Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

Askartelu - Äitienpäivä

ÄITIENPÄIVÄKORTIT

Shabby chic äitienpäiväkortti

Pitsiä, kukkia, blingiä - Shabby chic äitienpäiväkortti

Askartele äitienpäiväksi ihana shabby chic -tyylinen kortti, joka pursuaa pitsiä, kukkia ja blingiä. Tarvikelista on pitkä, koska kortti koostuu useista, pienistä osista, mutta kortti on loppujen lopuksi suhteellisen helppo tehdä. Lapsetkin voi ottaa mukaan sommittelemaan kukka-asetelmaa! Löydät sivun lopusta myös linkin Youtube-videoon, josta voit katsoa työvaiheet nopeutettuina.

TARVIKKEET

Chabby chic kortti äidille - tarvikkeet

- taitettava korttipohja
- pala vaaleaa kuviopaperia, leveys vaakatasossa sama kuin kortin, mutta leikkaa kuviopaperi noin 2,5 cm pienemmäksi pystysuunnassa
- 3 cm korkuinen pala värillistä kuviopaperia, leveys sama kuin kortin, tulee kortin alaosaan
- 2 cm korkuinen pala värillistä kuviopaperia, leveys sama kuin kortin, tulee kortin yläosaan
- kortin levyinen pätkä leveää pitsiä
- pieni pätkä blingnauhaa tai vastaavaa
- paperinen sydänkoriste ja n. 10 cm kapeaa satiininauhaa, nauha ei ole välttämätön
- paljetteja
- pari liimattavaa helmeä tai akryylijalokiveä
- 1 iso silkkikukka / pitsikukka
- n. 6 kpl eri kokoisia ja värisiä pieniä paperiruusuja
- pieni paperiperhonen tai tarra
- liimapuikko, kaksipuolista teippiä, tarratyynyjä tai tyynyteippiä sekä askarteluliimaa (valkoinen pva-liima) tai kuumaliimaa osien kiinnittämiseen
- Ranger Distress Ink -mustetyyny (väri Vintage photo) paperiosien reunojen tummentamiseen (ei välttämätön).

OHJEET

  1. Leikkaa aluksi pitsistä ja kuviopapereista korttipohjan kokoon sopivat palat.
  2. Tummenna kortin kannen ja jokaisen kuviopaperin ulkoreunat Distress Inkillä joko levitintä apuna käyttäen tai suoraan paperin reunaa mustetyynyyn hangaten. Se antaa kortille kivan vintage-ilmeen, mutta voit jättää tämän vaiheen pois, jos et tykkää tyylistä tai jos ei sinulla ole mustetta.
  3. Karhenna vielä kuviopapereiden reunat kevyesti saksella hangaten paperin "vanhentamiseksi". Tämänkin vaiheen voit jättää pois, jos tykkäät enemmän siisteistä reunoista.
  4. Kiinnitä 3 cm leveä pala kuviopaperia kortin alareunaan vaakatasossa niin, että kortin kannesta jää näkyviin muutama milli paperiraidan alapuolelle. Käytä kiinnittämiseen kaksipuolista teippiä tai hyvää liimapuikkoa.
  5. Kiinnitä iso kuviopaperi samalla tavalla korttiin niin, että kannen yläreunasta jää näkymään muutama milli. Liimaa pala korttipohjan kanteen, älä alimmaiseen paperiin, muuten kerrokset latistuvat.
  6. Sovita viimeinen paperisuikale ja pitsi kortin kanteen ennen kiinnitystä niin, että molemmat asettuvat suunnilleen samalle etäisyydellä vaalean paperin reunoista. Pitsin voi liimata kätevästi tavallisella liimapuikolla, mutta yläreunaa kannattaa vetää raita pva-liimaa tai kuumaliimaa ihan vain varmuuden vuoksi. Pitsin alareunan voi jättää hiukan irti, niin se näyttää mukavammalta.
  7. Tee sydänkoristeeseen pieni reikä reikäpihdillä tai saksilla ja kiinnitä satiininauha siihen.
  8. Asettele kukat, helmet ja sydänkoriste kauniiksi ryhmäksi niin, että painopiste on lähellä kortin toista reunaa. Katso tarvittaessa mallia kuvasta. Kun olet löytänyt hyvän asetelman, liimaa koristeet paikoilleen. Käytä reilusti pva-liimaa tai kuumaliimaa kukkiin. Ison kukan yläosaan on käytetty kohoteippiä sen nostamiseksi paperiruusujen tasolle. Sydänkoriste on kiinnitetty pienillä tarratyynyillä ja nauha on taitettu tarratyynyjen välistä alaspäin ennen kiinnitystä.
  9. Liimaa lopuksi paljetit, blingnauha ja perhonen paikoilleen kukkakorttiin. Perhosen siipiä on hiukan taivutettu ja se on liimattu niin, että siiven kärjet ovat koholla paperista.

Valmis shabby chic äitienpäiväkortti


Kuvan äitienpäiväkortti on tehty teksturoidulle, yksiväriselle korttipohjalle. Perhonen ja kapea paperiraita on leikattu FSC:n Mulberry Kisses 6"x6" paperilehtiöstä. Muut paperit ovat kotimaisen J. K. Primecon maahantuomia ja niitä on ollut myynnissä mm. Prismoissa, kuten myös paperiruusuja ja sydänkoristeita. Vaalean oranssin värinen ruusu on itse tehty - opastusta paperikukkien tekemiseen on tulossa Perhekerhoon myöhemmin tänä vuonna.

Katso Youtube-video työvaiheista (voiceover englanniksi):


Lisää äitienpäiväkortti-ideoita löydät täältä: Äitienpäiväkortit.

Helppoja leivontaohjeita ja muita äitienpäivään liittyviä ideoita löydät täältä: Äitienpäivä.

Hyvää äitienpäivää!

Ohje ja kuvat: © Auer Media


Askartelu - Ystävänpäivä - Korttiaskartelu


Web
Analytics Made Easy - StatCounter