiten siksi, että em. touhu katkeaisi. Tuparit on ihan viimeinen juhla, jossa odottaisi lahjoja. Kukat ja ruoka sopivampaa. Ja jos on pakko mankua rahaa niin hyväntekeväisyyteen menevä tilinumero on kohdallaan. Miksi pitää juhlia, jos ne pitää maksattaa vierailla eli onko järkeä pitää juhlia, jos ei ole varaa. Kunnioitan ihmisiä, joilla on rohkeutta katkaista kalliiden lahjojen noidanympyrä.


ninsku - 10.04.2009 - 12:48

me aikoinaan omia tupareitamme suunnitellessamme,olimme vain ja ainoastaan sitä mieltä,että on ihanaa saada läheisiä ihmisiä tupa täyteen,istua iltaa,saunoa ja syödä hyvin!

Ei käynyt mielessäkään,että "mitäköhän saadaan lahjaksi"

Miettikääs mikä on tupaantuliaisten tarkoitus?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|