Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

Askartelu - DIY-ohjeet

ASKARTELE LASTENHUONEESEEN

Nimikyltti vanerista polttokynällä

DIY-ideat lastenhuoneeseen - nimikyltti polttokynällä

Tee itse hieno nimikyltti lastenhuoneeseen vanerista! Polttokynällä on helppo piirtää lapsen nimi suoraan puun pintaan ja metalliketjusta saat tyyliin sopivan ripustuslenkin.

TARVIKKEET

- pala vaneria tai muuta sopivaa puuta
- hiekkapaperia (tarvittaessa)
- paperia ja tulostin tai kynä
- kalkkeerauspaperia tai kaavojen kopioimiseen tarkoitettua paperia
- maalarinteippiä kaavan kiinnitykseen
- polttokolvi
- metalliketjua
- 2 kpl koukkupäisiä ruuveja
- (vesiohenteista lakkaa pinnalle)

OHJEET

  1. Suunnittele kylttiin teksti ja kuva tietokoneella tai piirrä käsin. Kuvan kyltti on luonnosteltu käsin ruutupaperille.
  2. Jos vanerin reunat ovat karheat, tasoita niitä tarvittaessa hiekkapaperilla. Tasoita myös pinta, jos se tuntuu epätasaiselta.
  3. Teippaa kaava vanerin pintaan maalarinteipillä, jotta se pysyy paikoillaan kuvion jäljentämisen ajan.
  4. Laita kaavapaperin ja vanerin väliin kalkkeerauspaperia tai vastaavaa ja jäljennä kaava vanerille piirtämällä lyijykynällä viivoja pitkin. Jos ei sinulla ole kalkkeerauspaperia, voit myös sutata pehmeällä lyijykynällä jäljennettävän alueen kaavan kääntöpuolella ja jäljentää kuvan samalla tavalla piirtämällä viivat lyijykynällä päällipuolelta.
  5. Poista kaava ja piirrä viivat nyt polttokynällä. Odota muutama minuutti, että polttokolvi kuumenee riittävästi, ennen kuin aloitat. Liikuta polttokynää hitaasti viivoja pitkin, kunnes saat haluamasi lopputuloksen.
  6. Jos haluat, voit lakata valmiin työn kevyesti vesiohenteisella lakalla, niin saat siihen kauniin pinnan. Lakkaaminen ei ole välttämätöntä.
  7. Tee kyltin yläreunaan pienet reiän alut esim. naulalla ja vasaralla tai itse koukkuruuveilla. Ruuvaa koukkuruuvit paikoilleen esimerkiksi puikkoa tai pientä ruuvimeisseliä apuna käyttäen. Pujoita puikko koukun aukkoon ja väännä, kunnes ruuvi on uponnut kylttiin.
  8. Avaa ketjun viimeisiä lenkkejä hiukan, jotta saat ne pujotettua koukkuihin. Purista lenkit lopuksi kiinni. Todennäköisesti tarvitset tähän vaiheeseen avuksi jonkinlaisen työkalun, jotta saat puristettua lenkit riittävän tiukasti kiinni. Ketjua voi ostaa rautakaupoista. Valmiin nimikyltin näet alla olevassa kuvassa.

Askartele polttokolvilla - valmis nimikyltti lastenhuoneen seinällä


Ole varovainen polttokolvin kanssa, jos et ole aikaisemmin tutustunut tähän työtapaan. Jos lasket sen välillä pöydälle, katso, ettei kärki osu mihinkään palavaan. Muuten siitä jää jälki. Älä jätä polttokolvia valvomatta varsinkaan, jos paikalla on lapsia. Pidä työtila tuuletettuna. Irrota pistoke työskentelyn jälkeen ja anna polttokolvin jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen kuin laitat sen varastoon. Jos vaihdat välillä polttopäätä, muista jäähdyttää laite kunnolla ennen vaihtoa.

Pienellä harjoittelulla polttokolvia on melkein yhtä helppoa käyttää kuin kynää ja siksi kutsunkin itse polttokolvia polttokynäksi. Polttokolvilla tehtyä viivapiirustusta voi yhdistää myös akryylimaalaukseen ja näin voi tehdä kylttejä ja tauluja. Lisää ideoita polttokolvin käyttöön on tulossa Perhekerhoon myöhemmin!

Lisää DIY-ideoita kotiin ja lastenhuoneeseen löydät täältä:
DIY Kotiin & Lahjaksi.

Ohje ja kuvat: © Auer Media


Askartelu - DIY-ohjeet


Web
Analytics Made Easy - StatCounter