Sivustolla käytetään evästeitä. Lue lisää >

Perhekerho

ÄITIENPÄIVÄ

Kukkakimppu silkkikukista

Askartele äitienpäiväkortti kukkakimppu silkkikukista

Tee itse äidille tai mummille kaunis ja nopea äitienpäiväkortti silkkikukista! Hauska kortti-idea myös syntymäpäiville, valmistujaisiin ja muihin juhlapäiviin!

TARVIKKEET

- taitettava korttipohja, valkoinen
- silkkikukkia, joissa on metallinen varsi: tässä käytettiin 3 kpl pitkiä kukkia ja 4 pientä, raikkaan vihreitä ja liilan värisiä
- pala kakkupaperia
- kuviopaperia
- valkoista paperia ja kynä onnittelujen kirjoittamiseen
- satiininauhaa
- juustoharsoa, pitsiä tms. jos haluat jotain kukkien varsien ympärille (ei välttämätön)
- paljetteja (ei välttämätön)
- liimapuikko, kuumaliimaa, kaksipuolista teippiä ja/tai tavallista askarteluliimaa osien kiinnittämiseen


OHJEET

Leikkaa kuviopaperista taustapala, joka on muutaman millin pienempi kuin korttipohja. Voit myös jättää tämän vaiheen väliin, jos haluat jättää taustan valkoiseksi. Paras tausta kukkakimpulle on vaalea eikä kovin kirjavakuvioinen. Leikkaa sitten kakkupaperista sopiva pala kimpun taustaksi. Tee valkoisesta ja kuviopaperista onnitteluviiri kuten kuvassa. Kirjoita siihen onnittelut äidille tai mummille tai mihin tahansa juhlaan olet korttia tekemässä!

Tee kukkakimppuun pieni rusetti satiininauhasta. VINKKI: Voit värjätä satiininauhaa korttiaskarteluun tavallisilla vesiväreillä!

Kokoa kukkakimmpu ja käytä yhden kukan rautalankavarsi kimpun sitomiseen. Katso mallia opastusvideolta Youtubesta (englanninkielinen), jos tämä vaihe tuntuu ongelmalliselta. Se on oikeasti todella helppoa!

Kiinnitä taustapaperi kaksipuolisella teipillä tai liimapuikolla ja kakkupaperi sen päälle liimapuikolla. Kiinnitä muut osat kuumaliimalla - varo kuitenkin sormia! Jos käytät supertehokasta kuumaliimapistoolia, käytä esim. grillitikkua apuna rusetin kiinnitykseen yms. vaiheissa, jos on vaarana, että kuuma liima osuu sormiin. Itse käytin minipistoolia, jonka kanssa ei ole suurta vaaraa polttaa sormia.

Jos haluat, voit lisätä vielä muutamia paljetteja, mutta kortti on hyvä ilmankin niitä!

Tämän kortin tekeminen on todella helppoa ja nopeaa - kortti valmistuu noin 10 minuutissa - ja näitä voit tehdä vaikka valmiiksi varastoon odottamaan käyttöä! Vaikein ja hitain vaihe on kukkien hankkiminen, koska suomalaisista kaupoista ei juurikaan löydy kortteihin sopivia, pieniä silkkikukkia. Kukat kuvan kortteihin on hankittu Aliexpressistä. Jos et ehdi tehdä tätä korttia äitienpäiväksi enää tänä vuonna, laita muistiin tuleviksi vuosiksi!

Lisää kortti-ideoita äitienpäiväksi löydät täältä: Äitienpäiväkortti - Ideoita

Youtube-videotutorial: DIY Quick Cards with Flowers

Hyvää äitienpäivää!

Ohje ja kuvat: © Auer Media / 03.05.2019Web
Analytics Made Easy - StatCounter