Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<< Etusivulle

 


<< HAUSKAA: Vitsit | E-kortit | Etusivulle


JOULUTESTI: Martan vai Tosinaisen joulu

Perhekerho - www.perhekerho.net

1. JOULUSIIVOUS

MARTTA: Joulusiivous kannattaa aloittaa jo marraskuun alussa. Kun käyt yhden huoneen läpi viikossa, saat joulusiivouksen tehdyksi ilman stressiä ja kiirettä.

TOSINAINEN: Hei, haloo!. Jos siivoat liian aikaisin, ehtii tulla moneen kertaan uudestaan sekaista ennen aattoiltaa.

2. JOULUKORTIT

MARTTA: Aloita myös joulukorttien askarteleminen ajoissa. Muistathan, että postittamalla kortit jo joulukuun alussa säästät postimaksuissa.

TOSINAINEN: Osta pari pussia joulukortteja marketista. Jos et kuitenkaan muista lähettää niitä ajoissa, muistathan, että netistä voi lähettää ilmaisia e-kortteja.

3. JOULUKALENTERI

MARTTA: Tee jokaiselle lapselle oma, kankainen pussikalenteri. Laita taskuihin esimerkiksi makeisia, pipareita, tarroja ja kivoja pikkuesineitä.

TOSINAINEN: Osta suklaakalentereita kaksin kappalein siltä varalta, että olet ehtinyt syödä kaikki suklaat toisesta ennen joulukuun alkua.

4. KORISTELUT

MARTTA: Kun ikkunat on pesty, on mukava ripustaa niihin jouluiset verhot. Koristele ikkunat itse tehdyin lumitähdin, tonttuhahmoin ja enkelein. Ripusta ulko-oveen luonnonmateriaaleista koottu, upea havukranssi. Asettele lyhtyjä ja säänkestäviä tonttukoristeita sopiviin paikkoihin. Kiedo sähköisiä jouluvaloja puihin ja pensaisiin. Koristele koti jouluisin kyntteliköin, kranssein, ristipistotöin, kukka-asetelmin ja koriste-esinein. Askartele lisää tonttuja ikkunalaudoille ja lipastojen päällisille. Tuo joulukuusi sisään jo hyvissä ajoin ennen aattoa. Vaihda pyyhkeet ja pussilakanat joulunpunaisiksi. Osta jouluaiheinen kynnysmatto. Kata joulun ajan pöytä kauniisti joululiinalle jouluisin astioin.

TOSINAINEN: Älä hyvä ihminen hanki jouluksi enää yhtään turhaa krääsää! Muista, että joulun jälkeen jonkun on myös siivottava ne pois, ja se joku olet todennäköisesti sinä.

5. KYNTTILÄT

MARTTA: Joulun aikaan kannattaa valaistus hoitaa kynttilöillä, niin saat aidon joulun tunnelman.

TOSINAINEN: Joulun aikaan kannattaa valaistus hoitaa kynttilöillä, niin kukaan ei huomaa, jos olet hypännyt yli yhden viikkosiivouksen.

6. PIPARKAKUT

MARTTA: Tee piparkakkutaikinaa samalla kertaa suuri määrä, jaa taikina pienempiin osiin ja pakasta. Voit leipoa samasta taikinasta moneen kertaan ja nauttia koko joulun ajan ihanasta piparkakkujen tuoksusta! 

TOSINAINEN: Ota kaupan pakastealtaasta pari pakettia piparkakkutaikinaa, mutta jos keksihyllystä löytyy kivannäköisiä pipareita valmiina, vie ne kiiruusti takaisin!

7. PERINNERUOKA

MARTTA: Laatikkoruokia voi valmistaa etukäteen pakkaseen, josta ne on helppo ottaa sulamaan aatonaattona ja lämmittää aattona.

TOSINAINEN: Laatikkoruokia voi syödä sukulaisten luona. Osta kotiin jotain kunnollista.

8. JOULULAHJAT

MARTTA: Jos et ehdi tehdä kaikkia lahjoja itse, panosta pakkaukseen: pakkaamalla lahjan kauniisti saat tavallisestakin lahjasta persoonallisen ja mieluisan. 

TOSINAINEN: Eivät aikuiset ihmiset mitään lahjoja tarvitse. Lapille osta vain sellaisissa kaupoissa, joissa lahjan pakkaaminen kuuluu hintaan.

9. JOULUPUKKI

MARTTA: Jos ei omasta perheestä löydy uskottavaa pukkia, kysele naapureilta suosituksia, ennen kuin tilaat pukin, sillä humalainen ja ammattitaidoton pukki voi pilata koko joulun. 

TOSINAINEN: Hyi hitto, en tosiaankaan suosittele käyttämään maksullisia pukkeja! Jos ei ole omaa miestä, antaa sitten olla. Ehtii sitä miesten perässä juosta joulun jälkeenkin.

10. JOULUAATTO

MARTTA: Joulun kohokohta on se, kun kaikki on vihdoin valmista ja koko suku on kokoontunut yhteisen pöydän äärelle juhlimaan joulua perinteisin menoin. 

TOSINAINEN: Joulun kohokohta on se, kun koko touhu on vihdoin ohi ja voi käpertyä sängyn pohjalle lukemaan hyvää kirjaa konvehtirasian ja viinilasillisen kanssa.

HYVÄÄ JOULUA!

| JOULU |

<< HAUSKAA: Vitsit | E-kortit | Etusivulle

 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & keittiö | E-kortit | Keskustelut | Info | Palaute |

Web
Analytics Made Easy - StatCounter