Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

DIY TAULUT

Tee itse ihania perhostauluja

DIY nopea taulu tulostettavista perhosista

Tee hetkessä upeita tauluja tulostettavista perhosista! Sävytä ne kotisi sisustuksen mukaan kirkkailla tai neutraaleilla väreillä - tai anna lahjaksi. Hauska askarteluidea myös lapsille!

Löydät sivun lopusta linkin myös Youtube-videoon, jos haluat nähdä, miten kuvan taulut on tehty.

TARVIKKEET PERHOSTAULUIHIN

- PERHOSET: voit tulostaa perhosia ja vanhaa kaunokirjoitusta täältä tai vaihtoehtoisesti voit myös käyttää muita perhosia ja skräppäilypaperia, jos varastoistasi sattuu löytymään
- shadowbox-kehyksiä (muutkin käyvät)
- kuviopaperia tai värillistä paperia tai kartonkia perhosten taustalle
- kiinnitykseen: liimapuikkoa, kuumaliimaa, niitejä, tarratyynyjä
- vesivärit, pastelliliidut, musteita, kahvia tms. jos haluat värittää perhoset
- hyvät, terävät sakset perhosten leikkaamiseen
- MUUTA MAHDOLLISTA: koivunrisuja, narua, paperiruusuja, paperikoristeita, puukoristeita, kimalleliimaa, leimasimia ja leimasinmusteita jne.


OHJEET: NÄIN TEET TAULUJA

Voit tulostaa perhoset A4-kokoisina tai pienempinä riippuen siitä, mitä aiot tehdä. Käytä mustavalkoisina tai väritä. Kaikkein yksinkertaisin taulu on tehty repimällä pala printattua kaunokirjoitusta taustaksi, liimaamalla liimapuikolla sen päälle pala ruskeaa pakkauspaperia ja sen päälle revitty, mustavalkoinen perhoinen. Erittäin minimalistista tyyliä!

Itse tehty shadowbox perhostaulu - helpot ideat

Jos haluat tehdä perhoskokoelman, tulosta perhosia eri kokoisina. Halutettasi voit piirtää suorakaiteet perhosten ympärille ja kirjoittaa tai leimata jotain niiden alle, kuten kuvassa. Jos vielä lisäät vähän kimalleliimaa vartaloon, niistä tulee mukavan kolmiuloitteisia. Paras kehys tämän tyyppiselle taululle olisi sellainen shadowbox-kehys, jossa on suojalasi ja tilaa perhosille lasin ja pohjan välillä. Näin perhoset pysyvät suojassa pölyltä.

Ruskea kaunokirjoitus, joka näkyy turkoosin perhosen takana, on tulostettu valkoiselle paperille ja värjätty teellä ja kahvilla vanhan näköiseksi. Renkaaksi kiedottu naru on kiinnitettu niitein taustaan siten, että kiinnityskohdat jäävät piiloon perhosen siipien alle. Koivunrisu valkoisen perhosen takana on myös kiinnitetty piiloon jäävillä niiteillä. Paperisruusut on vain kiedottu toisiinsa ja työnnetty narun taakse siten, että ne pysyvät siinä, mutta voit käyttää myös kuumaliimaa tai askarteluliimaa ruusujen kiinnitykseen.

Jos haluat nähdä, miten perhoset on väritetty ja miten taulut on kasattu, kannattaa katsoa video tutorial! Toivottavasti tykkäät videosta, ja jos tykkäät, muista myös peukuttaa ja tilaa kanava! Kaikki Youtube-videot eivät tule tänne Perhekerhoon.

VIDEO TUTORIAL

Löydät 9 minuutin videotutorialin (englanniksi) ja lähikuvia kaikista tauluista täältä :


Ohje ja kuvat: © Auer Media / 25.02.2019Web
Analytics Made Easy - StatCounter