Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

DIY & Askartelu

Keväiset herneenversot

Kasvata itse keväiset herneenversot pääsiäiseksi

Kasvata itse keväiset herneenversot pääsiäiskoristeeksi pääsiäisruohon tapaan tai syötäväksi. Voit kasvattaa versot tavallisista ruokaherneistä ja satoa saat jo 10 päivän kuluttua istutuksesta. Kiva kevätprojekti myös lapsille!

TARVIKKEET

- multaa
- ruokaherneitä
- astia herneenversojen kasvatukseen


OHJEET

Voit kasvattaa herneenversoja missä tahansa astiassa, syvässä tai laakeassa. Esim. vanha kukkaruukku tai kertakäyttölautanen sopii hyvin alustaksi. Lautasen kokoiselle aslustalle riittää reilu neljännesdesilitra herneitä.

Liota herneitä noin 12 tuntia ja kaada vesi pois. Jaa herneet tasaisesti alustalle ja peittele kevyesti. Pidä multa kosteana ja säilytä istutusta pimeässä, kunnes herneet itävät kunnolla, ja nosta se sitten valoon. Näet alla olevasta kuvasta, miten herneenversot kasvavat ja kehittyvät.

Herneenversojen kasvatus: Näin herneenversot kasvavat

Jos jatkat herneeversojen kasvatusta, ne tarttuvat toisiinsa kärhillä ja muodostavat tukevan viidakon, johon voit sijoittaa paperikoristeita pääsiäiseksi. Kuvan pupu on leikattu pääsiäisaiheisesta askartelupaperista.

Ohje: itse tehdyt herneenversot

Herneenversojen maku muistuttaa tuoreiden herneiden makua ja niitä voi käyttää esim. leivän päällä tai salaateissa. Leikkaa verso ensimmäisen haarakohdan yläpuolelta (ks. keskimmäinen kuva), niin saat myöhemmin samasta taimesta uuden sadon. Loput herneet voit käyttää hernekeittoon tai voit myös idättää niitä mung-papujen ja linssien tapaan.

Lisää ideoita pääsiäisaskarteluun ja pääsiäisen ajan koristeluun löydät täältä: Pääsiäinen.

Aurinkoista kevättä!

Ohje ja kuvat: © Auer Media / 10.03.2018Web
Analytics Made Easy - StatCounter