Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

DIY & Askartelu

Nopea mixed media -kollaasi

DIY taulut: Nopea mixed media kollaasi kehyksiin

Kaipaatko nopeaa askarteluideaa taulun tekemiseksi? Tässä helppo ja nopea ohje, jonka toteuttamiseksi et tarvitse muita taiteilijatarvikkeita kuin valkoista maalia, eikä sekään ole välttämätöntä!

Jos yhdistät ruskeita pakkausmateriaaleja punaisen ja oranssin sävyihin ja valkoiseen taustaan, saat kauniin taulun syksyisissä väreissä, mutta voit luonnollisesti valita minkä tahansa muunkin väriteeman oman makusi ja sisustuksesi mukaan!

TARVIKKEET

- tukevaa vesiväripaperia (esim. kangasteksturoitua) tai muuta sopivaa materiaalia taustaksi
- paksu, shadowbox-tyyppinen vaihtokehys
- pala ruskeaa pahvilaatikkoa
- pala skräppäily- tai muuta kuviollista paperia. Tässä käytettiin paperia "Selected Art" / Craft Sensations minilehtiöstä, jota on ollut syksyllä 2018 myynnissä mm. Suomalaisessa kirjakaupassa.
- pala vanhan kirjan sivua
- leimoja ja mustetta (ei välttämätön). Tässä käytettiin mustaa Archival ink -mustetta, joka on vedenkestävää.
- pala juuttikangasta tai muuta sopivaa kangasta
- silkkikukkia ja tasapohjaisia helmiä kukkien keskelle
- pieniä paperiruusuja
- juuttinarua tai muuta sopivaa narua
- liimapuikko paperinpalojen liimaamiseen, askarteluliimaa ja/tai kuumaliimaa pahvinpalan, kukkien ja muiden koristeiden kiinnitykseen
- valkoista akryylimaalia (mielellään matta) tai gessoa, jos haluat samanlaisen rapistuneen maalin vaikutelman kuin kuvan taulussa, ei välttämätön
- perhosen mallinen kuviolävistin tai perhoskoriste
- tummanruskeaa vesiväriä ja (viuhka)sivellin, jos haluat viimeistellä työn pisaroimalla. Tavallinen lasten vesiväri käy hyvin tähän tarkoitukseen.


MIXED MEDIA KOLLAASIN OHJEET

Leikkaa pieni pala ruskeasta pahvilaatikosta. Kuori pintakerros pois toiselta puolelta niin että aaltopahviosa tulee hiukan esiin. Säästä pintakerros kollaasia varten.

Leikkaa pala paksua vesiväripaperia, kartonkia tai muuta riittävän tukevaa materiaalia taustaksi kehyksen sisäosan mittojen mukaan. Tässä käytettiin kangasteksturoitua vesiväripaperia, mutta mikä tahansa kohtalaisen tukeva materiaali käy. Revi paloja papereista ja asettele ne ja muut osat silmiä miellyttäväksi kollaasiksi. Kiinnitä alustaan pohjakerroksesta alkaen. Kukat on parasta kiinnittää kuumaliimalla tai paksulla askarteluliimalla. Paperinpalat voit kiinnittää liimapuikolla.

Jos haluat, voit lisätä yksityiskohtia leimaamalla tai vaikkapa piirustelemalla. Tee se ennen pintakerroiksen kiinnittämistä. Kun kollaasi on valmis, levitä sinne, tänne valmiin työn pinnalle hiukan valkoista akryylimaalia tai gessoa kuivalla, litteällä siveltimellä (litteä pahvinpalakin käy paremman puutteessa, jos et omista litteitä siveltimiä). Tämä vaihe ei ole vättämätön, mutta se sitoo kivasti kollaasin yhteen ja on hyvännäköinen, jos tykkää tyylistä. Ravistele lopuksi pinnalle pieniä vesiväripisaroita (tai ohennettua akryyliväriä). Kun kollaasi on kuiva, laita se shadowbox-kehykseen. Jätä lasi pois.

YOTUBE-VIDEO

Voit katsoa lähikuvia valmiista taulusta ja kaikki työvaiheet Youtube-videolta (englanninkielinen, kesto alle 6 minuuttia). Toivottavasti saat siitä apua ja ideoita oman mixed media -kollaasisi toteuttamiseen!

Taulu: Mixed media shadowbox kollaasi syksyn väreissä Youtube videotutorial:

Lisää kollaasi-ideoita:

Ohje ja kuvat: © Auer Media / 16.10.2018Web
Analytics Made Easy - StatCounter